![]() |
(riješeno) Extend Volume C: - Windows 7?
Daklem, pravio sam neki update, i c: disk mi se popunio toliko da imam nekih gb slobodno. Pokusavao sam pronaci googlom da li postoji neko rijesenje da se on prosiri, i pronaso sam metodu, da se preko disk managementa, moze smanjiti (shrink) neka particija koja ima viska prostora, i zatim se dodjeliti taj prostor potrebnoj particiji.
Sami shrink je odradjen bez ikakvog problema, ali kad kliknem desnom tipkom misa na c: uopce mi nije dozvoljena opcija Extend volume... Da li netko zna zbog cega je to tako, za sad nista nisam uspio pametno pronaci, po svim tutorijalima na netu bi to trebalo raditi, ali meni ne radi :/ evo i slikica : Citiraj:
Hvala! |
Kani se disk managmenta, samo će zajebat stvari. Hiren BOOTCD > Acronis Disk Director ;)
|
A ako oznacis F:, da li ti se onda pojavi opcija extend? Koju particiju si smanjio?
|
smanjio sam F: i samo na njemu postoji extend, ni na jednoj drugoj
|
Kao što je Baja predložio, koristi Hiren CD za takve stvari.
Inače, proširiti particiju možeš samo ako je slobodan prostor na disku pored particije koju želiš proširiti. Ali neznam da li možeš proširiti C particiju iz windowsa pošto se sami windowsi nalaze na njoj? |
Hm.. a posto imam dual boot, da odem na XP i pokusam, ne znam, sto je manje riskantno ? :/
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemoj kemijati iz Windowsa XP, nego to napravi preko Hiren CD-a, kao što je Baja preporučio. |
Mozda su ostali neki stari backupi od update-a ili nesto sl.
Ako imas TuneUp Utilities 2011 probaj ih instalirat pa ce ti lijepo i pregledno prikazati na sta ti je sve otislo toliko mjesta te ce ti pokazati koliko mjesta mozes oslobodit ako obrises stare backupe i sl stvari (naravno sve obrises sa TuneUp). Imas jos jedan zgodan program koji ce te besplatno rijesit smeca i rado ga koristim, Comodo System Cleaner. Prije ciscenja svakako za svaki slucaj na neku drugu free particiju napravi backup. Nece zauzeti puno mjesta, a ako nesto krivo pobrises uvijek sve lako vratis nazad. Sto se tice povecavanja particije.....smanji jednu particiju i taj slobodan prostor samo dodaj postojecoj "c" particiji. Nikakvo kompliciranje nije potrebno posto se radi o stvarno jednostavnoj stvari. Za takve stvari koristim provjereni Easeus Partition Master i nikada me nije do sada iznevjerio, a koristim ga godinama. |
Citiraj:
|
Hvala ljudovi na savjetima, pokusat cu se poigrati, pa javim ako zapne :)
edit : evo, uspio rijesiti sa Easeusom, puuno hvala :)) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:36. |