![]() |
(riješeno) geforce xfx 9800 GT - nema slike!!!
Ovako,jucer sam kupio tu grafu od lika,polovnu,ali kod njega sam je probao, i radila je,,,, ugl... dao mi je to 6pinsko napajanje od nje.. e sad..doma doso,, prvo nisam imao onaj DVI adapter al sam nabavio,, ali ne daje mi sliku uopce..niti pisti niti ista.... jednom je dala sliku,al je bila skroz onako zbrkana..... .. to napajanje za grafu,, s one strane gdje ide na napajanje za kuciste, jedan je taj kao sjeban,tj ispada iz plastike,pa sam ih izvuko i direkt spojio s napajanjem...dal itko ima ikakvu ideju? probao sam 2 DVI adaptera, digitalni i analogni i isto...........
|
Ispuni Moj komp s posebnim naglaskom na napajanje.
|
Bilo bi dobro popuniti Moj komp.
|
nemam vremena sad za to.. napisat cu ovdje..
proc je amd x3 450 4gb dd3 500gb hard grafa je ta koja gore pise napajanje je Inter Tech SL-500A (500W) |
Citiraj:
Probaj s drugim napajanjem, boljim od ovog koje imaš EDIT: Citiraj:
|
a odakle mi drugo napajanje...
ploca je msi GF615M-P33 jel moguce da je ona problem? |
Spoji si monitor na onboard grafičku i flashaj zadnju verziju BIOS-a, bitno je koja je verzija matične ploče (na ploči piše VER:*), nakon što flashas novi BIOS napravi clr-cmos i pobaj dal bude onda radilo s 9800GT, probaj još s drugom grafičkom i drugim napajanjem jer tim Inter-tech i sl. baš ne vjerujem. Dok nešt radiš unutar kućišta iskopčaj kabel od struje.
|
uradio sam.. i isto...jednom sam uspio dobit sliku...al bude onak sjebana skroz..kad idem misem po ekranu,sve onak ostaju artifekti,,, al cim restartiram,opet nema slike.. ne kuzim stvarno u cemu bi mogo biti problem
|
Citiraj:
|
Neispravna memorija bi pištala preko zvučnika. Ovo je sjebana ploča.
|
Citiraj:
Grafička je banana. ako ima garanciju, na RMA. Ako nema, druga (nova/polovna) mu ne gine. |
Sjebana memorija na grafičkoj bi uvijek dala artefakte.
Vidiš da je lik i preko onboard VGA kartice imao svakojake gluposti... |
A ako nije grafa onda je ovo.
Citiraj:
Ti ekser, probat drugo napajanje i to neko kvalitetnije, ti je nužno jer ovo napajanje je vrlo vjerojatno na granici za tu tvoju konfu i bez grafe, i najvjerojatnije uzrok sranjima. Pa da eliminiramo ako nije to, zato te i pito odma to cocnut. |
To i svakakvo drljavo napajanje bi trebalo biti dosta za onboard VGA s kojom je također imao sranja.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Kako nisi napisao?!? |
Citiraj:
da ovo se konačno završi. ili je napajanje ili je grafička. po viđenju, ako je grafička, bit će da si ju zeznuo na putu do doma od tog lika od kojeg si je kupio (statički elektricitet, jači udarac ili slično). Mada je vrlo vjerojatno napajanje. odi ju isprobaj kod još nekoga, ako niš, odi kod tog lika koji ti ju je i prodao (ako ti je blizu) i ako kod njega dela, onda je napajanje. no svejedno, napajanje bi trebao mjenjati, bilo kako bilo. |
Citiraj:
znaci flesao bios, clear cmos, i ubo u 9800 i kad dobijem sliku (ako) bude sjebana skroz mal je sjebano ic do tog lika.. treba mi pol sata do njega i nije mi usput bas.... kod njega je radila..stavili je u vrecicu,, i odnio doma autom, znaci nikakvi udarci niti ista... |
Citiraj:
bitno je ovo što smo ti rekli. idi kod nekoga probat grafičku. ako je sve OK, znači da moraš mjenjati napajanje. a savjet dana je: mjenjaj napajanje ovako i onako. |
koje mi preporucujete? da nije nesto preskupo..a da ce drzat sve ovo kako treba, i da ima sve konektore..tj na sebi da ima 6pin
evo vam da vidite kakvu sam sliku bio dobio s njom, a i kako sam spojio napajanje http://img191.imageshack.us/img191/4526/ssste.th.jpg http://img692.imageshack.us/img692/6351/img3237d.th.jpg http://img98.imageshack.us/img98/1438/img3238f.th.jpg http://img30.imageshack.us/img30/1001/img3241jg.th.jpg |
Citiraj:
|
@exer1234
To su samo napikani kontakti od napajanja? :nono: Problem je ipak u grafi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
lijepo me nasmija ova slika, svaka cast na inovaciji! iako vjerujem da ovako moze raditi - definitivno nije preporucljivo ovako drzati, lako dode dolje do lima i napravi kratki spoj...... puf, ode dosta toga sa kvalitetnim napajanjem inter tech. sto se napajanja tice, ovo sto je coco naveo ili recimo jos bolje po meni - XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology. a da ne kazem kako ima polovnih i jeftinijih, fortrona recimo....... |
Kolko ste sigurni da s novim napajanjem nebude imal ovakvu sliku?
http://imageshack.us/photo/my-images/191/ssste.jpg/ EDIT 1 13:24: Citiraj:
Mislim da mu bude trebalo napajanje (za sigurnu budućnost) ali izgleda i grafička. EDIT 2 13:40: Što se odabira napajanja tiče potpis na Burka, ako se kupuje novo onda uzeti XFX 450, ili neko polovno brand napajanje. EDIT 3: @sultz34 Nema on pristup tržnici. |
nitko ti ne moze reci 100%, zato je najbolje da posudis od nekoga brand napajanje na sat vremena i vidis da li je do toga.
moze biti da je do neceg drugoga, graficke, maticne.......... moze biti. |
Uzmi polovnog Fortrona 400 na trznici za 100kn i ovo smece daj nekom za 50 il pokloni. Moze ti shebat cijeli komp, pa ces plakat sto nisi dao 100 kn, a otislo 10x vise u dim.
I slucajno, ako vec nisi, nemoj spajat/ odspajat upaljeni komp s monitorom, tak je meni otisla pcie vga, s agp nisam imao problema. |
Spojio si napajanje tako da koristiš samo jedan mulex (paralelno). Pokušaj sa dva različita izlaza sa mreže, ako nemaš otkači neki uređaj (DVD). Poželjno sa najkraćom dužinom.
|
Citiraj:
|
Najbolje posuditi napajanje za probati, evo ja kupio novo napajanje, toliko su smanjili presjek vodiča da kad dirnem snop kablova on je mlak.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:25. |