PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Laptop (Fujitsu simens amilo pro v2035) se pregrijava ... pomoć molim! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=208988)

FilipS 03.02.2011. 15:58

Laptop (Fujitsu simens amilo pro v2035) se pregrijava ... pomoć molim!

Vent na procu se pokrene samo kako ga se ručno zavrti onda počne okretati.

Laptop kada se upali za nekoliko trenutaka postigne temp. oko 50° i ne diže se iznad 55° ako se na njemu ne radi. Kada se počne bilo što raditi na njegu temp. skoči preko 70° a nakon nekog vremena i više preko 90° tako da počne štekati i na kraju se ugasi.
Pitanje je radi li se o određenim postavkama za vent i kojim(vidio sam da se spominje program speed fan za podešavanje , ali s njim nisam uspio ništa napraviti) ili je potrebno nabaviti novi ventilator pa bi možda se dobro radilo?
:zdero2:
Molim pomoć!

Omerta 03.02.2011. 21:19

Evo da ne otvaram novu temu, postavio bi ovdje pitanje, FilipSe nemoj zamjerit..

Riječ je o MSI laptopu, dal je normalno da temp proca bude 75 stupnjeva?
Pošto je lap star 3.5 godina dal bi bilo poželjno da stavim novu pastu na proc?
Hvala

[Psyho]Cox 03.02.2011. 22:03

Otvorite i ocistite laptope obojica (vjerujem da nijednom nije pod garancijom). Googlajte manuale i polako rastavite, sigurno ce znacajno smanjit temperature.

Omerta 03.02.2011. 22:33

Tek sam ga kupio a imam masu ispita, svaki dan, tako da za vikend se hvatan čišćenja, ispuhavanja, rado bi stavio i novu pastu, ako to savjetujete? Nov sam u lapovima, ovo mi je prvi pa sam noob.. Ali nije ga problem rastavit i lijepo sve ocistit, dapače, to mi je prvo na repertoaru a nakon toga novi win.. thx

[Psyho]Cox 03.02.2011. 22:59

Iz mojih skromnih iskustava, pasta moze pomoc za koji stupanj, ali cesto je samo ciscenje puno presudnije sto se tice snizavanja temperatura jer su laptopi dosta "skuceni" i kad im se zacepi onih par mjesta gdje ulazi/izlazi zrak dolazi do znacajnih problema.

Servis Laptopa 04.02.2011. 00:21

Ocisti ventilator na laptopu, moguce da ako ga moras rukom pokrenut da je dao svoje, pa potrazis u oglasima polovan ili neki zamjenski, a ako nema sve se dade pripasat...

Don 04.02.2011. 18:54

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1840732)
Tek sam ga kupio a imam masu ispita, svaki dan, tako da za vikend se hvatan čišćenja, ispuhavanja, rado bi stavio i novu pastu, ako to savjetujete? Nov sam u lapovima, ovo mi je prvi pa sam noob.. Ali nije ga problem rastavit i lijepo sve ocistit, dapače, to mi je prvo na repertoaru a nakon toga novi win.. thx

Tem od 75C se ne zabrinjavaj, tako je od prvog dana.
To što su svi alergični na tem (svi bi htjeli tiho i hladno) ne moraš biti i ti.
Uostalom, laptop se ne grije a i proizvodi minimalnu količinu buke. Pokreni neki test pa se ventilator odmah "pojača".

Laptop ne moraš čistiti ni stavljati pastu na proc/vga jer sam ti to napravio netom prije prodaje.
A uostalom za to ti treba 4min, a i pokazao sam kako se to radi (riječima naravno), šta uopće tu pitaš:D

Jel dvd u funkciji?

Omerta 04.02.2011. 19:37

Citiraj:

Autor Don (Post 1841475)
Jel dvd u funkciji?

Ne jos, ne stizem nista jos, evo tek sutra ga cistim, svaku tipku, bla bla bla..
Dvd je netko zaljepio (neznam zasto) i zbog toga ne izlazi van, trebam prvo ocistit to ljepilo pa vidjet dal ce dvd izletit van ili što već.. ali mora proradit.. uostalom, ionako mislim šibnut gore nove/svoje windoze..
Uglavnom,pored svega, zadovoljan sam njime jer dobro/brzo radi, tako da je milina za ono sto mi treba.. :)
:respekt:

EDIT: Evo malo sam se požurio i maknuo ljepilo sa DVD čitača i sve je u redu, izlazi i čita ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:08.