![]() |
Položaj harda
Kak bi hdd radio ako je postavljen okomito u kučištu? Dal bi bilo kakvih problema u radu?
|
Ja svoj svako malo odspajam i nosim kod frenda...nemam ladicu!
A sad mi stoji onak sa strane izvan kucista posve okomito i nisam nikad imao problema, sve radi super!!! |
Ja ti imam eksternu ladicu koja ima nosac predviden da disk stoji okomoito kad ga recimo drzis na stolu ili kucistu. Pogledaj attach, nije kao moja ladica al sema je ista.
|
Meni su sva tri okomito:D
|
Citiraj:
I kak s zadovoljan da te pitam, jer ja sad imam u planu kad škola završi izmust starog malo :beer: |
Citiraj:
Dobro je, ali ne bude dugo ostao kod mene:D Jebiga, nisam tip za duge veze:cool: |
Re: Položaj harda
Citiraj:
|
Re: Re: Položaj harda
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Položaj harda
Citiraj:
Ali ostaje cinjenica da su danasnji diskovi namijenjeni za prakticki bilo koji polozaj. |
mislim da su hitachijevci samo izvadili stare manuale i bacili :) ljeni su pisat nove :D
|
Stari diskovi su se morali koristiti u onom polozaju u kojem su formatirani. Ima veze sa samom mehanikom diska, gleave itd. Makar, mislim da su kvarovi uzrokovani nepridrzavanjem toga bili zanemarivi.
Nove diskove se smije u pravilu drzati bilo kako dokle god su pod pravim kutem, znace ne bi smjeli biti nagnuti. Nema veze u kojem su polozaju bili kad su bili formatirani PS Bubba, o kojim Hitachijima govoris? Prilicno sam siguran da u manualu mojih 7K250 pise da rade normalno u bilo kojoj orijentaciji pod pravim kutem i da se ne spominje formatiranje. Budem provjerio doma... Mozda je rijec o ipak starijim diskovima ili rebrandanim Deathstarovima:-)))) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:28. |