PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Printer Spooler se isključi nakon printanja nekoliko dokumenata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=211752)

Speeeed 16.03.2011. 20:11

Printer Spooler se isključi nakon printanja nekoliko dokumenata

Ne znam jel neko imao ovakav problem ali mene ubija u pojam vec dosta dugoo.....

Imam u mreži 5 računala i svi idu na isti printer koji je na jednom od njih.......svi imaju gore WIN XP SP2 i bilo koji od njih moze isprintat 2-3 dokumenta i na sljedecem zadavanju posla printanja odmah javlja da printer spooler isključen, a spooler je ukljucen i na tom racunalu koje zadaje print i na racunalu na kojem je printer instaliran i onda se vise nista nemoze dok se to racunalo na kojem je printer instaliran ne resetira i tako opet samo par printanje ide.Na racunalu na kojem je instaliran printer sve radi i to me zbunjuje!!!
Printer je HP1020 laser cb

Da napomenem da je na svakom racunalu dodijeljena razlicita IP adresa,
svi su u istoj workgroup,
printer je sheran,
print spooler upaljen i nakon restarta spoolera nemoze se printat (u services restart spoolera)
RPC u servisima je startan takođe i sve je na automatic podeseno
Skenirao sam sa spyboot i sa NOD-om i nema nista malwarea i virusa

Pomaze jedino restart racunala na kojem je instaliran printer a to vec jako ide na zivce i neznam vise sta da ucinim.
Imali iko kakav savjet pametan i po mogućnosti da radi :))))

HEELLLLLPPPPP

panoramix 19.03.2011. 06:28

Slican problem kod mene u firmi, umrezena tri racunala s HP printerom. Pomaze kad ugasim printer na sklopki. Razmisljam o reinstalaciji drivera.

Alister 19.03.2011. 07:51

Uzmi novi driver i instaliraj ga na sva računala, također ne bi bilo loše staviti na sva računala i SP3. Sigurno imaš neki error u event viewer-u kada se to desi

Joke 20.03.2011. 15:12

Sve 5, ali bolje stoj na SP2..

Speeeed 27.03.2011. 16:25

Citiraj:

Autor panoramix (Post 1874534)
Slican problem kod mene u firmi, umrezena tri racunala s HP printerom. Pomaze kad ugasim printer na sklopki. Razmisljam o reinstalaciji drivera.

Probacu u cetvrtak sa novim driverima...trenutno na godisnjem pa javim....

domy_os 28.04.2011. 22:43

Imam i ja problem s tim, ali u mreži s više stotina korisnika te istim i sličnim printerima iz te 1000 serije. Nažalost, nisam imao puno vremena za testiranje. Skužio sam da printanje pali jedino kad dokument šaljem isljučivo s lokalnog admin accounta dok iz domenskog user accounta i domenskog admina ne ide. Isto tako, dodavanje usera u razne print grupe, davanje nekih posebnih permissiona, promjena drivera i ostalo ne pali. Ako nađeš rješenje, javi pa te častim cugom. ;) Šteta što nisam imao više vremena... :(

Speeeed 05.07.2011. 09:03

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1900058)
Imam i ja problem s tim, ali u mreži s više stotina korisnika te istim i sličnim printerima iz te 1000 serije. Nažalost, nisam imao puno vremena za testiranje. Skužio sam da printanje pali jedino kad dokument šaljem isljučivo s lokalnog admin accounta dok iz domenskog user accounta i domenskog admina ne ide. Isto tako, dodavanje usera u razne print grupe, davanje nekih posebnih permissiona, promjena drivera i ostalo ne pali. Ako nađeš rješenje, javi pa te častim cugom. ;) Šteta što nisam imao više vremena... :(

Još nista nisam napravio a lagano pucam po savovima......jednostavno nista ne pomaže, sto god napravio....grrrrrr

raf 06.07.2011. 06:14

Probaj ovo:
Citiraj:

1. Click Start, and then click Printers and Faxes.
2. On the File menu, click Server Properties.
3. On the Drivers tab, click the printer driver that you want to delete, and then click Remove.
Tako sam riješio sličan problem. Obrisao SVE drivere, skinuo najnovije i instalirao. Za sada mi se nije ponovo pojavio taj problem.

Sretno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:42.