PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   WD Caviar Green 20EARS prestao raditi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=212552)

nexusone 29.03.2011. 18:32

WD Caviar Green 20EARS prestao raditi

Kupio sam navedeni disk i namijenio ga za čuvanje filmi i sličnog sadržaja. No disk je nakon 3 dana rada prestao raditi, na pola filma koji je bio na njemu mi se je komp zaledio i nakon restartanja mi diska više nije prepoznalo. U BIOS-u ga normalno prepozna, ali u windowsima ga nema, nema ga ni u Storage Managmentu ni u Everestu, ni u HDTuneu i sličnim programima, kao da opče disk ne postoji. Probao sam i instalirat windowse na njega, ali nije išlo, izbacilo mi je da nema diska.
Probao sam i sa različitim SATA kablovima, i promjeniti SATA portove, ali ista stvar u svim slučajevima.
Zanima me dali je imao ko takav problem i dali je to moguče riješiti ili da ga jednostavno vratim na garanciju?

Kristijan1 29.03.2011. 18:46

Dali si formatirao hard disk prije upotrebe i kojim formatom ili si ga samo spojio u komp ?

Nm4st3r 29.03.2011. 19:00

Ako imaš garanciju onda je najbolje odnijeti

nexusone 29.03.2011. 19:49

Citiraj:

Autor Kristijan1 (Post 1881613)
Dali si formatirao hard disk prije upotrebe i kojim formatom ili si ga samo spojio u komp ?

Pa ako sam stavio film gore što sam napomenu onda valda jesam..:)

Velim, nakon podužeg detektiranja IDE uređaja disk mi se pjavi u BIOS-u i na početnom screenu i sve informacije o njemu pišui dobro, ali poslije kao da ga nema, dakle nema ga u Windows Storege managment, ni u bilo kojem programu za editiranje/testiranje diskova.

Najvjerojatnije ću ga onda odnijet na garanciju.

tor 29.03.2011. 20:17

ni prvi ni zadnji, u zadnjih par mjeseci zaredali i zelenjave od wd-a na reklamacijama :(

nexusone 29.03.2011. 20:25

Citiraj:

Autor tor (Post 1881659)
ni prvi ni zadnji, u zadnjih par mjeseci zaredali i zelenjave od wd-a na reklamacijama :(

Kupio sam ga isključivo za arhiviranje, a sad sam izgubio 800GB podataka, nije da su previše važni, ali svjedno, mislim da mi je to zadnji WD u konfi..
Imao sam do sada 3-4 Seagate u konfi i sa nijednim nisam imao sličan problem.:fuming:

domis 29.03.2011. 20:31

Citiraj:

Autor nexusone (Post 1881666)
Kupio sam ga isključivo za arhiviranje, a sad sam izgubio 800GB podataka, nije da su previše važni, ali svjedno, mislim da mi je to zadnji WD u konfi..
Imao sam do sada 3-4 Seagate u konfi i sa nijednim nisam imao sličan problem.:fuming:

sry, ali ova izjava je debilna:fiju:
samo se prisjeti famozne 7200.11 serije od seagate-a ;)

meni su 2 wd diska odapela (one prastare serije od 80gb), jedan seagate i jedan samsung.
nema veze koji je proizvođač, tvornicke greske se događaju i zato je tu garancija.

o backup-u, arhiviranju iltiga trajnijoj pohrani ti mogu vise reci iggy i bubba

ps. postoje forumi gdje ljudi pisu svoje dojmove o diskovima (kako se ponasaju, dal krepavaju itd).
i znam, imam isti takav ko i ti i ako mi krepa...bmk, imam garanciju i gore drzim samo "potrosnu" multimediju :)

edit2.
probaj i ovo sto je kiki napisal, napajanje ti fkt nije neko prejako ;)

Kristijan1 29.03.2011. 20:34

"nexusone" vidim da imaš nekoliko diskova a ovaj wd je po mom proračunu 4 disk u kompu !
Imao sam identičan problem , rastereti napajanje pa vidi (meni je pomoglo) , nemoj sve uređaje spojiti na isti izlaz (možda hard ne dobija dovoljno napona) nisam ni ja vjerovao dok nisam osobno imao takav problem .

nexusone 29.03.2011. 20:43

Znam da ovisi o proizvođaću i seriji, ali trenutno sam ljut pa sam se tako izrazio, imam i seagate 7200.11 odkako je došao i još radi uredno..:

Citiraj:

Autor Kristijan1 (Post 1881677)
"nexusone" vidim da imaš nekoliko diskova a ovaj wd je po mom proračunu 4 disk u kompu !
Imao sam identičan problem , rastereti napajanje pa vidi (meni je pomoglo) , nemoj sve uređaje spojiti na isti izlaz (možda hard ne dobija dovoljno napona) nisam ni ja vjerovao dok nisam osobno imao takav problem .

Isprobao sam sve, čak sam stavio i slabiju graf i samo taj disk priključio, ali rezultati su bili isti,čak sam ga probao na drugom računalo i opet isto.
Napajanje je naime isto drugo na putu i dotad sam mislio koristit sistemski disk i tajWD, tako da ni u jednom trenutnku nisu bili svih 4 diska u korištenju. Svejdno hvala na savjetu!

khm 29.03.2011. 21:04

Citiraj:

Autor bojcha (Post 1881668)
stari cijela caviar serija a i cijeli wd opcenito su jedno veliko smece

Prvi post pa već idiotarije pišeš, šta će tek biti kasnije...

Inače, disk na garanciju i gotovo, ni prvi ni zadnji koji je crko.
Važni podaci se spremaju na više mjesta, a ostale gluposti ako odu sa diskom who gives a f.

gin.tonic 31.03.2011. 11:52

ko je to vrag s tim wd green serijama? svako malo pročitam kak se kvare...

Ubleha 31.03.2011. 14:10

Svaki se moze pokvariti, ja imam 2 blue 640G vec dvije godine, 2 green 1T godinu i kusur, seagate 7200.11 kojem sam zamijenio firmware samo radi panike koju ste ovdje digli (a rdio je i radi uredno) i svi rade bez greske, a ranije mi je crkavalo sve i svast apa nebih mogao tvrditi sta valja a sta ne, po tome mi je Hitachi najbolji, kod kolega se vrte moji stari 160G vec nekoliko godina bez problema.

Ico 08.04.2011. 11:07

Citiraj:

Autor nexusone (Post 1881666)

Ne znači da si izgubio podatke, javi mi se na PM...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:36.