PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   2 zvucne (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21785)

Koki_zg 11.06.2005. 13:30

2 zvucne

Jel mogu imati 2 zvucne katrtice u kompu,imao sam jednu integriranu na maticnoj (5.1) i sad kad sam nabavio kucno kino, nemam vise slobodnog mjesta za mikrofon i line-in....kupio sam jos jednu zvucnu i stavio u PCI, ali mi ju ne prepoznaje komp..kao da nije utaknuta, a je,,provjerio sam...

tpint 11.06.2005. 18:22

moraš integriranu zvučnu karticu iz biosa diseablati

BrunoZG 11.06.2005. 19:16

Koki, Trebalo bi radit....

probaj prvo disejblat internu, pa vidi jel ju onda nadje-..

Ak nadje natrag enable , internu

Koki_zg 12.06.2005. 18:40

E,decki, molim pomoc...

disejblo sam integriranu, stavio pasword u bios, ukljucio alarme da ako se poveca temp na cpu-u,ako ventilator prestane radit i jos nesto i sve to spremio i ok...

komp se restarta, pocne cvilit i ude u windowse i normalno instalira ovu 2.zvucnu...sad hocu ponovo enejblat integriranu,al kad god udem u bios nemogu nista u njemu mijenjat osim izaci van....sad mi komp tuli dok ovo pisem, uzas...

jel imate ideje kaj bi moglo biti i sto da napravim da opet mogu mijenjat postavke u biosu?

Koki_zg 12.06.2005. 20:29

Znam da nije pristojno gnjavit i pozurivat, ali imam bitnog posla kojeg moram napraviti na kompu do sutra ujutro a ovo smece pisti ko ludo....probija mi usi....

Darth Vader 12.06.2005. 20:50

Vjerojatno si nes sprcko oko temperatura ili kretaja ventova pa prvo pogledaj to, ak neide vrati default postavke u biosiu ili probaj na kraju clear cmos.

Koki_zg 12.06.2005. 20:59

Hvala na odgovoru...

problem je sto nemogu nista radit u biosu...kaj god stisnem - f6,f7 nista ne prima...jesi imao takav slucaj?

tor 12.06.2005. 21:02

Citiraj:

Originally posted by Koki_zg
Hvala na odgovoru...

problem je sto nemogu nista radit u biosu...kaj god stisnem - f6,f7 nista ne prima...jesi imao takav slucaj?

Resetiraj BIOS.

Koki_zg 12.06.2005. 21:04

Citiraj:

Originally posted by tor
Resetiraj BIOS.
vjerojatno glupo pitanje, ali kako?

Darth Vader 12.06.2005. 21:10

Ocisti cmos. Na maticnoj imas jumper koji je u polozaju 1 i 2, ti ga prebacis u polozaj 2 i 3, malo sacekas vratis natrag, upalis komp. Prije neg sto to radis ugasi napajanje (bar su meni tako savjetovali, nemas sta izgubit).
Onda odes u bios postelat vrijeme i ostale postavke.

Evo edit, slika:

Image Hosted by ImageShack.us

Koki_zg 12.06.2005. 23:46

E,hvala puno...evo sad sam sredio da radi kao prije...sutra cu se pozabaviti sa zvucom...

jos jednom hvala,moj sef ce vam biti zahvalan....:)

Koki_zg 19.09.2005. 16:36

nije bas sutra ali eto...sad mi je u biosu onemoguceno da mijenjam ista po INTERNTAL nesto...tako da nemogu disejblat internu zvucnu,sto sad?

hvala na odgovoru unaprijed

Tommek 22.09.2005. 19:10

gle ja sam samo instalirao zvučnu i radilo je, ideš u system properties (lijevi klik na my computer ikonicu pa properties) pa na hardware pa device manager i tam bi trebalo biti onda samo staviš drivere s cda od zvučne i trebalo bi radit, ak je tam nema u device manageru zvučne onda stavi cd od zvuče instaliraj pa će se pojavit :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34.