![]() |
(rijeseno) problem s hardom
Poznanica je knjigovođa i do sada je radila na nekom prastarom Acer laptopu (AcerNote 735C) kojeg je spojila na vanjski monitor i tastaturu. Prije par dana, matična mu je odapela, a njoj su ostali važni podaci na hardu (Seagate ST9236AG - IDE, 2.5", 209.7Mb). Kako imam vanjsku kutiju za IDE hardove, spojio sam ga na komp. Komp nađe hard, ali u Disk Managementu napiše da nije inicijaliziran i ne reagira na pokušaje inicijalizacije (Device is not ready). Na drugom kompu sa XP-om ista stvar. Hiren's ne pomaže jer DOS programi na njemu ne prepoznaju hard spojen preko usb-a.
Htio bih joj izvući podatke tj. klonirati hard na drugi komp da ima s čime raditi. Ima tko kakav pametan savjet? |
Spojio si y kablom ili? Cini mi se da toj ladici fali struje...
|
Ne, ali sam pokušao s još jednim kontrolerom (Wintech SAK-50) i događa mi se isto. U oba slučaja, hard se vrti (bogami ga se čuje).
|
Bump. Trebam još savjeta. Ne znam koliko bi pametno bilo da nabavim IDE adapter za 2,5" hardove i takav hard ubodem u jednu prastaru konfu (Asus CUSI-FX, P3 1GHz, 256Mb SDRAM, 6.4Gb hard,...) na koju sam mislio prebaciti sve podatke.
|
ubaci ga u neki drugi ide laptop, pa sa neki bootabilnim cd-om izvadiš što trebaš
|
Gdje ćeš danas naći lap sa IDE hardom? Mora biti neki muzejski primjerak.
|
kod mene 3 komada takva :)
|
Full si mi blizu :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:08. |