![]() |
NF7 + zalman + pasivnjak na NB
E...ak netko ima kombinaciju da kaže jel stane ispod zalmana 7000 onaj coolermasterov pasivnjak na čipset?
|
Stane i plavi zalman al uz malu modifikaciju, vjerujem da isto tako trebas i tog coolermastera malo srezat za koju iglicu i da nema frke.
|
Ja sam morao malo razdvojit rebra na zalmanu, imam zalmanovog plavca.. Coolermaster je malo nizi tako da staje bez beda..
|
Imam baš tu kombinaciju i moram priznati da opako hladi, ali da bi sve to mogao
montirati potrebne su neke preinake. Ko prvo moraš piliti držač Zalmana 7000 da ne smeta onim kondenzatorima, zatim moraš skratiti par finova na plavom Zalmanu za NB jer inače ne stane pod 7000. Sve u svemu malo zezancije, ali nije neki veliki posao. Isto to što sam sebi napravio, napravio sam još i dvojici frendova i nitko od njih mi se nije žalio :cool: |
nf7
Dali si imao kakvih problema sa originalnim hladnjakom ( ventilatorom ) na ploči? Moj se prilikom pokretanja računala čuje kao da avion sljeće u kućištu ( desetak sekundi i onda je sve ok ). Ploča je još pod garancijom ako to išta znači ( Abit NF7 ):mad:
|
A šta misliš zašto sam mijenjao tu zujalicu za pasivnog Zalmana :confused: :rolleyes:
Prvenstveno zbog smanjenja buke koju taj mali vent radi, a onda još i radi boljeg hlađenja :cool: |
Nadam se da bude ovo za NB dovoljno?
Nakon rovanja po servisu kod frenda na izbor je bilo to i od epoxice, no epox radi malo veći razmak među rupama na ploči, pa njihov pasivac ne stane na abiticu. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:38. |