![]() |
Original Win XP...
Pozdrav, kako su krenule inspekcije vezano za licence softvera, velik broj firmi i obrtnika sada kupuje licence.
Mene zanima konkretna situacija: - racunalo s nelegalnim windowsima davno instaliranima - planiram kupiti windows xp naljepnicu original - promjenim key unutar windowsa na ovaj s naljepnice Da li ta prica pije vodu tj. da li inspekcija to propusta? |
Naljepnica bez računa da si kupio WinXP ti ništa ne vrijedi.
|
Kao što kaže kolega, ništa ne pije vodu bez računa - to se prvo traži ;)
|
problem je kupiti windows xp sada, jer se više ne prodaju. Ne smiješ kupiti OEM, već retail ili kit za legalizaciju, kojeg se više ne može naći. I na kraju promjena key-a unutar windowsa baš i ne pali uvijek, već repair windows-a ako ih nekako uspiješ kupiti
|
Citiraj:
Pa kupiš Win7 Profesional i lagano ju spustiš na XP. Jedini način kako sada doći do legalnih XPa |
Ljudi hvala na komentarima.
Onda pretpostavimo da zelim kupiti Win7 posto mi je to jedina opcija. Koji moram kupiti!? Npr jedan od ovih s http://www.links.hr/index.php?option..._kategorija=25 Hvala! |
Citiraj:
|
A kako da W7 spustim potom na XP? Taj dio nisam shvatio.
|
Nazoves Microsoft hr i sve ce ti lipo objasnit teta Vesna. :D
|
Zvao sam danas... Tek ako se kupi novo racunalo s Win7 OEM, onda mogu zatraziti WinXP licencu. Nikako drugacije!
|
Citiraj:
|
Jeftinije je napraviti "upgrade" kupnjom novog računala jer samo na razlici OEM-Retail već "dobiješ na poklon" pola komponenti :D
|
Citiraj:
|
Da, zasto ne, jedno vrijeme je postojala opcija pretvaranja non genuine windowsa u legalnu verziju. Trazio sam i ja nekidan tu informaciju na Microsoft webu ali u nedostatku vremena nisam nasao. Pokusaj.
|
dobra ideja
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02. |