![]() |
Savijet za DVD-RW ?
Planiram možda kupiti neku DVD pržilicu, pa me zanimaju iskustva.
Dvoumim se oko: LG 4163 DL (navlači me samo BUG-ova recenzija, iako njih i ne preferiram previše). NEC 3520 DL (frend ima 3500 koju su popljuvali, ali kod njega je spržila kile DVD-ova i radi OK, ali ipak mi malo smrdi jer sam pročitao dosta loših stvari, Kažu da je 3520 sada OK. Tu me privlači nešto manja cijena i 2 god garancije). Plextor je malo preskup i mislim da nije toliko dobar koliko je skup. Frendu 712 (oko 2000 kn kada je izašao !) kihno nakon par mjeseci i ova druga tu i tamo sprži loš dvd. Sada čujem i čitam da kažu da je Pioneer 109 kvalitetna pržilica, ali malo skuplja od prve dvije i 1 god garancije. Sada mi je i jedan poznanik ponudio Sony (ne znam koji model - DL-?x, +/- 16x), sa još 1,5 god garancije za oko 300 kn. E sada nisam ni sam pametan kaj od toga? DL mi i nije previše bitna opcija, ali neka se nađe. Bitno mi je da radi pouzdano i sigurno. Koja minuta kod rippanja sim-tam, malo bučniji ili ne i sl. stvari također nisu od presudne važnosti. Vaše mišljenje je ............. ? |
Pioneer. Ja imam 108 i stvarno sam zadovoljan. Nemam bas nekog iskustva s necom pa necu puno komentirat, cuo sam da nisu lose. Pioneer je trenutno najhvaljeniji pa valjd vrijedi te novce.
|
uhh..prezvakan topic vec, al here we go again:
moj glas za Pioneer DVR-109. imam 108 i radi savrseno. :beer: |
Mislim što god da uzmeš nećeš pogriješiti
|
Ajd opet
Pioneer DVR-109 NEC 3520 LG GSA 4163B i još par. Ni sa jednim nećeš pogriješiti. S tim da LG prži i na dvd-ram i jako je tih.... |
Pioneer DVR109 ili NEC 3540
LG je isto odličan ,ali njega bi uzeo samo ako trebam mogućnost zapisivanja DVD-RAMa |
NEC 3540
|
Hvala još jednom ! Mislim da če biti Pioneer 109 jer razlika u cijeni i nije neka (manje od 100 kn), a puno ga ljudi hvali.
:beer: |
A ta mogucnost nikome vise ni trebati ne moze:)
Iako nije kose imat nekej kaj moze procitat DVD ram. Citiraj:
|
Imam 2 NECa i oba rade kako treba :beer:
|
imam pioneer 107D i na temelju iskusta s njega nemogu pionir nikom preporučit.
uređaj je radio pol godine bez problema, a sada ne želi očitati skoro ni jedan DVD (časpoisi,filmovi,igre...) kad ubacim CD nakon nekog vremena pjesma s CDa mi krene trzat o prženju da ne govorim tak da pioneer ti nikak nebih preporučio, imam filing da je izbirljiv na cd/dvd-e radio sam još i s NEC-ovim uređajima te s njima nikad problema Dakle NEC,LG,Pioneer - tim redosljedom |
LG 4163B...
tih, pouzdan (znaci nesto sporiji od ostatka price...) ali ima nesto sto nijedan drugi od gorenavedenih nema... DRAG&DROP 4.7GB podataka... DVD-RAM.... ma kako los/dobar bio... savrsena stvar za temp disk kad radis DVD authoring, DIVX-e ili nesto trece... |
NEC 3500 popljuvana? Od koga?
Ovak imaš tri izbora Pioneer 109 NEC 3520,3540 koji god da odabereš nečeš pogriješiti. NEC 3520 ima veću brzinu prženja CDova od pioneera 109. |
nec ima dužu garanciju ak se ne varam?
|
Pioneer 109 i LG 4163 imaju kvalitetan zapis, a NEC zna imati problema sa zapisom na Traxdate dvd-r 8x. Također kvaliteta zapisa na većim brzinama zaostaje za Pioneer-om.
|
Citiraj:
|
Raven nemogu to potvrditi.
što god sam stavio u nju bilo CD ili DV je spržila izvrsno čita besprjekorno! Velim možda je za nijansu slabija od Pioneera al je to fakat nijansa. |
Ne znam kako vi mjerite kvalitetu (zapisa) medija, ali tu se ne radi samo o čitljivosti.
Nemam ni ja skupe uređaje za provjeru, ali oni koji imaju su uglavnom potvrdili te razlike. Sve naravno ovisi i o firmware-u, a ja sam testirao sa ND-3500A firmware v2.16. Shady jesi li možda čuo za lažne traxdate? NEC ima problema s njima, a ako si u zadnjih godinu dana spržio 500+ medija onda si vjerojatno naletio na njih. Ako ne pržiš iznad 8x onda je ok. Traxdate 4x su bile kvalitetnije, ali njih baš i nisam vidio u zadnje vrijeme. |
Citiraj:
Ja przim na NEC3520a i sprzio sam ne 500 vec 50-ak traxdata u zadnjih par mjeseci. A przit ni ne mogu iznad 8x jer u neri mi ne dopusta iznad deklarirane brzine. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:31. |