PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC DESIRE VS HTC DESIRE HD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=210101)

Legolas123 19.02.2011. 15:38

HTC DESIRE VS HTC DESIRE HD

Zanimalo bi me vaše mišljenje o ovim "pametnim mobitelima"... kupio bi jednog u tele2 a pošto je htc desire hd u tarifi 150 skuplji samo 100 kn zanimaju me vaša iskustva... gledao sam malo oba telefona imaju svojih prednosti i mana.. pa eto bilo bi mi drago kada bi iznjeli svoja mišljenja i iskustva u vezi ova dva mobitela.. još je tu i samsung galaxy i9000 ali kako citam puno je lošiji od htc-ovih modela
.... ako postoji jos neki mobitel koji tu nije naveden a mislite da je u rangu sa ovima slobodno napišite... hvala unaprijed !! mobitel nebi koristio u poslovne svrhe.. više za uobičajenu svakodnevnicu interent i ostale fore, koja igrica, muzika, fotografije, aplikacije.. eto hvala jos jednom :fala:

Z-man 19.02.2011. 17:04

KLIK za usporedbu

Da osobno moram napravit izbor, išao bih na desire HD prvenstveno zbog večeg ekrana (iako možda nekome može bit previše tih 4.3 inča naspram 3.7 kod običnog desire-a). Inače, desire hd nije nešto spektakularno bolji mobitel, ima više memorije, bolju kameru, veći ekran što sam već spomeno, slabiju bateriju, čak ima malo lošiji ekran, odmah u startu imaš android 2.2 froyo tako da ne moraš upgrade radit sa enclair-a,hd bi trebao imati bolji zvuk (što vjerujem da ne može svatko uočit),......vjerujem da sam nešto izostavio....... :D.
Za običnog korisnika oba će bit i više nego dovoljna, tako da mislim da je najbolje da odeš do nekog Tele2 centra i staviš u ruke oba i napraviš odluku. :chears:

EDIT: A Samsung je preplastičan + da ga nabavim morao bih odmah maknut sve što je Samsung modificiro što se tiče software-a :D

Rain Man 19.02.2011. 17:21

Za 100kn vise uzmi HD. Iako ni Galaxy S nije po nicim losiji od Desire pa cak ni od Desire HD. Osim mozda zbog plastike.

Ordem 19.02.2011. 19:11

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1853066)
jaču bateriju

slabiju
i to znatno.

Z-man 19.02.2011. 19:36

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1853168)
slabiju
i to znatno.

Da da, moja greška, pardon :chears::chears:

hammer_of_thor 19.02.2011. 19:45

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1853168)
slabiju
i to znatno.

Za čak 170 mAh.
Please...

I opet duplo duže traje na HD-u.

2 Legolas, prvo probaj doći do oba modela i držati ih u ruci, ako ti odgovara većina HD-a onda nemaš dileme, jači je model u svemu.

Nekome je nezgrapno držati takav velik mobitel. Desire sa 3.7" leži savršeno u ruci, HD ipak zahtjeva ili veću šapu ili više truda pri radu.

Izet Fazlinovic 19.02.2011. 20:14

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1853198)
Za čak 170 mAh.
Please...

Koliko sam ja cito HD-u je velika mana bas baterija, izdrzi osjetno manje nego na obicnom. Tak da mi ovo da traje duplo duze smrdi.

Samsung je plastican u odnosu na ova dva modela ali ima bolji graficki chip.

Ja bi prije htc cisto da ne moram cekat pola godina na update :D

Z-man 19.02.2011. 20:53

Disere HD ima slabiju bateriju ali je nešto drugačije u tehnologiji procesora pa ma manje troši baterije i na kraju bi se kao trebali svesti na isto....u svakom slučaju, neke velike razlike sumnjam da ima....

Ordem 20.02.2011. 12:06

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1853227)
Disere HD ima slabiju bateriju ali je nešto drugačije u tehnologiji procesora pa ma manje troši baterije i na kraju bi se kao trebali svesti na isto....u svakom slučaju, neke velike razlike sumnjam da ima....

tehnologija procesora ne moze nadoknadit 0.6" veci ekran koji je SLCD..

al o bateriji se vec dosta raspisalo u android threadu..

Newbie Pro 20.02.2011. 12:48

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1853198)
Za čak 170 mAh.
Please...

Fanboy, opet bacas neke bolesne brojke :D

Duplo kazes? Frend ima DHD i onako, tu smo negdje po bateriji otprilike :fiju:

hammer_of_thor 20.02.2011. 14:44

Moguće onda da je nemoguće da traje 2 dana nego je moj samo neki golden sample, jer otkad imam DHD nisam ga punio nakon jednog dana.
Eventualno nakon cca 36 sati i to samo ako igram igre na njemu (a to jako rijetko radim). Inače mu igre rasture bateriju k'o svinja masnu krpu :D , užas. Nakon 40-ak minuta već 30% manje baterije.

