![]() |
Sudjeluj i TI u našem seminaru! :D
Pozdrav ljudi, molim vas sve koji ovo čitate jednu uslugu.
Uglavnom, kolege i ja radimo seminar za fax i trebali bi vašu pomoć. Dakle zamolio bi vas da napišete koja vam je prva asocijacija (ili više njih) na riječ "logistika" i što po vama znači logistika odn. tehnička logistika? Ako vam se neda puno pisat samo bacite riječ dvije kao asocijaciju i to će nam puno pomoć jer ćemo na kraju napravit od toga jednu anketu. Hvala puno unaprijed i :chears: |
vojska i proračun
|
faks (polagao sam taj ispit dosta puta - poslovna logistika :) )
|
1. planiranje (puta, rute, isporuke/dostave, nabave...)
2. rješavanje problema/pomoć pri rješavanju problema 3. podrška iz "baze" ljudima na "terenu" |
logistika - planiranje
|
palete i paletar
|
Hehe, toto
Ajde dajte mi još :D |
Kamioni
Teretni avioni |
Tehnička/ robna podrška ili
onaj ko nabavlja hranu i piće za tulum:chears: |
Citiraj:
|
Vojska.
|
Organizacija, veliko tržište, špedicija, pordška poslovanju i iz nekog razloga skladište :stoopid:
|
Organizacija, dostava.
|
Citiraj:
|
Skladište
|
|
Organizacija, upravljanje, pokretljivost, podrška.
|
Ono što znači je obično podrška (papirologija, tehnika...)
Ono na što me asocira je; -Vojska (tam smo se svi trpali da upadnemo u logistiku i malo odmaramo od drilanja :D ) -Služba za korisnike (mobitel, internet...) |
Papirologija i komplikacije. A prvo što mi je palo napamet su *sise*! :D
|
Kako bi definirao: Osmišljavanje i koordiniranje transporta robe od mjesta proizvodnje (ili skladišta) do potrošača (ili prodavača :D). Logistika spaja dijelove proizvođačkog i potrošačkog lanca, ona je zapravo karika između svih dijelova tog sustava.
Asocijacije: Gebrüder Weiss :D, teretna luka, šleper, željeznica, skladište... |
Logistika je dio strategije koja se tiče pokretanja sredstava za pokretanje vojske, za nastambe i opskrbu tj. vojna nauka koja se bavi proučavanjem vremena i prostora, potrebnih da se izvede jedan taktički zadatak. Ukratko dio strateškog upravljanja.
Velike vojskovođe poput Napoleona u Rusiji, Romela u sjevernoj Africi, Britanaca (Crveni mundiri) u Američkom ratu za nezavisnost izgubili su zbog slabe logistike. Dobra logistika pokazala se u II svetskom ratu invazija na Normandiju. |
Aj hvala svima :chears:
Nadao sam se malo većem odazivu al poslužit će i ovih 20 komentara, ak ne dobimo 5 vi ste krivi :D Pozdrav! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:44. |