PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   pc to tv (hdmi to hdmi) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=217263)

mfire 04.07.2011. 20:05

pc to tv (hdmi to hdmi)

ej drustvo, evo sam uzeo "hdmi to hdmi" kabal jer si zelim spojiti kompic sa panasonic tv-om TX-P42C10Y, graficka kartica je ATI Radeon x1650, nije nesto, znam, al ima hdmi, ok, ja sam spojio medutim kad upalim tv, vidim desk, mogu sve pokrenut, nema problema al mi je slika nekakva roza, nije kako bi trebalo da bude, dal se itko susretao sa slicnim problemom, neke ideje da mi predlozite, sta da cinim ?

imam windows 7 x64 ultimate, driveri od grafe su update, ne znam sta bi a i nisam neki strucnjak oko toga...

zivili ! :chears:

segregator 06.07.2011. 09:14

Citiraj:

Autor mfire (Post 1935855)
ej drustvo, evo sam uzeo "hdmi to hdmi" kabal jer si zelim spojiti kompic sa panasonic tv-om TX-P42C10Y, graficka kartica je ATI Radeon x1650, nije nesto, znam, al ima hdmi, ok, ja sam spojio medutim kad upalim tv, vidim desk, mogu sve pokrenut, nema problema al mi je slika nekakva roza, nije kako bi trebalo da bude, dal se itko susretao sa slicnim problemom, neke ideje da mi predlozite, sta da cinim ?

imam windows 7 x64 ultimate, driveri od grafe su update, ne znam sta bi a i nisam neki strucnjak oko toga...

zivili ! :chears:

Probaj isključiti EDID

TIR669 06.07.2011. 09:48

Ako ti nešto znači, sličan problem sam i ja imao sa istom grafičkom. Slika je bila crno-bijela, ali kako to tada nije bilo potrebno (spajanje TV i PC), nije mi se dalo nimalo razmišljati o tome...

flyer1 07.07.2011. 22:19

nisam ima pojma da ima radeonki 1650 s hdmi-em...al znam iz prve ruke da veza sapphireove x1650 i lcd tv-a preko dvi-hdmi kabela funkcionira besprijekorno, također je win7 na računalu...

Newbie Pro 27.07.2011. 16:45

Moze pitanje tu (da ne otvaram novu temu)?

Kupujem LCD koji cu spojiti na komp HDMI-em. E sad, zanima me, posto imam i
zvucnu karticu hoce li mi i kako plejati zvuk na telki? Jer ga ne zelim imati na zvucnicima od kompa nego na telki. Nesto sam nacuo da treba nesto spojiti
zvucnu na maticnu ili tako nesto, ali nemam iskustva uopce u tome pa bih molio ako netko nesto zna o tome da pomogne.

Hvala:)

segregator 27.07.2011. 18:31

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1947752)
Moze pitanje tu (da ne otvaram novu temu)?

Kupujem LCD koji cu spojiti na komp HDMI-em. E sad, zanima me, posto imam i
zvucnu karticu hoce li mi i kako plejati zvuk na telki? Jer ga ne zelim imati na zvucnicima od kompa nego na telki. Nesto sam nacuo da treba nesto spojiti
zvucnu na maticnu ili tako nesto, ali nemam iskustva uopce u tome pa bih molio ako netko nesto zna o tome da pomogne.

Hvala:)

U stvari, isključi skroz zvučnu karticu i u drievrima od ATI kartice namjesti da se koristi zvučna na grafičkoj

Mortal 28.07.2011. 16:32

Citiraj:

Autor segregator (Post 1947780)
U stvari, isključi skroz zvučnu karticu i u drievrima od ATI kartice namjesti da se koristi zvučna na grafičkoj

Što ne mora za to biti novija grafa, mislim korisnik nije naveo koju ima. Ako je točna ona u opisu...

segregator 28.07.2011. 16:53

Citiraj:

Autor Mortal (Post 1948254)
Što ne mora za to biti novija grafa, mislim korisnik nije naveo koju ima. Ako je točna ona u opisu...