2 dana mi je standard uz srednju do jaku upotrebu i više sam nego zadovoljan :)

LorD ClockaN 22.02.2011. 15:17

Što je najvažnije HD ima CPU radjen u novijoj tehnologiji sa puno boljom grafičkom!

Ordem 22.02.2011. 19:53

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1855320)
Što je najvažnije HD ima CPU radjen u novijoj tehnologiji sa puno boljom grafičkom!

da ima hdmi out, slozio bih se s tobom da je to "najvaznije"

ali posto nema, sva ta procesorska i graficka snaga ostaje neiskoristena posto jos nema aplikacija koje u potpunosti mogu iskoristiti svu tu snagu (nfs shift moze potjerati i milestone..)

eventualno ako imas potrebu snimati HD video cijelo vrijeme..

LorD ClockaN 22.02.2011. 20:01

ima, ima gameloft igre!
Desire Z ima odvojenu grafičku i puno je jači u tom smislu od "običnog" desirea.. Imaju ih moji frendovi, pa sam ih istestirao

Ordem 22.02.2011. 20:07

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1855523)
ima, ima gameloft igre!
Desire Z ima odvojenu grafičku i puno je jači u tom smislu od "običnog" desirea.. Imaju ih moji frendovi, pa sam ih istestirao

gameloft igre mozes igrati na svakom android mobitelu izaslom unazad godinu dana (ako ne i vise)

uostalom nema mi smisla kupovati mobitel samo zbog igara koje relativno brzo drainaju bateriju

velika mi je mana sto Desire HD nema tv-out
dovoljno je brz za streamanje 720p videa na tv..

Igor_zgb 26.02.2011. 14:36

Uzmi HD ako je razlika samo 100 kn , sigurno neces pozalit

Gjurovski 26.02.2011. 19:37

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1855523)
ima, ima gameloft igre!

Da obicni Desire ima Adreno 200gpu, Desire HD Adreno 205 gpu, nesto jaci gpu...
Razlika je i u cijelo chipsetu, Desire ima MSM 8250 dok je u Desire HD-u MSM 8255... INFO (iako je testirano na froyo)..
Definitivno Desire HD samo zbog veceg ekrana, sljedeci mob ce mi mininum biti 4.0 incha ekran...

frizider 05.03.2011. 20:46

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1858383)
Da obicni Desire ima Adreno 200gpu, Desire HD Adreno 205 gpu, nesto jaci gpu...
Razlika je i u cijelo chipsetu, Desire ima MSM 8250 dok je u Desire HD-u MSM 8255... INFO (iako je testirano na froyo)..
Definitivno Desire HD samo zbog veceg ekrana, sljedeci mob ce mi mininum biti 4.0 incha ekran...

Da li netko koristi ovaj uređaj?
Trebao bih direktna iskustva.Frend ga ima ali nije baš nešto zadovoljan jer srče bateriju...pa ako netko može nešto povoljno reći... =)

LorD ClockaN 06.03.2011. 06:09

za smanjit potrosnju postoji X tema na xda forumu..
uglavnom treba staviti custom ROM i postelat ga jos malo

Šole 08.03.2011. 20:33

Evo moje stanje trenutno sa baterijom. Punjen četvrtak na petak noć. Petak sam bio doma cijeli dan i nisam ga imao potrebe koristiti. Subota par poruka i poziva, malo interneta. Navečer-noć slikanje (10-15 slika) i snimanje videa (2 x ~5 min). Nedjelja opet par poziva i poruka i malo interneta, kao i ponedjeljak i utorak. Mobitel DHD.

jucca 09.03.2011. 00:37

Ako je u pitanju AMOLED (Desire) i SLCD (HD), onda bi radje Desire. Ako su oba SLCD, onda se nemas sta mislit, HD

spawn 09.03.2011. 02:03

Citiraj:

Autor jucca (Post 1866369)
Ako je u pitanju AMOLED (Desire) i SLCD (HD), onda bi radje Desire. Ako su oba SLCD, onda se nemas sta mislit, HD

Ne bih se slozio. Nema neke toliko velike razlike izmedju amoleda i slcd-a osim u potrsnji baterije. To su nijanse koje se naravno vide ako trazis dlaku u jajetu. Imao oba u rukama i uspoređivao i jedino gdje je amoled bolji to su boje i vidljivost na suncu.
S druge strane desire HD ima bolji hardware od desire-a. Od kamere,do chipseta ,vise rama,manje lagga kojeg na obicnom desire-u ima napretek . Da se mene pita ne bih ni razmisljao,odmah HD.

srale7 02.07.2011. 03:30

Dizem malo stariji thread, ali eto, imam istu dilemu.

