PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   kablic kaj dodje s aerogateom za fan speed control (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21565)

perich 06.06.2005. 18:06

kablic kaj dodje s aerogateom za fan speed control

dakle, ko sto znate u paketu dodje takav jedan... produzni za vent al ima jos jedan konektor samo s zutom zicom koji se spaja na MBO kak bi se mogla kontrolirat brzina vrtnje... e sad, posto ja imam nekoliko tih konektora na ploci ja bi si htio jos 2 takva kablica nabavit a ne znam do ni kak se zove, pa molim od vas pomoc...

hvala:beer:

mastermixx 06.06.2005. 23:41

vent kabel

pa moras imat ventove koji imaju tu trecu zicu(zutu) za ocitavanje brzine(rpm),na kontroler spajas + i - pol venta a taj treci kabel zuti na polocu i to ti je to kasnije sam ocitas s speed fanom ili nekim drugim programom....
dakle spajas samo zutu zicu na plocu a na kontroler + i - pol ventilatora nadam se da sam bio jasan.....

perich 07.06.2005. 16:38

Re: vent kabel

Citiraj:

Originally posted by mastermixx
pa moras imat ventove koji imaju tu trecu zicu(zutu) za ocitavanje brzine(rpm),na kontroler spajas + i - pol venta a taj treci kabel zuti na polocu i to ti je to kasnije sam ocitas s speed fanom ili nekim drugim programom....
dakle spajas samo zutu zicu na plocu a na kontroler + i - pol ventilatora nadam se da sam bio jasan.....

ma kuzim ja kaj ti meni hoces rec i u cem je fora, al bi htio nabavit te kablice da ne moram lemit i brikat i sam sastavljat. evo ovak izgleda taj kablic:

Trek 07.06.2005. 19:01

moras provuc jos jednu crnu u mbo inace ce ti krivo ispisivat, znaci crnoj napravi 2 grane jedna u izvor struje jedna u MBO

Trek 07.06.2005. 20:43

1 privitaka
evo ovak

perich 07.06.2005. 22:46

Citiraj:

Originally posted by Trek
moras provuc jos jednu crnu u mbo inace ce ti krivo ispisivat, znaci crnoj napravi 2 grane jedna u izvor struje jedna u MBO
dakle, da rezimiram, toga nema za kupit nego moram sam nesto zmislit? u biti jel ima makar tih konektora sa pinovima za kupit pa mi je onda puno lakse samo uvuc zice u to i "zakrimpat"...

Trek 07.06.2005. 23:07

Citiraj:

Originally posted by perich
dakle, da rezimiram, toga nema za kupit nego moram sam nesto zmislit? u biti jel ima makar tih konektora sa pinovima za kupit pa mi je onda puno lakse samo uvuc zice u to i "zakrimpat"...
ja sam jedan takav kabel dobio sa venom jednim a jedan sa musketeerom...

perich 08.06.2005. 19:35

Citiraj:

Originally posted by Trek
ja sam jedan takav kabel dobio sa venom jednim a jedan sa musketeerom...
je, i ja sam dobio jedan sa aerogateom, sad mi trebaju jos 2... evo odma i apel ljudima s foruma... ak ko ima ta dva kablica viska, da mi proda... :D

mastermixx 10.06.2005. 20:01

ipak ima

1 privitaka
naso sam konektor zenski koristio je u starom kompu za prednji panel za led diode znam da je zenski konektor dvopinski i stane na polču dakle jos nades i muski i to je to taj muski ubodes u vent evo i slike neznam stručan naziv al naces ga u cipoteci 100%

Denzil 14.06.2005. 09:21

Re: Re: vent kabel

Citiraj:

Originally posted by perich
ma kuzim ja kaj ti meni hoces rec i u cem je fora, al bi htio nabavit te kablice da ne moram lemit i brikat i sam sastavljat. evo ovak izgleda taj kablic:
ja bi samo komentirao tvoj uradak..UMJETNICKI uradak :)) mislim to je jedan veliki LOL!! :)))
znam da je posluzilo svrsi i da je dovoljno dobro..al mogo si barem copy-pasteat toj konektor dva puta i povuc 3 RAVNE crtice u njemu :))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:45.