![]() |
punjenje preko USBa
Imam neki mp3 fleš plejer kojemu se baterija puni sam preko USBa!???!!!
kako to bas nije pre praktično, jer mi nije komp uvijek pri ruci, a baterija ne traje vječno, ima li neki adapter kabel za punjenje na utičnicu ili bi se to moglo napraviti ili........... Slušam!!!!!!!!!!!! |
ne znam za adapter al se SVE moze napraviti.
Uzmi voltmetar, i nadi "pinove" (tj. kontakte) u USB zenskom utikacu na kojima je napon i vidi KOLKI je napon.. mislim da moze biti samo 12 ili 5 :) pretpostavljam da ti se Mp3 player puni na 5V (pogledaj na stranici proizvodaca) jer je 12 previse za svaku bateriju.. kupi USB Kabel, zrezi ga na pola i sa Ohhmetrom nadi isti kontakt na kojem je napon sa pripadajucom zicom tamo gdje si odrezao.. i na tu zicu dovedes napon koji zelis i u to ustekas svoj Mp3 player.. masa ti je onaj najveci kontakt..koji okruzuje sve druge kontakte. jesi shvatio :) ??? |
Moja djevojka je uzela MSI Mega 515, koji ima Li-Ion bateriju koja su puni preko USB-a.
Isto tako, isporučen je adapter za struju u kojeg se uključi USB kabel. Uvjeren sam da se može nabaviti i odvojeno, samo ne znam gdje. |
Shvatio, probao, RADIIIIIIIIIII:) :) :) :) :)
Thx:clap: :clap: |
Citiraj:
cek, napravio si ovo kaj sam ti ja reko?... ajde bas mi je drago da sam ovak "direktno" pomogao :) :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:50. |