![]() |
Premještanje user's files na Windows 7
Pozdrav, zanima me da li netko zna način, na koji bih mogao premjestiti "target" folder od users filesa na win7?? Nešto kao šta se moglo na xpu, desni click na my documents, i staviti target folder recimo u neku mapu na podatkovnoj particiji, zbog sigurnosti ajmo reć... Mislim, znam da mogu napraviti sam folder kao my documents i shortcut na njega na desktop i to je to... tako mi i je sad ^^, ali htio bih ukoliko je moguće da se baš users files premjeste, jer ovako imam dupli my documents tako reć... Hvala
|
|
Postoji način, ali nije jednostavan. Ovako ja radim:
1. u Computer Managementu uključi account Administrator ukoliko nema nijednog drugog aktivnog 2. logiraj se s tim novim Administrator accountom 3. cijeli user profile folder iz C:\Users kopiraj u npr. D:\Users 4. otvori regedit i pronađi ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList 5. u nekom podfolderu tipa S-1-5-XX ćeš vidjeti path do svog user profilea koji bi trebao biti C:\Users\tvoj_user_name 6. taj unos promijeni u skladu s 3. korakom, npr. D:\Users\tvoj_user_name 7. resetiraj komp, logiraj se sa svojim starim accountom i provjeri je li sve OK (morao bi imati svoj wallpaper i u system trayu se ne smije pojaviti poruka o temp profilu) 8. ako je pod 7. korakom sve OK, obriši cijeli folder sa svojim starim profilom u C:\Users\tvoj_user_name 9. iz Computer Managementa deaktiviraj Administrator account A kad skužiš kako promijeniti sadržaj default user accounta, to ti još malo skrati muke oko konfiguracije parametara kod više usera. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:35. |