![]() |
HP 6730s se gasi
Postovani, trebam pomoć!
Posjedujem laptop HP 6730s. Star je 2 godine i odlicno me je sluzio do prije mjesec dana. Naime, imam problem s napajanjem. Počeo se iznenada gasiti, i nekad ga tesko ili nikako upalim. Hlađenje je ok, temperatura normalna, procesor radi uobicajeno. Windows je nanovo podignut. U čemu bi mogao biti problem? Isplati li se popravljati? pozdrav i unaprijed hvala!! |
Kakva je situacija kad radi bez baterije, preko adaptera samo?
|
Baterija ne radi odavno, cijelo je vrijeme na adapteru. probao sam opciju sa i bez baterije. Uvijek isto!!
|
najpametnije je odnijeti ga u servis na procjenu isplativosti popravka. ovako, s toliko malo podataka i neispravnom baterijom se stvarno ne može ništa pametno reći...
jedino ako možeš negdje posuditi potpuno istu bateriju i potpuno isti punjač i isprobati kako radi samo na bateriji ... dijapazon kvarova može biti beskarajan... od banalne sitnice kao što je prekid žice u kablu punjača pa do kvara naponskog dijela matične ploče kad se popravak zasigurno ne isplati... |
Ocisti hladnjak procesora
|
Citiraj:
Hlađenje je ok, temperatura normalna, procesor radi uobicajeno. Windows je nanovo podignut. Prije će biti loš spoj na konektoru napajanja ili prekid u samom kabelu, pa se prilikom micanja ugasi. |
da ne otvaram novu temu
ista situacija sa istim laptopom.. stisnem power, laptop se pali, ventilator vrti, svijetle sve ledice, ali ekran ne daje nikakve znakove i ugasi se za 2-3 sekunde.. baterija je loša i prazna pa ne mogu isprobat s njom, al bila ona unutra ili vani, ista je situacija.. laptop je čist ko suza, jer sam ga upravo otvoril.. isprobal sam i metodu paljenja bez rama ili diska, ista je situacija.. ja isto sumnjam na naponski dio ploče.. al eto da pitam.. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
kad spojim power konektor, upali se žuta ledica, to valjda označava punjenje.. stisnem tipku power, 12 puta blica žuto, laptop se ugasi i upali se plava ledica i svijetli sekundu i opet nastavi svijetlit žuto.. vjerojatno je matična.. ide laptop u dijelove.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:42. |