![]() |
Adobe Premiere Pro enkodiranje i upload na net - pitanje
Naime, zadnjih tjedan dana malo se zabavljam s Adobe Premiere Pro CS5 i editiranjem videa, pa me interesira jel se sta uspjelo napraviti s enkodiranjem videa uz pomoć GPU-a? Sjećam se da je davno prije bilo govora o tome, naisao sam na neke pluginove no to je samo bilo s podrskom za vistu i u nekoj beta fazi..postoji li kakva pomoc za brze enkodiranje jer masina na kojoj radim i nije najbrza..a i ako se moze iskoristiti GPU..zasto ne.
Uglavnom sve obavljam na lapu (T7700, 4GB DDR2, Ati HD2600) Eh da, i ako ima koji servis da znate da dopusta upload videa veceg od 500MB |
Citiraj:
http://uploading.com/ |
Citiraj:
No nevazno..interesira me vise ovo za enkodiranje.. |
YouTube?
Do 20GB mozes. |
Citiraj:
Vimeo bi bio idealan jer nema ograničenja u minutaži, samo da je malo više od 500MB.. |
Citiraj:
prilično sam siguran da premiere cs5 ima podršku samo za nvidije trenutno bio je za cs4 nekakav plugin koji je dopuštao i ati karticama takvo što, ali izgleda da se davno prestalo radit na tome (što je i logično) ono što možeš napravit je da nabaviš cyberlinkov media espresso, koji podržava i ati stream i cudu. i onda si izrenderaš sirovu kopiju iz premjera i daš espressu da prekodira. |
Mercury Engine radi preko CUDAe tako da se neces bas okorisitit sa ATIem.
Real-time effects with GPU acceleration Adobe Premiere Pro CS5 requires a 64-bit operating system and works hand-in-hand with NVIDIA® CUDA™ technology. The Mercury Playback Engine uses NVIDIA GPU cards to provide a GPU-accelerated 32-bit color pipeline, and most popular effects have been rewritten to run on it — for example, effects like color correction, the Ultra keyer, and motion control all run in real time. http://www.adobe.com/products/premiere/performance/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46. |