PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Spašavanje podataka (unformatted) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21602)

DiGi 07.06.2005. 13:44

Spašavanje podataka (unformatted)

Pozdrav svima!

Vjerojatno ste milju puta odgovarali na pitanja kako i čime spasiti podatke (naravno u slučajima kada je to moguće), ali molio bih vas još jednom :D

Dakle, mislim da sam vec pisao kako sam imao (i imam) problema sa svojim HDD-om, te malo malo "rikne"... Zadnji slučaj je bio da mi nije htio podici windowse gore, a kada sam ubacio od kolege HDD, inst windoze i ubacio svoj da "spasim što se spasit da", javljao mi je X na Y broj bad clustera i sl. stvari...

Zanimljiva je stvar (offtopic) od kako sam se gore preselio u garažu u jednu sobu (da se odvojim od svojih malo, mira i tišine), prosječno jednom mjesečno mi "rikne" HDD, dok dolje gdje je instalalacija (električna :D) normalna nikada nije bilo nekih problema. Gore sada ima više prašine i ono neuradnije je puno jer mi nema tko vikat da pospremam i obrišem prašinu, ali opet ne vjerujem da je to zbog toga :) ...

No da se vratim na temu, sada sam ubacio od kolege HDD na kojim su fresh windowsi i ubacio svoj HDD kako ne bi spasio svoje podatke sto ih nemam na backupovima, kad ono disk sa podacima (osobnim - pjesme, mailovi, razni dokumenti i radovi) mi javlja da je unformatted i pita me da li želim formatirati, a ovaj gdje su mi bili windowsi, praktički u Documents & settings folderu ima samo cca 250MB, a znam da mi je na Desktopu i u My Documents ostalo brdo raznih podataka koje sam skidao u zadnjic cca tjedan-dva. Al' ajde još se nekako i mogu pomiriti sa ovime sto je ostalo na Desktopu da mi toga nema, ali ovo gdje su mi mailovi... To mi treba :grrr:

Isto tako, konačno sam skupio pare za novi HDD pa mislim da nece biti nekih velikih problema ili?

I da, od sada kda uzmem novi HDD, pravim jednom tjedno backup! i to 100%, negdje si to moram zapisat da ne zaboravim :beer:

Dakle moje pitanje bi iblo, mogu li kako i čime spasiti podatke koji su bili na particiji za koju mi javlja da nije formatirana i pita me da li ju želim sada formatirati? Neki proggy koji vraća "izgubljeno" ili?

tnx svima unaprijed!

-POP- 08.06.2005. 19:53

Active@ UNDELETE, demo verzija vraća podatke do 60kb, a ona "druga" zna se...

DiGi 08.06.2005. 19:54

tnx Eddie... Sada cu guglati pa vidim sto me čeka ;-)

DiGi 08.06.2005. 20:25

Jel ima netko mozda ovu verziju Active Undelete v5.1.005 demo? ZA download nude samo v5.1.010, ali ne i ovu staru?! Ajde plz ako netko ima, spasili biste mi život ;)

-POP- 08.06.2005. 20:32

Ja imam v5.1.005 skinuto s nekog Bugovog ili Vidievog CD-a...

DiGi 08.06.2005. 20:37

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Ja imam v5.1.005 skinuto s nekog Bugovog ili Vidievog CD-a...
daj plz mejlaj na antun.debak@gmail.com ako mozes... spasiti ces mi zivot! ja sada nasao ali nesto na ruskom i kineskom... ne vidim gdje je download :D... pokusao sam pogoditi ali ne ide :)

DiGi 08.06.2005. 20:54

Ej kolega, evo skinio ja neku verziju, registriranu i pokrenio, uspijesno mi nasao sve (struktura, ovo-ono...) ali nikako mi nije uspio to prebaciti na HDD, uvijek prebačeni file-ovi imaju 0KB, imas neki prijedlog? :(

p.s. ipak ti posalji tu verziju na gornji mail ako ikamo moze ;)

-POP- 08.06.2005. 21:13

Poslano...
P.S.Ne znam hoćeš li primiti mail, nešto nije u redu...
Inače, program skinut sa Vidievog CD-a broj 103.

DiGi 08.06.2005. 21:36

Nisam dobio... Pretrazio sam svoju arhivu Cdeja iz časopisa i nisam nasao taj broj :-(

-POP- 08.06.2005. 21:38

Sorry, slao sam ti 2.6MB preko Carneta, poslao je, ali sam dobio poruku kasnije da je bilo nekih grešaka i da nije poslano...

DiGi 08.06.2005. 21:40

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Sorry, slao sam ti 2.6MB preko Carneta, poslao je, ali sam dobio poruku kasnije da je bilo nekih grešaka i da nije poslano...
Nemaš se šta ispričavat, ti meni pomažeš :-). Sorry ak sam te zamarao na DIal-upu, znam kako je to... Ako možeš pošalji, a ako ne, onda nista...

Ali svakako puno hvala!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:15.