PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Seagate preuzima Samsungov HDD odjel (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=213728)

Sultan 20.04.2011. 13:50

Seagate preuzima Samsungov HDD odjel

Citiraj:

Seagate and Samsung have announced a "broad strategic alignment," as part of which Seagate will take over Samsung's hard-drive operations in exchange for a cool $1.375 billion (paid half in cash, half in Seagate stock). There's quite a bit more to this deal than just Samsung's HDD business changing hands, though. Here's a list of the "major elements of the agreement," in the two companies' words:
  • Samsung combining its hard disk drive (HDD) operations into Seagate
  • Extending and enhancing the existing patent cross-license agreement between the companies
  • A NAND flash memory supply agreement under which Samsung will provide Seagate with its market-leading semiconductor products for use in Seagate’s enterprise solid state drives (SSDs), solid state hybrid drives and other products
  • A disk drive supply agreement under which Seagate will supply disk drives to Samsung for PCs, notebooks and consumer electronics
  • Expanded cooperation between the companies to co-develop enterprise storage solutions
  • Samsung receiving significant equity ownership in Seagate
  • A shareholder agreement under which an executive of Samsung will be nominated to join Seagate’s Board of Directors

Seagate, Samsung combine hard-drive units in $1.4B deal

Nybelung 20.04.2011. 14:14

Tko tu koga preuzima? :) Prije bi rekao da se udružuju...

Svejedno, sve vodi polarizaciji tržišta, samo ostaje vidjeti tko će ostati kao drugi vodeći proizvođač. Nisam pratio, ali pretpostavljam da su Hitachi, WD i Toshiba još uvijek zasebne kompanije?

Mr.Ex.President 20.04.2011. 16:20

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1895261)

Ae, i nadamo se da će tako i ostat, Samsung je u zadnje vrijeme pravio ok diskove, Seagate i ne baš. Bar sam takav dojam stekao slušajući komentare ljudi okolo...
A od velikih su ostali još WD, Seagate i Toshiba, ako sam dobro pohvatao sva preuzimanja:D

the.elles.d 20.04.2011. 16:36

Hitachija je poklopao WD prije nekoliko mjeseci.

Ubleha 20.04.2011. 17:15

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1895261)

Svejedno, sve vodi polarizaciji tržišta, samo ostaje vidjeti tko će ostati kao drugi vodeći proizvođač. Nisam pratio, ali pretpostavljam da su Hitachi, WD i Toshiba još uvijek zasebne kompanije?

WD je vec preuzeo Hitachi storage odjel, bila je ta vijest nedavno.

Ranma 1/2 21.04.2011. 14:02

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1895359)
Ae, i nadamo se da će tako i ostat, Samsung je u zadnje vrijeme pravio ok diskove, Seagate i ne baš. Bar sam takav dojam stekao slušajući komentare ljudi okolo...

seagate osim zajeba sa 7200.11 serijom radi izvrsne diskove. Samsung je po meni taj koji je mediokritet među diskovima. međutim veliki su pogon i proizvode od igle do lokomitve, a to je možda ono što sad treba Seagate-u. u prvom redu mislim na memorije za SSD i Momentus XT serije. ovo više udruživanje nego li preuzimanje, međutim mislim da Seagate ovdje ipak vodi glavnu riječ jer ipak se Samsung spaja sa njima, a ne obrnuto.

nije li netko nedavno napisao kako ne vidi Seagate kao velikog igrača na HDD tržištu.:lol2:

domy_os 21.04.2011. 14:20

Seagate je itekako veliki igrač na tržištu, pogotovo kad je enterprise u pitanju. Samsung sa svojim diskovima je samo mali dio kolača.

Elpresidente1 21.04.2011. 15:00

Citiraj:

Autor Ranma 1/2 (Post 1895917)
seagate osim zajeba sa 7200.11 serijom radi izvrsne diskove. Samsung je po meni taj koji je mediokritet među diskovima. međutim veliki su pogon i proizvode od igle do lokomitve, a to je možda ono što sad treba Seagate-u. u prvom redu mislim na memorije za SSD i Momentus XT serije. ovo više udruživanje nego li preuzimanje, međutim mislim da Seagate ovdje ipak vodi glavnu riječ jer ipak se Samsung spaja sa njima, a ne obrnuto...

