PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   dreamweaver - provjera stranice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215396)

chief_wolfinjo 25.05.2011. 12:29

dreamweaver - provjera stranice

Bok,

ovako je web stranica koja nije komercijalne naravi nego
za fsb jedna organizacija. znači dalje ja sam napravio stranicu
u photoshopu + dreamweaver i sada stranica neče raditi u
IE pretraživaču, u svim drugima radi normalno.... kako to ispraviti ?
navodono da logo fsb90 koji se kreće po ekranu je problem zbog
activex-a ??? molio bih pomoć.
evo link za download stranice : http://www.2shared.com/file/3YPESJ06/html_files.html

pa da vidite o čemu je riječ...

HVala ! :respekt:

bojan k. 25.05.2011. 13:08

Site ti ne radi ni u Operi (11.50) i to isključivo zbog tog zbilja nepotrebnog JavaScript efekta. Uklanjanjem te skripte, site se normalno prikazuje u svim recentnim browserima, usprkos greškama koje javlja validator.

chief_wolfinjo 25.05.2011. 13:29

Citiraj:

Autor bojan k. (Post 1913580)
Site ti ne radi ni u Operi (11.50) i to isključivo zbog tog zbilja nepotrebnog JavaScript efekta. Uklanjanjem te skripte, site se normalno prikazuje u svim recentnim browserima, usprkos greškama koje javlja validator.

ok. trenutna situacija je da web stranica može raditi u svim browserima ako maknem javascript efekt ?
dali postoji kakva šansa da taj efekt ostane ali i da stranica radi na svim browserima ?

hvala

kyz0 25.05.2011. 23:10

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1913591)
ok. trenutna situacija je da web stranica može raditi u svim browserima ako maknem javascript efekt ?
dali postoji kakva šansa da taj efekt ostane ali i da stranica radi na svim browserima ?

hvala

Molim te da shvatiš ovo kao dobronamjeran savjet.

Očito je da nisi web developer po struci pa ti nije za zamjeriti ako stvar ne ispadne baš sjajno. Ali za ime Boga, stranica nije atraktivna i ovako, a taj "leteći" banner samo pogoršava stvar. Makni ga.

zwer 26.05.2011. 01:30

Dobar savjet, isto kao i moj Saši koji ti je on vjerojatno prenio. :chears:

Makni taj Javascript. Stavi FSB90 logo ispod menija i dovidjenja, Javascript ne radi kako spada u IE browserima (i vjerojatno jos kojem) jer je 99% lose napisan. Float around efekt je bio cool tamo negdje 1998-2003, danas to korisnicima samo ide na živce, provjereno.

chief_wolfinjo 26.05.2011. 08:13

Citiraj:

Autor zwer (Post 1914050)
Dobar savjet, isto kao i moj Saši koji ti je on vjerojatno prenio. :chears:

Makni taj Javascript. Stavi FSB90 logo ispod menija i dovidjenja, Javascript ne radi kako spada u IE browserima (i vjerojatno jos kojem) jer je 99% lose napisan. Float around efekt je bio cool tamo negdje 1998-2003, danas to korisnicima samo ide na živce, provjereno.

hehe :lol2:
yes. Saša mi je prenio informacije.. maknuo sam logo :D

Tnx :roller: :chears:

chief_wolfinjo 26.05.2011. 15:33

e imam još jedno pitanje, glupo al kaj ćeš :D

kako u Adobe Dreamweaver CS5.5 mjenati veličinu fonta ???

sve sam živo pretražio.

Hvala !

Uber Gosu 28.05.2011. 20:03

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1914337)
e imam još jedno pitanje, glupo al kaj ćeš :D

kako u Adobe Dreamweaver CS5.5 mjenati veličinu fonta ???

sve sam živo pretražio.

Hvala !

S desne strane postoji tkz. CSS STYLES Tab, ako ga nevidiš stisni Shift+F11, tu imaš tkz CSS pravila/norme/svojstva/veličine/itd, nađeš font koji te interesira (h1,h2,p,a,itd) i klikom na njega vidiš sva njegova "svojstva", klikom na pojedino svojstvo ga mjenjaš....

Ovo sam napisao riječnikom ultra amatera da nebi bilo zabuna :chears:

chief_wolfinjo 02.06.2011. 15:23

Citiraj:

Autor Uber Gosu (Post 1915622)
S desne strane postoji tkz. CSS STYLES Tab, ako ga nevidiš stisni Shift+F11, tu imaš tkz CSS pravila/norme/svojstva/veličine/itd, nađeš font koji te interesira (h1,h2,p,a,itd) i klikom na njega vidiš sva njegova "svojstva", klikom na pojedino svojstvo ga mjenjaš....

Ovo sam napisao riječnikom ultra amatera da nebi bilo zabuna :chears:

hvala puno !

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20.