Kontrola vrtnje venta na ABIT NF7
Dakle imam ABITovu NF7 v2.0 plocu. Dva venta na kucistu koji se spajaju na molexe i imaju dodatnu zicu za kontrolu koja se spaja na plocu. Ja sam to sve uredno spojio i sve se uredno vrti no...
Imam jedno pitanje u vezi toga..dakle spojio sam oba venta na molexe i njihove "control" zice na plocu..no BIOS mi uopce ne registrira vrtnju tih ventova...tj. tamo pise "RPM 0" (iako se oni naravno vrte)...al kad udem u windowse, inace imam ABIT NF7 v2.0 plocu, imam od ploce ABITEQ aplikaciju koja sluzi za monitoring temperature, napona i RPM ventova..uglavnom tu pise da mi je jedan vent na 1300RPMa (sto je OK i nebitno u ovom trenutku) al drugi mi je off (i on se naravno vrti)... no ovo je sad pitanje za ljude koji imaju tu plocu i koriste tu aplikaciju.. jer, u Monitor Settingsima, pod Fan Settings, mogu kontrolirat postavke za CPU i Cha fan ali PWR ne mogu..onak je sive boje tj. inaktivan i pise OFF..zasto??? I dole je kucica za "smart fan enable" takoder inaktivna i ne mogu je upaliti. zasto?
|