Da samo šta Seagate ne kupuje cijeli zamzung, pa ne kupuje il preuzima kak god poluvodički dio ni bilo kaj drugo, nego samo HDD odjel. Druga stvar ako budu imali kakav popust, ak si to mislio.

generic 21.04.2011. 17:51

Citiraj:

Autor Elpresidente1 (Post 1895950)
Da samo šta Seagate ne kupuje cijeli zamzung, pa ne kupuje il preuzima kak god poluvodički dio ni bilo kaj drugo, nego samo HDD odjel. Druga stvar ako budu imali kakav popust, ak si to mislio.

Citiraj:

There's quite a bit more to this deal than just Samsung's HDD business changing hands, though.
...
A NAND flash memory supply agreement under which Samsung will provide Seagate with its market-leading semiconductor products for use in Seagate’s enterprise solid state drives (SSDs), solid state hybrid drives and other products
...
That NAND supply agreement is particularly interesting, because yes, in case you forgot, Seagate does offer a line of solid-state drives—and Samsung just happens to be the world's biggest supplier of NAND flash memory. Also, that half-cash, half-stock payment means Samsung will end up with 9.6% ownership of Seagate. I imagine the word "synergy" was used extensively during the negotiations, and quite rightly so.

In any case, the deal is expected to close by the end of the calendar year. That will leave the hard drive market with just three major players: Western Digital, Seagate, and Toshiba. (WD agreed to buy out Hitachi Global Storage Technologies earlier this year, and Toshiba took on Fujitsu's hard-drive back in 2009.)
Svi komentari u ovom topicu s već navedeni u tekstu članka:)

FitzTN 21.04.2011. 18:58

I tako nam ostaju Seagate i WD :)
One speedy gonzalese što proizvodi Toshiba ne bi spominjao :D

Ne ide mi ovo sve na dobro, konkurencija je nikakva. :(

Drvoje 21.04.2011. 19:39

Citiraj:

Autor Ranma 1/2 (Post 1895917)
..Samsung je po meni taj koji je mediokritet među diskovima..

Ako misliš na performanse ili kvalitetu daj prosvijetli nas. Ako si mislija na tržišni udio zanemari moj post.
I ne ovo ne pišem zbog toga šta imam Samsung HDD :D, već šta nisam naiša na neke konkretne negativne informacije na netu prije kupovine a F1 serija je već bila u opticaju par godina (valjda).

khm 21.04.2011. 20:00

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 1896054)
Ne ide mi ovo sve na dobro, konkurencija je nikakva. :(

Konkurencija je jača nego ikad, opstala su dva diva, brojnost različitih firmi nikada ni nije jamčilo veću kvalitetu.

AMD vs. Intel i AMD vs. nVidia, gdje tu vidiš veliku konkurenciju, a svejedno dobivamo vrhunske proizvode.

FitzTN 21.04.2011. 21:21

Prvenstveno sam mislio na cijenu. Razvoj će već ići svojim tokom :).

Ranma 1/2 22.04.2011. 09:58

Citiraj:

Autor Elpresidente1 (Post 1895950)

generic odgovorio ;)

@Drvoje

samsung su dobri diskovi. moj prvi PC je imao samsunga i taj disk je radio above and beyond call of duty :care: na kraju čak nije ni crko već su pocrkale sve komponente sa tog kompjutera pa sam i njega morao u reciklažno dati. :( ali da je samsung mediokritet, jest. i u performansama a pogotovo u tržišnom smislu kad je o diskovima riječ. rijetko kad ćeš vidjeti Samsunga na prvog mjestu po bilo čemu. rade dobre diskove, ali to je sve.

zato me i ne čudi ovavko jedno udrživanje. Samsung zna da ne može dugo izdržati na tržištu gdje Seagte i WD drže preko pola tržišta, a nisu toliko jaki da bi se sami upustili u utrku na SSD tržište sa novim igračima. kod Seagatea je vjerojatno ista logika kad se govori i SSDu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37.