![]() |
Pošandrcao miš, scrolla sam
Pozdrav svima.
Naime poceo sam koristiti miš Logitech RX-300 koji je danas poceo scrollati sam gore-dolje, ja ga ne moru koristiti ako zelim odskrolat na dno malo duze stranice jer ne radi kuglica tj. kada ju okrecem naprijed-nazad on ne scrolla, i tijekom pisanja ovog testa mice se gore dolje. Taj problem je u pocetku bio prisutan no zadnjih mjesec/dva mis je radio savršeno pa sam ga poceo korsititi. Danas je posandrcao i ne znam moze li se to srediti? Dali je hardverski ili softwareski problem ne znam. Moze li se srediti ili moram kupiti novi mis? Iritantno je, u BS Playeru sam stisava film pa sam ga morao iskopcati tijekom gledanja filma.:lol2: |
Trebao si to odmah dok je bilo garancije rjesit ;)
Rastavi mis pa pogledaj, ali ako je bilo tako dok je bio novi tesko da ce raditi kako treba. |
Ako je mehanički scrolling, onda samo treba očistiti, no ako nije, pogledaj da li je neki komadić nečega u senzoru.
Doduše, najvjerojatnije ti je riknija. :( |
To se obično dogodi kad dlaka upadne između diode i fototranzistora, ja bih rastavio miša i dobro ga ispuhao. Treba pripaziti sa kotačićem jer obično nije učvešćen, pa da ne ispadne koji dio.
|
Imao sličan problem na identičnom mišu, ispuhao ga, očistio, rastavio, bilo smeća pod kotačićem, ali ništa nije pomoglo i dalje je sam scrolao.
Uglavnom bacio ga i uzeo drugi |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:12. |