![]() |
Nokia 6600 slide
Daklem, pada mi u ruke 6600s mob. Nazalost, nema data kabela. Koliko vidim koristi neki v2.0 microUSB, koliko sam nasao okolo, ako ekipa ne laze, da je dovoljan obicni kabel a ne neki nokia uber $$$.
Ako netko zna koji je to kabel u linksa/hgspota/chipoteke (jer mi je to dostupno) da znam sta da odem kupit, pa ako moze link. Verzija softa je V06.38, zadnja je V06.55, al da me netko ubije ja neznam nac changelog. Bil se upgrade isplatio, sta uopce radi? Jer prije sa SE K750i imao i change logove i mogao birat verzije jer su neke spustile jacinu zvuka i te gluposti. Oko Nokije nemam srece sa tim detaljima.... Ideje, savjeti? Tnx |
upgrejdaj mob gro bugova se rijesava sa njima.
|
Jel se moze preko obicnog usba upgradeat? Barem se "SE" mogao. I pitanje je koji su to GRO bugovi. Jos biva da poprave 2-3 stvari koje su prema 99% ljudi nebitne, npr zivo me zaboli za pola sec ubrzanja u paljenu aparata il boljoj kvaliteti slikavanja.
I prije sam imao nokie, neke od njih sam upgradeom zamrzio, jer su sjebali ono sta je prije radilo normalno. Pa nosi opet na flash na stariju verziju. Zato me i zanima sta nosi nova verzija da vidim jel se uopce isplati upgradeat, il brickat koje sam srece kurceve... |
A svasta, skinem nokia soft upgrader, spojim mob, sve prodje uredno, pokaze da je zadnja verzija 6.38 a ne 6.55. Ajde, idem rucno...
Skinem 100mb "RM-414_CareDP_22.0_06.55_6600s.exe " i dobijem samo folder sa tonom fileova, nigdje nacina da pokrenem flash. Kako flashat ovo cudo? |
pa skini si samo nokia software updater i sve ti odradi automatski .
imao sam e71 e72 i sad 5800xpress i sa svakim updejtom su mobiteli bolje radili manje random smrzavanja, duze trajanje baterije itd... |
Jesam, skinio i probao Nokia soft updater, i kaze mi da imam najnoviju verziju...sto nemam. Iza 6.38 je izasla globalna 6.55 koja popravlja black screenove i sranja sta su narpavili. Al mi updater ne pokazuje tu novu verziju. Tu je problem.
A ovaj gore navedeni sta sam skinio, nema nikakav exe ni upustva kako flashat. |
Mozda ti neda taj uPdate jer nije izasao za nasu regiju
|
V06.55 je globalni firmware, neko vrijeme ga je i nokia nudila na svojim stranicama i over the air updateom, pa onda nestao.
Nakon tone kopanja nadjem neki Phoenix Updater, pratim 30 koraka upustava i na koraku 1 zajeb. Nista nije kao u opisu. Za ocekivat. Malo se zajebavao rucno, ako je naslo mob i procitalo sav info mozda i flash uspije. Kaze da biram product code od firmwarea, a ponudilo mi od ovoga 06.55 za nevjerovat 181 razlicit code. Sa nekim bojama i sranjima, latinica, cirilica, orange, black....pa ti biraj. Nasao negdje neki kao code za balkan, rekoh neka ide to pa kud puklo da puklo. Opalim software update, dok se to par min radi, ja cirnem opet guide i pise da se treba stavit refubrish a ne soft. update...e jebat ga sad je kasno. Nakon 10 min kad sam vec mislio da je brickan, iskoci obavjest da je flash uspio?!? Ajd neka, mob radi i sve. Prethodni problem sa imbecilnim timeoutom je dignut sa 5 na 24-25 sec. Bas se ne gasi svaki tren ako ne pritisnes nesto svako 4 sec. Al nokija je usrala software do boli. 3 funkcije za gasit ekran i svaka kolje onu prethodnu. Power saving izgasi osvjetljenje ekrana, sve se jos vidi al nema backlighta. Sleep mode kao izgasi ekran totalno. A screensaver samo ime kaze. Naravno da nigdje nema opcije za podesit vrijeme nakon kojega da se izgasi ekran, il da se ne gasi ako je mob otvoren. Tako da ispada da nakon 25 sec Power saving uskoci i izgasi backlight, nakon jos 25 sec Sleepmode izgasi ekran totalno, 1min nakon toga screensaver nastupi, upali ekran da bi na njemu prikazao sat....imbecilno. Glavno da je nokia forum pun ekipe sa zalbama na ovaj mob, pitam se zasto :) Power save i Screensaver na OFF, a on neka pizdi na trosenje baterije. Dok Sleep mode ucini svoje nakon 25 sec, nije me briga. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:08. |