Dvoumim se izmedju ova dva mobitela, isto bi uzeo u Tele2, tj produzio si pretplatu. Da je varijata da imam obadva na biranje uzeo bi DHD jer je bolji uređaj,(razlika samo 100 kn) ali problem je sto DHD trenutno nije dostupan u T2 ponudi vec postoji samo Desire za cca 1600 kn(potrosnja 200kn).

Ciljam na trenutu akciju na smart tarifi, dobije se dodatnih 500 min svaki mjesec, ako se produzi ugovor do 31.7.

E sad, ako netko ima neku informaciju dolaska DHD u Tele 2 ponudu, ja samo znam da ih sad kao trenutno nema i da cim budu dostupni da ce ih stavit u ponudu. Naravno, ne znam kad otprilike.

Dilema je:

1.Uzeti Desire za 1600 kn i dobiti dodatnih 500min razgovora svaki mjesec ili
2. Čekati DHD i dobiti bolji uređaj za 100 kn vise, ali riskirati da to bude poslije 31.7 i tako ne dobiti besplatne minute.

Najbolja varijanta bi bila da sad DHD bude dostupan i da ga uzmem i dobijem besplatne minute. Ali tu sa DHD-om riskiram da on ne dodje, jer pitanje je kad ce doc, a nemam provjerenu informaciju.

Usput uspoređujući ova dva mobitela, DHD je u skoro svemu malo bolji, vise memorije, bolja kamera, metalno kućiste i jos par sitnica, ali daleko od toga da Desire nije dobra uređaj. I on kao takav bi moje potrebe u potpunosti zadovoljio, ali kopka me to sto postoji mogućnost da za 100 kn vise imam bolji(trzisno vrijedniji) i noviji mobitel.

Koristio sam DHD mjesec dana, tak da sam dobro uspoznat sa uređajem, Desire sam imao u par navrata po par dana tak da i sam i s njim upozat.

Hvala svima na misljenjima i LP:beer:

coconut 02.07.2011. 07:09

Pričekaj DHD. Do 31.7. imaš lufta da dođe. Najbolje bi ti bilo da zivkaš okolo poslovnice T2 dok ga ne nađeš. Desire za 1.600kn je neisplativa kupnja jer za 100kn više možeš naći na oglasniku malo korištene sa garancijom. btw, jel' obični Desire ili S?

srale7 02.07.2011. 11:10

Nema ga u ni jednoj poslovnici, jer ga nema ni na webu. I da, malo je tu previse novaca za taj mobitel, jer kao sto kazes, malo rabljenji sa garancijom idu po toj cijeni. Realna cijena tog uređaja bi trebala biti cca 1000kn u ovoj tarifi 200kn.

I da, radi se o običnom Desireu, Desire S ni nema u ponudi Tele2, ima samo Desire Z koji je cca 2300 kn, sto je preskupo.

Budem onda malo pričekao, jer nije da mi se zuri, ovaj obični Desire se moze bilo kad uzeti.

coconut 02.07.2011. 19:24

Nemoj se koncentrirati samo na ZG. Zovi i druge veće centre (RI, ST,...). Negdje ga mora biti. Znam da je netko iz Istre tražio neki mob i našao ga u RI.

sinisa1989 02.07.2011. 19:43

Ne znam jel ti to što znači, ja sam u KŽ pitao prije par dana i rekli su mi da imaju DHD.

xlr 02.07.2011. 20:31

Joj, Tele2 i traženje mobitela, pričaj mi o tome :D
Budi uporan i nemoj se ograničiti na tebi najbližu poslovnicu - to je sve.

srale7 02.07.2011. 21:28

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1934765)
Ne znam jel ti to što znači, ja sam u KŽ pitao prije par dana i rekli su mi da imaju DHD.

pretpostavljam da si to pitao u MOBILNET,J.J Strossmayera 1? Nazvat cu u ponedjeljak i ako ga imaju idem po njega, usput hvala za info:beer:

A u pon cu zvat prodajna mjesta po RH pa cemo vidjet.

sinisa1989 02.07.2011. 23:09

Jep.:). Informirao sam se za prijenos broja i za taj uređaj u tarifi 150. Reko mi je tip da proces traje nekih 10 dana i da nakon toga dođem po mob. To je bilo prije nekih 5 dana.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:34.