![]() |
Crno-bijela slika na TV
Kupio Sapphire Radeon X800XL, kad se spojim s TV-om dobivam crno-bijelu sliku.
Spojio sam s SVHS + audio na SCART - slika je crno bijela. Probali smo izmjenjati sve opcije u ATI Control Centru. Pročitao sam da treba biti na PAL-B - meni je i tako crno-bijela slika. Što se još treba promjeniti da se dobije slika u boji. Televizor je Quadro 72 cm (godinu dana star) Hilfe :beer: |
Ja sam imao isti problem sa svojom nv6800 koju sam spajao na
stari TV (nazovimo ga "pomoćni" :D ) preko scart adaptera. Kemijao sam po opcijama i na kraju pronašao da mora biti podešeno: Signal Format -> PAL-B i Video out format -> Composite Video-Out, a ne S-VHS. Nakon tih promjena pojavila se boja na TV, koje čak nije bilo ni kod boot screena od Win. |
imao sam i ja slican problem sa svojom geforce 4 mx440-rijesio sam ga tak da sam stavil signal na i - pal.nekad ti i tv zna biti kriv (imam 3 tv-a i na jednom mi uopce nije bila slika u boji ni nakon sto je bio i pal - zapravo uopce nema slike u boji ako spajam nes sa skartom)
|
Isti sam problem i ja imao s SCART-om, dok nisam spojio tv-out na cincheve na videu, slika je sad odlična.
|
ja imam na grafičkoj jedan mali "prekidač" jakoo mali, gdje biraš između NTSC i PAL sistema..
meni je default bilo na NTSC, ali prije nego sam je uopće stavio u komp, prebacio sam na PAL...tako da neznam jel bi to moglo bit..ALI PROBAJ!! javi rezultat! pozdrav! |
On je spojio komp sa tv-om s-video kabelom i zato nema boje kao ni ja. Treba nalemiti nekakav kondezator. Ja sam problem rijesio tako da sam sve spojio sa obicnim audio-video kabelom (crveno, bijeli, zuti) preko scarta.
|
Citiraj:
zuto- composit (video) To moze proci kao rijesenje no smatram da samo spajanje s-videom kompa na TV nije razlog crno -bijele slike jer ja imam dva kompa spojena s-videom na TV i sve je OK. Vjerojatnije je da je problem u postavkama : Mora biti izabran PAL standard (B) i namjesteno Composite Video-Out (unatoc tome sta se radi o S-Video kablu). Ako je sve ispravno podeseno onda je problem ili u S-video kablu ili ulazu... |
da ne otvaram novi topic...upravo imam iste probleme al nikako nemogu naci dise to namjesti "Composite Video-Out" ...kartica je mx 440...molim vas prosvjetlite me
EDIT: stavio drugu karticu i radi zash nemam blage :D |
Citiraj:
Isti problem imam ko i ostali. Radi se o 7600gt, povezana je s tv-om s-video kablom na scart adapter, slika je crno-bijela..Postavke su na PAL B, i kad hocu staviti na Composite video-out, na sekundu mi se pojavi boja i onda na tv-u nestane slika (koja se naravno vrati nakon 14 sec crno bijela s postavkama na s-video).. Zna li tko zašto:fala: |
provaj spojit na bilo koju drugu televiziju da vidis jeli je do grafe ili tv-a
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://i31.tinypic.com/1222pf9.png Opcenito nacin spajanja? :fala: |
nitko?
|
|
Citiraj:
al prije nego kaj pocnem raditi akrobacije, zanima me di se moze izabrati nacin spajanja o kojem ljudi pricaju....ja ga nisam uspio naci :stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Iz ovog threada: http://forums.windrivers.com/showthread.php?t=45581 Ja sam kemijao sve i svašta, jedino mi je ta opcija pomogla. EDIT: I da, i ja ga spajam preko SCART adaptera. |
sad sam se sjetio da sam s graficom dobio par adaptera koji na jednoj strani imaju taj s-video s extra pinovima a na drugom kraju composite. ako nabavim adapter composite na S video, ocu li dobiti normalnu sliku?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19. |