PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Položaj harda (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21413)

MRKONJA 02.06.2005. 19:13

Položaj harda

Kak bi hdd radio ako je postavljen okomito u kučištu? Dal bi bilo kakvih problema u radu?

ertuzio 02.06.2005. 19:30

Ja svoj svako malo odspajam i nosim kod frenda...nemam ladicu!

A sad mi stoji onak sa strane izvan kucista posve okomito i nisam nikad imao problema, sve radi super!!!

Darth Vader 02.06.2005. 19:43

Ja ti imam eksternu ladicu koja ima nosac predviden da disk stoji okomoito kad ga recimo drzis na stolu ili kucistu. Pogledaj attach, nije kao moja ladica al sema je ista.

tor 02.06.2005. 19:47

Meni su sva tri okomito:D

Fleks 02.06.2005. 19:52

Citiraj:

Originally posted by tor
Meni su sva tri okomito:D
zato što imaš šroteks kučište :D

I kak s zadovoljan da te pitam, jer ja sad imam u planu kad škola završi izmust starog malo :beer:

tor 02.06.2005. 19:58

Citiraj:

Originally posted by Fleks
zato što imaš šroteks kučište :D

I kak s zadovoljan da te pitam, jer ja sad imam u planu kad škola završi izmust starog malo :beer:

Jesam, jesam:D
Dobro je, ali ne bude dugo ostao kod mene:D Jebiga, nisam tip za duge veze:cool:

Bubba 02.06.2005. 20:42

Re: Položaj harda

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Kak bi hdd radio ako je postavljen okomito u kučištu? Dal bi bilo kakvih problema u radu?
U pravilu, hoce. No, Hitachijev manual kaze da ce disk biti operativan u svim osima, a performanse i error rate ce biti u dozvoljenim granicama ako se formatira u trazenom polozaju (?). :confused:

Trek 02.06.2005. 21:07

Re: Re: Položaj harda

Citiraj:

Originally posted by Bubba
U pravilu, hoce. No, Hitachijev manual kaze da ce disk biti operativan u svim osima, a performanse i error rate ce biti u dozvoljenim granicama ako se formatira u trazenom polozaju (?). :confused:
lolcina... znaci pazite kad formatirate disk da je na dobroj strani :clap: za hitachi :D

Bubba 02.06.2005. 23:40

Re: Re: Re: Položaj harda

Citiraj:

Originally posted by Trek
lolcina... znaci pazite kad formatirate disk da je na dobroj strani :clap: za hitachi :D
Eto. Iako, AFAIR, to je preporuka samo za neke modele. Koje, mozes da me bijes, ne znam. No ili nas Hitachi zeli vratiti u doba LLFa odnosno RLL i MFM metoda zapisa, ili su nesto gadno sfusali (sto?) pri dizajnu tih diskova, ne znam, ali da zvuci bizarno, zvuci.

Ali ostaje cinjenica da su danasnji diskovi namijenjeni za prakticki bilo koji polozaj.

Trek 03.06.2005. 00:28

mislim da su hitachijevci samo izvadili stare manuale i bacili :) ljeni su pisat nove :D

Cpl. Hicks 03.06.2005. 11:51

Stari diskovi su se morali koristiti u onom polozaju u kojem su formatirani. Ima veze sa samom mehanikom diska, gleave itd. Makar, mislim da su kvarovi uzrokovani nepridrzavanjem toga bili zanemarivi.

Nove diskove se smije u pravilu drzati bilo kako dokle god su pod pravim kutem, znace ne bi smjeli biti nagnuti. Nema veze u kojem su polozaju bili kad su bili formatirani

PS Bubba, o kojim Hitachijima govoris? Prilicno sam siguran da u manualu mojih 7K250 pise da rade normalno u bilo kojoj orijentaciji pod pravim kutem i da se ne spominje formatiranje. Budem provjerio doma...
Mozda je rijec o ipak starijim diskovima ili rebrandanim Deathstarovima:-))))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:28.