![]() |
BIOS lozinka
Ispricavam se ako je krivi podforum...
Imam HP 8710p vec jedno 3 godine, odlican laptop :chears: Frka mi je sto sam na pocetku stavio pww na bios i sada ju ne znam, of course :hitthewal::hitthewal: Kako srediti to? Pokusao sam sa odpajanjem baterije od ispod, stanga... :no2drug: |
Moraš skinuti BIOS bateriju na ploči jer time vraćam BIOS na defaultne postavke bez šifre. Rješenje bi bio Hiren's Boot CD na kojem imaš programe za otkrivanje i resetiranje BIOS passa.
|
no, ako imas "srece" kao frendica na 6710b, mislim da ti nista nece pomoci osim slanja u HP. daklem - sve probao, i cupanje baterije, i paljenje sa/bez lap baterije, i hirens, i nekakvo cudo od HPa pod sistemom....... nista nije upalilo, sifra je i dalje stajala, jedino sto sam uspio vratiti datum i sat na def postavke.
ima puno dokumentacije na netu bas za usrani 6710b, ako imas nesrecu pa je 8710p napravljen na istu shemu - ne znam sto da ti kazem. ali svakako prvo pokusaj sa baterijom na maticnoj, mozda kod tebe upali. |
Pa velim gore, pokusao sam sa baterijom, stanga...
Cak sam i sa HP sluzbom bio komunicirao, stanga... Pokusao sam i sa tim paljenjem sa/bez baterije... :hitthewal::hitthewal: Dali je frendica uspjela na kraju? |
zaboravi!jedino hp ti moze preko serijskog broja generirat pass ili netko tko ima takvu neispravnu maticnu pa s njegove preselit bios chip na tvoju ili skinut taj tvoj chip dolje i programirat ga u programatoru,ali neznam tko to kod nas radi...apsolutno nikakvo drugo rijesenje ne postoji!
|
Ok, a kako dodjem do toga da mi izgeneriraju pww?
Kaj im moram lap slati negdje ili sto? |
|
|
Postoji rjesenje (cak i za najnovije modele - cak i za elitebook seriju) ali ne bih da reklamiram stvari upitne legalnosti :-)
Google it. |
Pozdrav svima!
Imam jedan problem s biosovom lozinkom,prvi problem je što nesmijem vaditi bateriju niti u kojem slučaju resetirati bios, drugi problem je da je bios flash-an i da je napravljen sa određenim zahtjevima za taj uređaj.Samo da znate to nije pc ili laptop.Da li postoji koja mogućnost da otkrijem pass za bios? Hvala |
Citiraj:
Navedi o čemu se radi ili kontaktiraj vidovitog Milana. |
Moja iskrena isprika, pogrešno sam se izrazio to je pc sustav unutar većeg sustava.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25. |