PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Cijena obavljanja nekog sistemskog posla - fatureta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=208597)

Firecracker 29.01.2011. 10:51

Cijena obavljanja nekog sistemskog posla - fatureta

Treba bi informaciju kako se kreću cijene za instalirat serverski ormar, sve u njega ugraditi, sredit mrežu, neke sitnice oko računala, malo bolje uredit domenu, sredit backup, instalirat jedno računalo i to je to.

Ako to ide radit firma gdje je sat rada 320kn+PDV mislim da bi cifra bila nekih 3000kn jer ima posla za 1ipo dan.

horza 29.01.2011. 10:56

kak je lijepo to što znaš da za taj posao treba jedan i po dan :) iz ovoga što si napisao zvuči kao tjedan :) "instalirat računalo, malo bolje uredit domenu" ti uzme samo po sebi dan i pol.
anyhow, nemam pojma kolko bi koštalo jer "sredit backup" može biti nešto što traje sat vremena ili 10 sati. isto i "instalirat serverski ormar". a "sredit mrežu" može biti posao od 2 tjedna

mujica 29.01.2011. 11:18

hehe pa nekad ti za sitnice oko racunala treba cijeli dan. Jer ako je nesto na mom racunalu sitnica, na tudjem, koje recimo nije odrzavano i samo po sebi nije nekaj spejsl moze se jako lijepo otegnut...

kaj ti znaci sredit mrezu? popikat uredjaje na postojecu ili mjerit i identificirat kaj kam ide i po potrebi popravit? ako stavljas novi ormar najvjerojatnije ces i mrezu slagat, a sad to pak ovisi kolko ima kablica tj uticnih mjesta, jel ti nabavljas ormar i reglete ili netko drugi...

uglavnom tisucu nepoznanica, lupi neku cifru koja ti pase... ako je to manji ured nebus dva dana ziher van izasel i 3000 je fer cjena, al ti znas kolko posla imas i za koliko bi taj posao odradio...

Billkita 29.01.2011. 11:20

Cifra od 3000 Kn je povoljna. Da sve ide glatko, šta nikad ne ide, imaš tu posla par dana ziher.

D1viry 29.01.2011. 13:08

Upucavanje mreže u patch-panele traje poprilično dugo, sređivanje i testiranje backupa isto traje dugo, a konfiguracija domene i instaliranje ormara neću ni spominjat. Samo primjer: ugradnja novog panela i switcha, sa testiranjem svih utičnica (pedesetak), uzeli je meni i kolegi nekoliko sati rada. Ne možeš taj posao raditi ofrlje, treba vremena.

Old Iggy 30.01.2011. 00:47

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 1836125)
mislim da bi cifra bila nekih 3000kn jer ima posla za 1ipo dan.

Sviđa mi se tvoj optimizam. :D

Firecracker 30.01.2011. 09:03

Mreža je provucena, trebalo je nekih 10 kabela zakrimpat. Ormar je trebalo cili sastaviti i sve staviti u njega. Domena već postoji ali je malo securuty tanak pa to treba srediti, backup će bit izveden preko wibdows server backupa a sql express ću napravit neki scheadule task i skriptu koja će to backupirat. Računalo jedno koje je novo ce trebat instalirati, ostala računala su ok jer sam ih već prije sredio (potrošio 8 sati rada na njima šta ulazi u racunicu). Mreža još nije spojena na switch jer se čeka da telefonska centrala bude ugrađena tako da telefon mogu izolirati u zaseban VLAN (po onome sta mi je rečeno nije voip ali opet ide na switch tako da zelim da se to prvo sredi pa da mogu dalje).

Do sad potrosena cifra sati je nekih 18 sati, a ima posla za još 4-5. Koliko bi vi uzeli za ovako nešto?

Old Iggy 30.01.2011. 12:28

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 1836690)
Mreža je provucena, trebalo je nekih 10 kabela zakrimpat. Ormar je trebalo cili sastaviti i sve staviti u njega. Domena već postoji ali je malo securuty tanak pa to treba srediti, backup će bit izveden preko wibdows server backupa a sql express ću napravit neki scheadule task i skriptu koja će to backupirat. Računalo jedno koje je novo ce trebat instalirati, ostala računala su ok jer sam ih već prije sredio (potrošio 8 sati rada na njima šta ulazi u racunicu). Mreža još nije spojena na switch jer se čeka da telefonska centrala bude ugrađena tako da telefon mogu izolirati u zaseban VLAN (po onome sta mi je rečeno nije voip ali opet ide na switch tako da zelim da se to prvo sredi pa da mogu dalje).

Do sad potrosena cifra sati je nekih 18 sati, a ima posla za još 4-5. Koliko bi vi uzeli za ovako nešto?

Računaj bar cca 2.000 kn po danu (8 sati), okvirno 6 do 8.000 kn.

Daj malo objasni s ovom telefonijom...

Codiac 30.01.2011. 13:55

a gle ja bi uzeo 200kn sat sa time da vidis kako disu mozda mos uzet i vise jel :)

2000kn po danu nije puno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:59.