PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   DSL - Biti konektan cijelo vrijeme (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21826)

brentaal 12.06.2005. 20:57

DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Zanima me, kak da poštelam settingse da mi DSL veza radi cijelo vrijeme, ali, ne na onu foru, kao, prekine mi veza, pa se ponovno spaja.. već, da kod startanja bude konektan, kao kod stalnih DSL veza koje ne trebaju username/password

Btw, stavljati konekciju u startup ne namjeravam :clap: ... ( u stvari, možda, ako nebude drugog rješenja :burn: )

Bubba 12.06.2005. 21:13

Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

Originally posted by Blitz
Zanima me, kak da poštelam settingse da mi DSL veza radi cijelo vrijeme, ali, ne na onu foru, kao, prekine mi veza, pa se ponovno spaja.. već, da kod startanja bude konektan, kao kod stalnih DSL veza koje ne trebaju username/password

Btw, stavljati konekciju u startup ne namjeravam :clap: ... ( u stvari, možda, ako nebude drugog rješenja :burn: )

Vidovitost na ovom forumu funkcionira iskljucivo radnim danom od 8:00 do 16:00. Pokusaj kasnije. Ili nam reci kakav DSL uredjaj imas.

MasterX 12.06.2005. 21:49

Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

ako zelis stalno biti spojen, najbolje ti je nabaviti nekakav DSL router koji ce drzati vezu (KEEP ALIVE) (suprotno od onoga DIAL ON DEMAND)

ili ako imas USB adsl kombinaciju, onda moras staviti connection u startup i stavi da te nepita za username i password nego da se automatski spoji...

brentaal 13.06.2005. 10:52

Re: Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Vidovitost na ovom forumu funkcionira iskljucivo radnim danom od 8:00 do 16:00. Pokusaj kasnije. Ili nam reci kakav DSL uredjaj imas.
Sorry :rolleyes:

Siemensov A-100-I, USB
i btw, već sam se raspitao na drugim mjestima, nemogu to napraviti...

Onda ću samo staviti konekciju u Startup :smoke:

Bubba 13.06.2005. 11:28

Re: Re: Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

Siemensov A-100-I, USB
i btw, već sam se raspitao na drugim mjestima, nemogu to napraviti...

Onda ću samo staviti konekciju u Startup :smoke:

Mozes sloziti racunalo dovoljno jako da pokrene WXP (P133 i 64MB RAMa s nekoliko GB diska ce biti dosta, vise rama je pozeljno za 3rd party firewall na routeru), okaciti na njega modem i da ti ono glumi router. Malo kompliciranije, ali uz par sati dobre volje, mozes sloziti tihi i korisni router.

Uz to, AFAIR, postoje neki routeri koji podrzavaju USB modeme(?).Prosnjofaj po Googleu, a mozda se i ovdje netko javi...

MasterX 13.06.2005. 14:42

www.ipcop.org podrzava neke (popularnije) USB adsl modem-e, nisam imao prilike da probam siemens A-100-I na IPCOPu, mozda bi radio...

brentaal 13.06.2005. 20:21

Re: Re: Re: Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

Mozes sloziti racunalo dovoljno jako da pokrene WXP (P133 i 64MB RAMa s nekoliko GB diska ce biti dosta, vise rama je pozeljno za 3rd party firewall na routeru), okaciti na njega modem i da ti ono glumi router. Malo kompliciranije, ali uz par sati dobre volje, mozes sloziti tihi i korisni router.

Uz to, AFAIR, postoje neki routeri koji podrzavaju USB modeme(?).Prosnjofaj po Googleu, a mozda se i ovdje netko javi...

heh.. :burn:
imam drugi PC koji ne koristim, i umrežen sam s njime
Celeron 800 MHz @ 1 GHz, 384 MB SDRAM, 40 GB HDD, sa Win XP-om...

Onda, znam da ti ide na živce, ali , kak da sve to posložim? Unaprijed hvala...

Bubba 13.06.2005. 21:38

Re: Re: Re: Re: Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

heh.. :burn:
imam drugi PC koji ne koristim, i umrežen sam s njime
Celeron 800 MHz @ 1 GHz, 384 MB SDRAM, 40 GB HDD, sa Win XP-om...

Tja, i previse...

Citiraj:

Onda, znam da ti ide na živce, ali , kak da sve to posložim? Unaprijed hvala...
Zasto bih mi, pobogu, isao na zivce? :)

Postavi u WXP ICS, mozes staviti i fiksne lokalne IP adrese s time da DNS sufiks tada mora biti MSHOME.NET. Kada to postavis, napravi remote connection, setiraj vezu tako da ti radi redial 99 puta ako se veza prekine u intervalima od minute, konektiraj se, zaboravi na drugi komp i uzivaj.

brentaal 13.06.2005. 21:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

[B]Tja, i previse...

Zasto bih mi, pobogu, isao na zivce? :)

Postavi u WXP ICS, mozes staviti i fiksne lokalne IP adrese s time da DNS sufiks tada mora biti MSHOME.NET. Kada to postavis, napravi remote connection, setiraj vezu tako da ti radi redial 99 puta ako se veza prekine u intervalima od minute, konektiraj se, zaboravi na drugi komp i uzivaj.

thnx na pomoći : goood :

MasterX 13.06.2005. 22:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSL - Biti konektan cijelo vrijeme

Citiraj:

thnx na pomoći : goood :
moj savjet ti je probaj sloziti IPCOP sa tvojim modem-om (pitaj nekog frenda koji se malo kuzi u routere i mreze)

jer Internet Connection Sharing je katastrofa... probaj preko ICSa surfati sa 5-6 kompjutera pa ces shvatiti o cemu pricam... dok preko IPCOPa to leeeetiiiiii

konkretno situacija u jednoj firmi u dubravi!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:47.