![]() |
Dual procesor ploca
Zanima me gdje se kod nas moze uzeti, i dali se isplati uzimati???
|
Bila jedna Gigabytica u Ve-milu za 1500kn (prodavala se bar1,5god) - sad više nema!
U RH mislim da nema teoretske šanse da nađeš u nekoj trgovini (a samo u rjetkim dućanima izvan RH) Isplti li se - a za šta ti treba? Neka rabljena za ispod 50€ + 2 sckA Athlona XP (pretvorena u MP) za manje od 100€ = je onak čist solidna platforma (pod uvjetom da možeš iskoristiti njezine potencijale, a da ti njeni nedostatci nisu bitni...) |
hocu si slozoti pravi gamer PC koji necu trebati tako brzo nabrijavati planiram u kuciste uloziti oko 10000kn
Ali samo Procesor Maticna Ram Hard sa oko 200GB dvd przilica Imas li kakve preporuke |
i graficka sorry zaboravio sam
|
Ovak: prvo mali ispravak (malo sam se zaletio) - postoje i dual CPU ploče od Intela :D
Za cijenu koju si naveo može se puno toga (dobrog) kupit. Obavezno pitaj CatKillera ili Black Dragona za mišljenje - oni imaju bogato iskustvo i s A64 i sa DUAL CPU platformama! Mislim da će ti preporučiti ipak A64 - jer ti je glavna namjera igranje! E onda ćemo ti nekaj složit...:beer: |
postoje...ali to ti radi ko HT kod intela...djeli proc na 2...pa bi s intelom imao 4 proca:D mislim da ti je 64 bitni sada bolje...ja osobno nikad nisam slagao neku dual konfu...i stoga se necu mjesat u ovu temu:beer:
|
Dual ploče možeš naću u LAB2000 (Zagreb) i u Abaton (Zagreb) i jednoj firmi koja je isto na A ali neću pisat njeno ime ...
Igranje ... pa od igrica je SMP podržavao Quake 3 engine ali ne dugo, poslije je sa patchevima to onemogućeno. Sve ozbiljne aplikacije znaju kaj je SMP. SMP kupuješ radi toga da imaš pokrenut 1001 program i da je komp "živ" i da se "odaziva" a ne da čekaš da on neš napravi da bi ti mogao neš raditi. Istina da ozbiljne aplikacije znaju za multithreding ali pod Win okruženjem SMP ti je ustvari za multitasking ... |
onda dal se isplati uzeti takav komp za igre ili ne.....
ako ne molim vas da ak nije problem slozite mi dobru konfu za igre oko 10000kn +-1000kn |
Dual proc mašine nisu za igrat se...
Nešto ovako bi ti bilo puno bolje: Athlon 64 3200+ neka solidna socket 939 ploča (Abit, DFI, Epox) 2x512Mb DDR400 rama nvidia 6800gt ili radeon x800xl hitachi 200gb sata disk tagan x-eye 420W napajanje nec 3540 dvd-rw ovo je u limitu vjerujem... i to bi bilo to... |
ali caka je u tome sta nisam ljubitelj AMD,
neka netko posta dobru konfu sa Pentium procesorom... AMD Sucks...hehehe |
Dobro ti je Renesis predložio... U tom smjeru trebaš ić ako se misliš igrat...
A to što nisi ljubitelj AMD: ALO GOSPIĆU, probudite se!:D |
Citiraj:
|
Abit AA8XE
Intel 630 (3GHz , 64bit) AC Freezer 7 2x512Mb PQI DDR2 X800XL Seagate 160Gb NCQ Pioneer 109 + asus DVD-E616P2 Chieftec LCX-01BBSL Tagan 480W to ti je nekih 9k KN uzmeš si još Samsung 959NF koji se trenutno daju naći po ultra niskim cijenama i imaš pravi stroj. :) samo nemoj uzimati monitor bez da vidiš TOČNO taj primjerak koji kupuješ ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:43. |