Sjećam se da je moja 2600XT iz 2007-me imala zvučnu na sebi, ne sjećam se da li su i modeli prije toga imali, davno je bilo

Ory 29.07.2011. 09:24

Zvuk

Najsigurnije zvučna sa optikom i spojiš si zvuk na tv sa optičkim kablom a sliku sa HDMI.

MMI 29.07.2011. 10:32

svaka HD ATI šalje zvuk kroz hdmi, u plejeru poštelaš da koristi hdmi audio out tak da moš normalno surfat sa zvukom dok na extended ide film sa "svojim" zvukom

nino 29.07.2011. 11:56

Citiraj:

Autor Ory (Post 1948527)
Najsigurnije zvučna sa optikom i spojiš si zvuk na tv sa optičkim kablom a sliku sa HDMI.

Kako tocno? Pojasni nam malo kad tv ima samo opticki izlaz?

Burko 29.07.2011. 14:11

@Newbie Pro, koja graficka ce odradivati posao? kako je netko rekao, sa atijem nemas problema jer ati od 2000 serije ima ugraden zvuk u sam cip, tako da na izlazu imas sve "iz paketa".

ako pak imas nvidiju, postoji sansa da nemas zvuk preko kartice, barem ne direkt iz nje. mislim da su tek sa GTS250 serijom (ta era, svi modeli pa na dalje) i u nvidiji napokon integrirali zvuk, tako da sve ide preko graficke.

ako imas stariju nvidiju, opet mozes spojiti SPDIF izlaz koji mozes spojiti na graficku karticu (redovito gore iznad drugog DVI izlaza), ne moze biti lakse (dvije zice ti trebaju). ja sam tako vozio 8800GT koja je imala HDMI izlaz, sljakalo 5/5.

jedino sto moras namjestiti pod sound deviceima da ti je primarni izlaz HDMI, ili SPDIF (HDMI ako imas integriran zvuk u grafickoj, SPDIF naravno ako vuces sa maticne ploce).

Newbie Pro 29.07.2011. 16:01

Hvala vam na odgovorima!

To frend kupuje TV i ovako stoje stvari:

Grafa je Ati 4870, tako da po vasim postovima nebi trebalo biti problema.
Telka ima opticki ulaz, ali na zalost zvucna (creative) nema opticki izlaz.
Telka ima i AUX ulaz tako da bi se dao zvuk spojit na zvucnu opet, koja ce trebati spliter

Probat cemo sa DVI-HDMI adapterom i HDMI kablom, pa cemo vidjeti jel funkcionira!

Hvala svima!:chears:

Poggiali 30.07.2011. 13:31

dvi-hdmi na hdmi od telke, treba radit, a sto se zvuka tice, ne znam,toshiba recimo ima 3.5mm ulaz za zvuk , pa treba samo 3.5 mm musko muski kabel i da se spoji sa zvucnom... ak ne, vidjao sam i neke konvertere sa 3.5 mm na cinch. Vjerujem da svaka telka ima bar cinch audio ulaz...

I kolegi iz prvog posta, da taj panasonic nije mozda plazma ? Nebude dobro, ako se spaja komp na plazmu, zapekla bude slika, meni na g20 je bila staticna slika mozda 5 minuta, pa je trebalo pola sata da se "obrise" :/

Newbie Pro 30.07.2011. 18:00

Hm, nejde zvuk preko grafe...

Citiraj:

Autor MMI (Post 1948563)
svaka HD ATI šalje zvuk kroz hdmi, u plejeru poštelaš da koristi hdmi audio out tak da moš normalno surfat sa zvukom dok na extended ide film sa "svojim" zvukom

Koristim MPC i VLC, malo sam prckao ali nisam nasao tocno tu opciju... Mozes mi reci ako ima gdje je? thx

Nista, probati cemo sa obicnim 3.5mm kabelom onda, vjerojatno ce to onda radit... Jedino me zanima sta ce se desiti kada ne gledam film na tv? Hoce li zvuk stalno plejati dok ne istekam kabel?

Thx ekipa

nino 30.07.2011. 18:06

Control panel-->sound-->set as default (Ati hd)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55.