![]() |
2 zvucne
Jel mogu imati 2 zvucne katrtice u kompu,imao sam jednu integriranu na maticnoj (5.1) i sad kad sam nabavio kucno kino, nemam vise slobodnog mjesta za mikrofon i line-in....kupio sam jos jednu zvucnu i stavio u PCI, ali mi ju ne prepoznaje komp..kao da nije utaknuta, a je,,provjerio sam...
|
moraš integriranu zvučnu karticu iz biosa diseablati
|
Koki, Trebalo bi radit....
probaj prvo disejblat internu, pa vidi jel ju onda nadje-.. Ak nadje natrag enable , internu |
E,decki, molim pomoc...
disejblo sam integriranu, stavio pasword u bios, ukljucio alarme da ako se poveca temp na cpu-u,ako ventilator prestane radit i jos nesto i sve to spremio i ok... komp se restarta, pocne cvilit i ude u windowse i normalno instalira ovu 2.zvucnu...sad hocu ponovo enejblat integriranu,al kad god udem u bios nemogu nista u njemu mijenjat osim izaci van....sad mi komp tuli dok ovo pisem, uzas... jel imate ideje kaj bi moglo biti i sto da napravim da opet mogu mijenjat postavke u biosu? |
Znam da nije pristojno gnjavit i pozurivat, ali imam bitnog posla kojeg moram napraviti na kompu do sutra ujutro a ovo smece pisti ko ludo....probija mi usi....
|
Vjerojatno si nes sprcko oko temperatura ili kretaja ventova pa prvo pogledaj to, ak neide vrati default postavke u biosiu ili probaj na kraju clear cmos.
|
Hvala na odgovoru...
problem je sto nemogu nista radit u biosu...kaj god stisnem - f6,f7 nista ne prima...jesi imao takav slucaj? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
E,hvala puno...evo sad sam sredio da radi kao prije...sutra cu se pozabaviti sa zvucom...
jos jednom hvala,moj sef ce vam biti zahvalan....:) |
nije bas sutra ali eto...sad mi je u biosu onemoguceno da mijenjam ista po INTERNTAL nesto...tako da nemogu disejblat internu zvucnu,sto sad?
hvala na odgovoru unaprijed |
gle ja sam samo instalirao zvučnu i radilo je, ideš u system properties (lijevi klik na my computer ikonicu pa properties) pa na hardware pa device manager i tam bi trebalo biti onda samo staviš drivere s cda od zvučne i trebalo bi radit, ak je tam nema u device manageru zvučne onda stavi cd od zvuče instaliraj pa će se pojavit :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34. |