PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Trambus | Javni prijevoz (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=211553)

svebee 13.03.2011. 14:13

Trambus | Javni prijevoz

Trambus je aplikacija (web + Android) koja omogućuje brzo i jednostavno putovanje javnim prijevozom. U osnovi, aplikacija omogućuje biranje bilo koje dvije autobusne/tramvajske stanice ili točke na karti, a program će izračunati najbolju rutu te prikazati rezultat korisniku u tekstualnom i vizualnom obliku (na karti).

Želio bih predstaviti svoj rad koji je dobio i svoju web-verziju na adresi www.trambus.com.hr :) Ovdje ću stavljati sve relevantne novosti te odgovarati na vaša pitanja i kritike :beer:

*mislio sam otvoriti pod "Mobiteli" ali postoji i web-verzija pa da nebude sve pod "Mobiteli" - nekako je to sve jedna Trambus aplikacija (web + Android + u budućnosti iPhone)

RisingPower 18.03.2011. 23:58

Pa to je zgodno! A je li postoji offline aplikacija za obične smrtnike?

knocker 19.03.2011. 00:04

odlično, ono nemam riječi.

sinisa1989 21.03.2011. 12:21

Dobar ti je "trailer".:)
Svaka čast, fino si ti to sklepao. Nego, kolko ti je trebalo da to ispeglaš?

syss 21.03.2011. 12:33

svaka čast! trailer je odličan ;)

svebee 21.03.2011. 12:40

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 1874443)
Pa to je zgodno! A je li postoji offline aplikacija za obične smrtnike?

kako misliš offline, ima za Android (uskoro i iPhone) aplikacija koja ima offline vozne redove i sl. stvarčice. kompletna offline aplikacije ne postoji jer ju tehnički nije moguće izvesti (previše podataka, preslaba procesorska snaga mobitela). računanje bi jednostavno predugo trajalo. a i volim imati centralizirano mjesto ažuriranja da ne trebam sve ažurirati na 100 različith mjesta :beer:

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1875696)
Svaka čast, fino si ti to sklepao. Nego, kolko ti je trebalo da to ispeglaš?

Za koji mjesec će godina dana :) Išlo bi to i brže da sam znao (tada) programirati :D

Postoji i na blogu (blog.trambus.com.hr) - Trambus će dobiti GPP Osijek i :)

tech 21.03.2011. 12:57

@svebee

Dok razvijaš iPhone aplikaciju, jesi razmišljao da nabrzinu sklepaš iOS-friendly verziju trambus.com.hr-a?
Postoji par JS frameworka baš za tu namjenu. :)
A i onda je ljudi mogu koristiti kao (web)app, jednostavnim dodavanjem bookmarka na Home screen. :)

Halos 21.03.2011. 13:00

Svaka čast, odlična stvar ;)

svebee 21.03.2011. 13:02

Citiraj:

Autor tech (Post 1875729)
@svebee

Dok razvijaš iPhone aplikaciju, jesi razmišljao da nabrzinu sklepaš iOS-friendly verziju trambus.com.hr-a?
Postoji par JS frameworka baš za tu namjenu. :)
A i onda je ljudi mogu koristiti kao (web)app, jednostavnim dodavanjem bookmarka na Home screen. :)

tu možda u igru upada i PhoneGap. A ovo za JS Frameworke baš za samu stranicu, budem pogledao. Iako velim, krcat mi je malo raspored :D (dodavanje novih linija, ažuriranje postojećih + rješavanje bugova)

tech 21.03.2011. 13:18

Meni pada na pamet samo iWebKit.

Ako ti je Objective-C slab i misliš raditi aplikaciju pomoću JS/HTML/CSS, izbjegavaj PhoneGap.

Kada na kraju dobiješ app spreman za "puštanje u promet" PhoneGap sve to zapakira u UIWebView(tool-less view Safarija unutar same aplikacije/prozora). Ako imaš kolko-tolko zahtjevnu aplikaciju, sve se bude vuklo.

Jedina, skoro pa free alternativa je Titanium.
On je jedino nativno rješenje, iako je po Apple TOS-u(bio?) u sivoj zoni.
Doduše još se nitko nije pobunio da mu je app odbijen zbog korištenja Titaniuma.:)

Milentije 21.03.2011. 13:20

Svaka čast!

svebee 21.03.2011. 13:29

Citiraj:

Autor tech (Post 1875741)
Jedina, skoro pa free alternativa je Titanium.
On je jedino nativno rješenje, iako je po Apple TOS-u(bio?) u sivoj zoni.
Doduše još se nitko nije pobunio da mu je app odbijen zbog korištenja Titaniuma.:)

ovo mi se sviđa* :) načuo prije nešto o tome ali zaboravio. tnx. :beer:
*iako misilm da ću ići na nativni Objective-C, pa nije valjda toliko težak, jedino se moram naviknuti da nemam GC-a :D

Bubba 22.03.2011. 23:45

Ne znam je li ovo feature, ali...

Code:

Od "Trg žrtava fašizma" do "Buzin" za 5 h i 03 min.

DA• Uđite u tramvaj br. 9 | Borongaj - Ljubljanica na stanici Trg žrtava fašizma. Linija dolazi za 5 min. Izađite na stanici Glavni kolodvor.

DADA1DA2Pješačite do suprotne stanice (Glavni kolodvor).

• Uđite u autobus br. 220 | Glavni kolodvor - Dugave na stanici Glavni kolodvor. Linija dolazi za par minuta. Izađite na stanici Muzej suvremene umjetnosti.

