![]() |
(riješeno) MS Removal tool virus
pozdrav svima,novi sam ovdje!
danas mi se na kompu pojavilo nego gov.o od "antivirusa" ms removal tool i nemogu nista na kompu!nemogu kliknut nista,nemogu otvorit task manager,apsolutno nista! avira je instalirana i ne reagira! pretpostavljam da je to virus neki! nemojte mi samo reci da formatiram disk jer to ne dolazi u obzir! |
Nabavi neki Live CD tipa Hirens i bootaj ga, počistiš viruse prije ulaza u windowse i gotovo.
|
kako se to radi? sa hirensom? sta radim?
|
Pokreni Windowse u Safe Mode with Networking nacinu, skini i instaliraj Malwarebytes Anti-Malware , napravi full scan, obrisi stavke koje pronadje, restartaj racunalo i to je to.
|
nemogu instalirati nista u safe modu
|
Google ce ti pomoci da pronadjes portable verziju. :)
|
Popravio sam ti naslov. Upoznaj se sa pravilima foruma.
Spoji disk na drugi pc i proskeniraj. |
procitao sam pravila! klasika kao i na svim forumima,samo nema prodaje i kupnje!
kako da spojim disk? ne otvara mi se bas i ne dira po laptopu,a ni po pc-u |
Idi u Safe mode with networking, preimenuj inst.file od malwarebytesa u Winlogon.exe,,onda ga instaliraj , apdejtaj obavezno i skeniraj pa riješi...
|
ovako... postupak je slijedeći.....
pretpostavljam da ne možeš sa ctrl+alt+del doći do task managera pa da tamo ga tamo "ubiš"... odi u: C:\ProgramData\ tamo češ vidjet folder koji se zove aaothmbm ili maotre uglavnom naziv nema veze sa vezom.. slova su nasumčno napisana.. ( u 3 slučaja koja sam vidio svaki put se drugačije se zove) uglanvom u tom folderu imaš 2 fajla koji se indetično zovu... probaj ih pobrisati... ( jedan češ moći dok drugi nečeš.. ) ovaj drugi preimenuj u naziv koji god hočeš i resetiraj komp.. nakon kaj se susav ponovo pokrene odi do toj istog fajla i obriši ga... i to je to.... obavezno pokreni svoj antivirus da ti preskenira komp.. |
uspio sam rijesiti!hvala lijepa!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34. |