![]() |
Preporuka PSU - stara konfa
Imam staru konfu:
MBO Asus A8v soc.939 CPU Athlon 64 3200 GPU nVidia 6600 GT AGP 1 x SATA + 2 x ATA HDD 1 x PCI Realtek zvučna 1 x firewire PCI adapter preko kojeg je spojena eksterna zvučna MBox 2 4 x 512 RAM 19' LCD monitor Airlink WL 1700 usb wireless adapter. Trebao bih napajanje do 270 kn. Ne kužim se u napajanja pa molim preporuku da baš ne uzmem neko zadnje smeće. Mislim, ok je preporuka i za neko skuplje napajanje koje bi se kao polovno našlo u navedenoj cijeni. Hvala. :) |
|
Citiraj:
Misliš da bi za tu namjenu Chicony sa linka odgovarao? |
Ma bez problema, meni je držalo 9800gtx i athlon x3 445 bez problema +OC
|
Citiraj:
Pretpostavljam da za moju staru kramu ne bi svaki tip napajanja odgovarao!? Što je sa tim 20/24-pin konektorima? |
P1 priključak možeš uključiti neovisno o tom koliko ima pinova,
napravljen je tako da ga nemožeš okrenuti na krivu stranu, ako imaš 20 pinova i 24 pinski priključak samo ga uštekaš i ostatak pinova viri, ili je već odvojeno na samom priključku. kod obrnute situacije ista stvar uštekas 20 pinova u 24 pinski priključak i 4 ostanu prazna, generalno ne smeta, tu situaciju sam vidio kod 100+ konfi. Usput uvijek uštekavaš i P4 priključak, veći je problem kad ploča ima taj a nema napajanje nego kod 20/24 kombinacija |
Mani se tog čika,uzmi ovo,čak uštediš nešto sitno kuna.
http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+500W%2C+LC+POWER+Office+Series%2C+ATX+v2.2%2C+120mm+vent.%2C+PFC&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.029 , |
Citiraj:
|
Kolega hoće reći da rađe nadodaš 50 Kn i uzmeš nešto provjereno tj. šta radi pouzdanije, npr. Fortron 300 - 350 PNF, pogledaj tržnicu i možda nađeš dobro a jeftino.
|
|
Citiraj:
A treba mi napajanje sa dovoljno kablova s obzirom na komponente koje koristim. |
Citiraj:
Da,meni je LC 420W iz još starije serije držao Athlon II 240,ATI 4670,2GB ram-a i dva diska,a pogledaj njegove komponente. |
Uzeo sam LC 420W i riješio pun kufer problema koje mi je staro napajanje uzrokovalo.
Sad sve radi ko beba. :) Jedino što mi fali jedan kabel za ata napajanje. :( |
postoji sata naponski na molex konverter za 10tak kn
|
Mrak! Hvala 6finger :)
|
Ili nabaviš Molex Y razdjelnik / produžetak isto tako za siću.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:59. |