DADoslo je do greske - upit nije proveden.
You  have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to  your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

svebee 23.03.2011. 00:19

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1877088)
Ne znam je li ovo feature, ali...

Code:

Od "Trg žrtava fašizma" do "Buzin" za 5 h i 03 min.

DA• Uđite u tramvaj br. 9 | Borongaj - Ljubljanica na stanici Trg žrtava fašizma. Linija dolazi za 5 min. Izađite na stanici Glavni kolodvor.

DADA1DA2Pješačite do suprotne stanice (Glavni kolodvor).

• Uđite u autobus br. 220 | Glavni kolodvor - Dugave na stanici Glavni kolodvor. Linija dolazi za par minuta. Izađite na stanici Muzej suvremene umjetnosti.

DADoslo je do greske - upit nije proveden.
You  have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to  your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Pogodio si baš vrijeme kad sam naišao na jedan bug, već je riješen :beer: Probaj sad.
Radilo se o tajminzima noćnih tramvaja i provjeravanju koordinata nekih stanica.

Inače, fali mi testera :D

*de ga nađete u pola noći :)

croclocker 23.03.2011. 03:16

super super
stvarno ljepo odradeno i jako korisno

svebee 26.03.2011. 19:36

Imate li nekih kritika ili prijedloga? :)

Trenutno imam u planu:
  • iPhone
  • nove linije
  • interaktivni vozni redovi na webu
  • kompletna shema linija na webu

svebee 01.04.2011. 00:30

Eto da se malo pohvalim lakoćom ažuriranja :D

pixxeel 02.04.2011. 11:50

Jako lijepo napravljeno :care:

svebee 05.05.2011. 23:39

v2.18(.1) je vani :)

- alternativne linije bez dodatnih presjedanja su označene ispod glavne linije
- u glavnom prozoru u polje za upis stanica sada se može upisati i adresa (ukoliko ne znate ime stanice)
- bolja pretraga adresa
- za stanice koje koriste slova "s kvačicama" slobodno koristite slova bez istih (npr. Črnomerec možete pisati crnomerec)
- dodan widget za brzu kupnju karte

Više na Trambus - Nova verzija 2.18

Svaki komentar i prijedlog je dobrodošao :beer:

flajpan 05.05.2011. 23:50

Aplikacija je odlično i super korisna iako na iPhoneu koristim web verziju - planiraš li što za iOS?

svebee 06.05.2011. 00:09

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1903658)
Aplikacija je odlično i super korisna iako na iPhoneu koristim web verziju - planiraš li što za iOS?

Planiram iOS i WP7. Nešto od toga dvoje (možda i oboje) će preko ljeta defnitivno. Iako da, malo su mi problem financije kao srednjoškolcu - trebam još platit prijevode, neke dodatne stanice, hosting i tako...nakupi se :) Oprema za iOS da ne govorim :D

Bubba 07.05.2011. 12:49

Citiraj:

Autor svebee (Post 1903663)
Planiram iOS i WP7. Nešto od toga dvoje (možda i oboje) će preko ljeta defnitivno. Iako da, malo su mi problem financije kao srednjoškolcu - trebam još platit prijevode, neke dodatne stanice, hosting i tako...nakupi se :) Oprema za iOS da ne govorim :D

Pa sto ne potrazis sponzore za nesto od toga? ;)

Javi se na PM... :)

win32 08.05.2011. 11:39

Svaka cast! :respekt:

svebee 16.05.2011. 15:10

www.trambus.com.hr od sada i na EN jeziku :beer:

Trambus je prijavljen na natjecanje mobilnih aplikacija (Startup 2.0) te treba i Vašu potporu tj. Vaš glas na http://apps.facebook.com/startup-eu/ - glasujte za SAMO JEDAN projekt - Trambus :) Glasajte, proširite dalje i podržite mlade hrvatske nade :D Hvala puno.

Ati freak 16.05.2011. 15:24

Citiraj:

Autor svebee (Post 1908610)
www.trambus.com.hr od sada i na EN jeziku :beer:

Trambus je prijavljen na natjecanje mobilnih aplikacija (Startup 2.0) te treba i Vašu potporu tj. Vaš glas na http://apps.facebook.com/startup-eu/ - glasujte za SAMO JEDAN projekt - Trambus :) Glasajte, proširite dalje i podržite mlade hrvatske nade :D Hvala puno.

Dobio moj glas :)

flajpan 16.05.2011. 17:36

I moj :chears:

atha 16.05.2011. 19:07

Fino napravljeno...a ostavih i glas.

Black Dragon 16.05.2011. 19:38

... a da postoji opcija da se skina karta ZG kao što postoje karte off line recimo u MapDroydu da je uvijek prisutna, neki ljudi nemaju data pakete na smart tulifonima ... mislim da ne bi bila prevelika datoteka pošto je ipak riječ samo o ZG...

svebee 16.05.2011. 19:54

Citiraj:

Autor Black Dragon (Post 1908745)
... a da postoji opcija da se skina karta ZG kao što postoje karte off line recimo u MapDroydu da je uvijek prisutna, neki ljudi nemaju data pakete na smart tulifonima ... mislim da ne bi bila prevelika datoteka pošto je ipak riječ samo o ZG...

Skine karta...cega? Shema linija ili...? :stoopid:

@Ati freak, @flajpan, @atha
zahvaljujem :beer:

DeadMan+ 16.05.2011. 20:34

odlican app :chears:

glasao sam :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:00.