PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Utišavanje Seagate-a? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21845)

Veki-os 13.06.2005. 14:01

Utišavanje Seagate-a?

Evo kupio sam Seagate 160Gb,8Mb,model ST3160023A i disk se jako čuje:(
Kad piše onda je tih al kad počne čitati,strašno,neki iritirajuči zvuk grebanja,to sad prvi put čujem,ne znam kako da ga opišem.
Imam još jednu baricu al ta je nečujna pa sam mislio da je i ova takva al nije :fuming:
Probao sam ono u AtiToolu,onaj AAM al kaže da disk to ne podržava.
Jel ima još koja fora da ga utišam ili ču ga morati umatati u nešto?:rolleyes:

Renesis 13.06.2005. 20:51

odi na google ili stranice od seagate-a i nađi acoustic management program. mora postojat. s njim onda utišaš disk...

Vedran 13.06.2005. 21:23

nema, tj. ima utility ali ne radi na novim diskovima. seagate zbog sudskog procesa nema prava na manipulaciju (tj. uporabu) aam-a.

Veki-os 14.06.2005. 00:18

Negdje na forumu ovdje sam čitao da ima neka caka da se omoguči AAM na diskovima,kao s nekim hackiranim firmware-om pa ako taj koji je to pisao ovo čita nek se javi:D

google 14.06.2005. 01:55

Mislim da je to bio Sky - on i njegova Barica od 200kg :D

Veki-os 14.06.2005. 01:58

I ja kontam da je on al ne bi našao taj post,probao sam sve kombinacije al ne ide:(
Sad ču ga ja PM-at:D

google 14.06.2005. 02:05

Daj nemoj biti luuud - ma kakav pm...:rolleyes:
Evo ti broj mobitela i nazovi ga sad odmah - nećeš valjda čekati do ujutro?:D :p

:beer:

Veki-os 14.06.2005. 02:06

Citiraj:

Originally posted by google
Daj nemoj biti luuud - ma kakav pm...:rolleyes:
Evo ti broj mobitela i nazovi ga sad odmah - nećeš valjda čekati do ujutro?:D :p

:beer:

Ma poslao sam več PM,neču ga zvati,možda več spava:D

google 14.06.2005. 02:14

Citiraj:

Originally posted by Veki-os
Ma poslao sam več PM,neču ga zvati,možda več spava:D
Misliš? :D

P.S. dobro da ga nisi nazvao - jer kolko ga je ta Barica izmaltretirala - mislim da bi glave padale! ;)

Fleks 14.06.2005. 10:17

Joj nemojte mi o sata baricama. To se neda STIŠAT. Ja na svojoj 80gb sati imam samo Back up i držim ju ugašenu u BIOSU da ne čujem žrogljanje. Inače imam jednu stariju PATA. E ta je milina za uši.

I nije važno dal je made in china ili singapure sve su isto glasne ! :smoke:

mitzek 14.06.2005. 11:26

grunt....

rekel bum vam samo jedno....gori ste od SISMISA!!!!!!!

kaj tolko brijete, glasno, cuje se,buka.......hijaoo koji ste vi razmazenci......:rolleyes: :D :beer: :beer:

pa treba i neki faking sound iz kante se cut,jos uvijek mi je draze da tu i tam zarosta Barica nego kakaf TT Tornado......:rolleyes:

Isus 14.06.2005. 11:36

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Joj nemojte mi o sata baricama. To se neda STIŠAT. Ja na svojoj 80gb sati imam samo Back up i držim ju ugašenu u BIOSU da ne čujem žrogljanje. Inače imam jednu stariju PATA. E ta je milina za uši.

I nije važno dal je made in china ili singapure sve su isto glasne ! :smoke:

sreš!
Rapitaj se kod skya za razliku između moje Kineske i njegove singapur barice.

A inače potpisujem ono kaj je mitzek reko.

mitzek 14.06.2005. 11:49

ulizico...

decki, ovo vam vec granici sa tezim mentalnim poremecajem... to je isto kak i da od afta kad krece nema bas nikakvog zvuka...ono..:rolleyes:

Sky-a morem jos i razmeti, covek dela sa jatom kokoski, pa je normalno da hoce mira dok je dime, a vi srednjoskolski drkaci, kad navijete one svoje cvili-pili, kuj te sad pegla jos kaj i Bara kvrcka.....hjebote, bolje i to neg da mjauce.. ko neki .....hardovi..:rolleyes: :D :D :D

Isus 14.06.2005. 11:56

tko ja? ma neee...tko zna možda se izvučem od plaćanja papice :D

mitzek 14.06.2005. 12:02

Citiraj:

Originally posted by Isus
tko ja? ma neee...tko zna možda se izvučem od plaćanja papice :D
;) bas sam ti to i PM-al ti propali metalac....:p :D :beer: :beer:

i ulizica,sem pozabil:D

Veki-os 14.06.2005. 13:41

Re: grunt....

Citiraj:

Originally posted by mitzek
rekel bum vam samo jedno....gori ste od SISMISA!!!!!!!

kaj tolko brijete, glasno, cuje se,buka.......hijaoo koji ste vi razmazenci......:rolleyes: :D :beer: :beer:

pa treba i neki faking sound iz kante se cut,jos uvijek mi je draze da tu i tam zarosta Barica nego kakaf TT Tornado......:rolleyes:

Da čuješ kako ovo šrota promjenio bi mišljenje.

Codiac 14.06.2005. 14:11

istina je da rosta koda orahe drobi :)

Ali samo kada nesto radi dok kada surfam igram se itd nerosta i ok je onda ....

Veki-os 14.06.2005. 14:34

Meni šrota i dok surfam a kad igram onda ne,ili jako malo..E da je bar obrnuto,bilo bi dobro:(

Vedran 14.06.2005. 15:33

možda ti kućište, ili kavez od diska ako ga imaš, prenosi vibracije previše.

isprobaj disk izvan kućišta, na nečem mekanom (spužva).

Ziiky 22.06.2005. 15:22

Zašto ovdje na forumu nitko ne preferira Maxtore........moj prvi pradisk:D je bio Maxtor i otada samo njih kupujem. Nikada nikakvih problema.

RAK 22.06.2005. 16:08

Citiraj:

Originally posted by ziky
Zašto ovdje na forumu nitko ne preferira Maxtore........moj prvi pradisk:D je bio Maxtor i otada samo njih kupujem. Nikada nikakvih problema.
Osobno ih ne kupujem zato jer ništa ne valjaju. Itako ih niti nikome ne preporučam. A razlozi su jer znam kakvi su. Kako su koncipirani i što ih boli.

Samo za one kokoši gore (Mitzek i Kristuš). Niste u pravu niti jedan. Potpuno vjerujem Vekiju za njegovo šrotanje (sada već bivše). Imao sam pored uha jedan takav primjerak. I isto tako sam imao hrpu ispravnih.

Postoji samo jedna, jedina razlika između njih ali ne bi se štel nikom zamjerati.

mitzek 22.06.2005. 17:01

@Rak>>>stari,grintavi sismisu.....:smoke:

Codiac 22.06.2005. 17:17

Nego rache :D jeli postoji neki drugi nacin utisavanja harda ? npr nekako hardverski ?

ili smo izgubljenu u rosthanju ?

domy_os 22.06.2005. 17:42

Da, i ja imam taki disk, to je za poludit kad 15 h dnevno provodiš za kompom...

RAK 22.06.2005. 19:46

Hardverski? Prodajte ga i kupite ispravan.

Probajte ga staviti na spužvicu na dno kante. Ako i tada melje, prodajte ga. Samo ga ne prodajte ovdje.:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:43.