PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Kako instalirati novi router??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=211123)

rockodaddy 06.03.2011. 02:11

Kako instalirati novi router???

Ovo me muči već poprilično vremena jer stvarno nisam upućen u ove stvari.
Želio bi stari router od t-coma zamjeniti lijepim bjelim novim routerom od d-linka kojeg namjeravam kupit u linksu.
Je li ta zamjena banalno jednostavna da ja samo spojim kabele od routera u novi router i odmah sve radi kako treba ili je potrebno tu napraviti još neku optimizaciju,zvati t-com itd itd....
Hvala na pomoći

Sniper 06.03.2011. 03:45

Posto neces koristiti T-comov ruter, morati ces ga rucno podesiti, jel sumljam da imaju automatske postavke za nesta drugo osim svojih uredjaja. ;)

coconut 06.03.2011. 06:41

Ima t-com i bijele routere u svom katalogu. Polovne ih možeš kupiti za 200kn. btw, ovo što želiš kupiti je router, ali nije i MODEM što znači da bez postojećeg t-comovog nećeš moći na net. Dakle, badava ti njegova kupnja.

hellbani 06.03.2011. 09:43

830kn pljunut za bezvezni ruter :D

evo ti jeftinije taj isti ruter

http://protis.hr/products/details/wi...nk-dir655/7132

coconut 06.03.2011. 10:11

Za 150kn ima bijelog Siemensa SX763 ili Thomsona TG782i
http://www.njuskalo.hr/mrezna-oprema...-oglas-2509551
http://www.njuskalo.hr/mrezna-oprema...-oglas-2494202

Nikky 06.03.2011. 11:36

Ode sve k vragu, sad i tehnikalije kao router se kupuje po umjetničkom dojmu :stoopid:
Ako uzmeš neki od predloženih i da su ispravni, prelaz i konfig bi trebao proći bez problema.

hellbani 06.03.2011. 12:14

ja kupujem samo ako je ljubicaste boje LOL

rockodaddy 06.03.2011. 13:11

Ma vidite u čemu je frka.....netko voli single player a netko multyplayer i ja spadam u ovu drugu kategoriju.....Kad odem prmjerice na quakelive a netko od ukučana se istovremeno spoji ne net preko laptopa nastane lag.Ne mogu ljudima stalno govorit da se klone neta:D.
Ja bi želio dobit šta je moguće bolju vezu dok igram i da laga nema.
Sinoć kad sam googla i upisao best gaming routers izbacilo je između ostalog i ovaj d-linkov.Ja kući imam simensov gigaset se555 koji radi ok ali definitivno ne može izdržat dvije veze.
E sad kako kući organizirat stvari da je dobijem šta je moguće bržu vezu????

coconut 06.03.2011. 13:38

Uzmi veću brzinu, ograniči brzinu ostalima (npr. NetLimiterom),... Promjenom routera nećeš puno postići.

rockodaddy 06.03.2011. 15:03

Citiraj:

Autor coconut (Post 1864343)
Uzmi veću brzinu, ograniči brzinu ostalima (npr. NetLimiterom),... Promjenom routera nećeš puno postići.

Downloadao sam program ali nigdje ne mogu naći pošteni tutorial kako ga koristiti.....
Ako može neki link gdje je ovo obrađeno ako pak nema neki savjet u koje opcije otići i to namjestiti....imam osnovni paket o t-coma 4mbit\s download i 256 kbit\s upload.

coconut 06.03.2011. 16:42

Nije ni čudo da imaš lag kad ti je upload koma.
NetLimiter moraš instalirati na sve kompove koji se kače na router. Na svome imaš server, a na drugima klijente kojima možeš upravljati tj. podešavati.

tor 06.03.2011. 17:15

da, no s tom brzinom zaboravi ozbiljnije igranje.

Sniper 06.03.2011. 17:19

Kod mene:

WAN (DSL ruter Siemens SX763) > MikrotikServer > eth1 > ruter > kucna racunala
---------------------------------------------------------> wlan > wireless racunala

Lijepo podesis prioritete i raditi ce ti kao po loju =) vjeruj, meni dok sestra recimo skida torrente i gleda videje na jutub, ja igram multiplayer (counter strike) bez lagga, (naravno njoj se uspori skidanje jel moje racunalo je na vecem prioritetu za promet)

rockodaddy 06.03.2011. 21:28

Hvala na pomoći.....
Imao sam ja prije 10 Mbit\s download i 512kbit\s upload i stvarno se osjeti razlika ali brzinu sam ugasio zbog trenutne krize i vratio se na osnovni paket....Nedavno sam ponovno pokušao pokrenit taj skuplji paketi i rečeno mi je da mi ne mogu isporučit tu brzinu i kažem si wtf kako sad to a prije je moglo.....anyway pokušat ću vidit sa t-com malo detaljnije o čemu je riječ ako mi pak stvarno ne mogu isporučit jači paket bit ču priseljen odabrat drugog operatera....ako može koji brzinski savjet ako se odlučim sa takvo nešto...bnet,optima,iskon...????

EDIT:
Evo upravo sam potpisao ugovor sa B-netom i uzeo brzinu 8Mbit\s download i 512Kbit\s upload.....i sve je izgledalo odlično do maloprije dok nisam popričao sa jednim gospodinom koji očito zna znanje i koji mi je rekao da moj ping na serverima ne ovisi o download i upload brzini već latencijama i on je poprilično siguran da je tu t-com puno bolji od B-neta....Ja stvarno ne znam o čemu je ovdje riječ i želio bi čuti vaše mišljenje i on sam mi je rekao da se raspitam po forumima a kako je ovo najbolji forum evo me sad tu sa pitanjem. Kako ugovor još mogu raskinit bolje da to napravim na vrijeme.Ovo sada šta sam kupio je duplo brže po pitanju downloada i uplaoda i zanima hoću li imati bolji ping na serverima kad mi b-net instalira internet?
AJDE EKIPA PRIŠA JE DA ČUJEM MIŠLJENJE!!!!!

tor 14.03.2011. 12:54

da, ukratko - dobro ti je rekao. Bar ovaj dio o pingu i letancijama, a i vjerojatno da t-com ima bolju situaciju u odnosnu na B-net. Bilo bi najbolje kada bi ti to mogli potvrditi ljudi koji su već na bnetu.

rockodaddy 14.03.2011. 13:04

Evo sada sam opet popričao sa dotičnim gospodinom i u run\cmd mi je rekao da upišem ping www.google.com -t i da pratim time i TTL da ne skaču puno i stvarno time se vrti na 34\35\36 a TTL je uvijek 55 i po tom pitanju veza je jako dobra jer nema velikih razlika u brojevima....nisam ni sam pametan šta napravit ne bih želio sa konja na magarca....Ništa idem naći ljude koji su na b-netu......

Nikky 14.03.2011. 13:09

Potraži info na B-net temi pod ISP, mada tamo dođu kad se žale na uslugu. Kod B-neta jako ovisi o situaciji gdje se nalaziš > mikro lokacija i "opterećenje" na njoj.

rockodaddy 14.03.2011. 13:33

:D Zvao B-net i pitao za latencije....Momak sa druge strane telefona po.....:D i rekao da su latencije bolje nego na t-comu.Znam da mu je to posao ali ovaj me sigurno nije lagao jer je doslovno po.....:D.....Niš rekla bi moja kolegica sa posla kaj bu bu.....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:48.