![]() |
Kako instalirati OS na enterprise disku...
Uzeo sam dva serverska diska jer bi htio imati doma nesto kvalitetnije od obicnih desktop diskova ( nije mi bitna brzina nego samo kvaliteta i izdrzljivost ) posto mi komp radi 24/7...
1. Seagate Constellation 2. WD Black Enterprise Ne znam jos kojeg cu zadrzati, vjerojatno onog koji bude tisi. Pokusao Acronisom prekopirati stari ali ne ide, pa probao stavit novi OS ali opet nista... Pretpostavljam da trebam nesto prckati po firmwareu jer se radi o serverskom disku pa ako netko moze pomoci.... Google mi nije previse bio od pomoci.. Pozdrav |
Citiraj:
|
Kako nema razlike ako ne mogu staviti OS na njih ( na jedan i drugi ) a na sve ostale desktop diskove stavim bez problema.
Znači po tvom mišljenju isto je ako stavimo u neki server ''desktop'' i ''enterprise'' diskove.. Zanimljiva konstatacija u svakom slučaju, neću komentirati.. Ja i dalje ne mogu dići OS, pomoć.. |
Plati nekom da ti instalira windowse onda :D
|
destop i enterprise disk je sa strane instalacija OS potpuno isti, nema nikakve razlike. u zadnjih 6 mjeseci sam instalirao xp, win 7, server 2003,2008, linux na 30-tak wd enterprise diskova bez problema.
Zašto ne može instalirati OS, gdje zapne, što se desi? |
Baš ste od pomoći, obojica..
|
pa šta se praviš pametan reci gdje je problem jel te trebaju 100 puta pitat?
|
Kod Win7 prođe instalacija ok do prvog reboota onda dobijem neki file missing..
Kada sam Acronisom kopirao stari disk na novi enterprise sve prođe ok ali prilikom bootanja zapne na preparing desktop ( ne ide ni u safe modu dalje ). Napravim image starog na običan, desktop HDD i sve 5. Problem mi se dešava ( samo ) na oba serverska diska... |
Da nije problem u ploci tj. Biosu koji mozda ne podrzava te diskove? Jesi probao pogledati neki novi firmware za plocu. Znam da je nategnuto ali nevidim sto drugo jos moze biti (los S-ATA kabel mozda??) jer kao sto su ti neki ovdje napomenuli razlike u instalaciji nema, za windowse to je disk kao i svaki drugi.
|
kao što ti je lewis rekao, probaj noviji bios, sata kabel, probaj testirati memoriju - znam da je nategnuto...no neka sitnica te zeza.
|
sistemu je svejedno da li je wb blue, black ili enterprise, .es ili bilo koji drugi model.
možda sa diskovima nešto ne valja, možda se jednostavno ne vole sa kontrolerom, ali ako misliš da ima razlike u diskovima gledano očima os-a - nema razlike kao što su ti već rekli prije. jesi siguran da ti je ostatak sistema oke? isto tako vidim da imaš "veselo" napajanje, a nije prvi puta da se diskovi blesiraju u kombinaciji sa određenim napajanjima. |
''sistemu je svejedno da li je wb blue, black ili enterprise, .es ili bilo koji drugi model''
To je ono što sam htio čuti... ''Da nije problem u ploci tj. Biosu koji mozda ne podrzava te diskove'' Pretpostavljam da je to problem ( bios je zadnji ). Hvala svima na odgovorima.. |
Citiraj:
BTW, ja na jedan "desktop" disk instaliram par stotina "enterprise" diskova. |
meni se znalo dogoditi da Bios prolupa pa pomješa boot order kad je više diskova spojeno...pa mi je kao i tebi napisao da neki file missing..nekako mislim da bi i tebi moglo biti upravo to...
|
|
Citiraj:
|
sory, ali oni 17 post i ti napokon kažeš u čemu je TOČNO problem?! I to problem koji se na forumu riješio i napisao valjda ono 100000000 puta? Glavno da si ti krenuo od pretpostavke da ti windowsi neće gore jer je disk "paradajz".
Zašto smo sve ono pisali u pravilima, o točnom opisu problema, o pretrazi po forumu prije otvaranja nove teme itd? Pročitaj ih ponovno: http://forum.pcekspert.com/faq.php |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:24. |