![]() |
Dvojba između Mini PCI-E WLAN kartica: Broadcom 4322AG vs. Intel WiFi Link 5100
Budući da je final verzija 802.11n standarda nedavno objavljena, htio bih se lagano prebaciti na njega. Dio opreme ga već podržava, a dio ne. Među njima je i moj notebook HP Compaq 6715b koji tvornički dolazi s Broadcom BCM4311 WLAN karticom. Imam priliku zamijeniti je za jednu od ove dvije:
1. Broadcom 4322AG 2. Intel WiFi Link 5100 Budući da nigdje ne mogu pronaći neke poštene testove niti do kojeg drafta-N su dogurale, odlučio sam ovdje otvoriti temu. Dakle, koja od ove dvije kartice je bolja? Pod bolja smatram: 1. dobar domet s integriranim antenama 2. stabilnu vezu i na slabijem signalu 3. po mogućnosti što bolju podršku za Linux Unaprijed hvala na odgovorima. |
Vidi šta je Google izbacio na naslov tvog pitanja u cca 3. linku:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Wireles...1n/td-p/102354 Zadnji post, izgleda da se HP poćeo igrat ograničenjima kao nekad IBM. Od predloženih izgleda da "igra" Broadcom 4322AG 802.11a/b/g/draft-n pa kakva god da je po karakteristikama. Ako pogledaš support stranicu za tvoj model lapa: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=1093 vidit ćeš da za wireless navode Broadcom ili Ralink 2011 802.11 b/g/n WiFi Adapter. |
samo ću ti reć da non-intel nisam uspio dignut na 300mbit doma, samo 150mbit... da ne spominjem kako takve pojedine n-kartice koštaju ~10$ po ibejevima.
za linux ne znam. |
Citiraj:
Citiraj:
|
ne, ne... pričam za 300mbit-ready non-intel modele koji jednostavno ne idu na 300.
intel očigledno drži bolje link na 300mbit, naravno dinamički ga spušta, ali drži dalje. testirano na 2m od routera, a onda sam letao po dvorištu i ulici. |
OK, Intel otpada, upravo probao i BIOS javlja da kartica nije podržana. Mogao sam si i misliti... :(
|
reko bi ti da ga modaš, ali znam da će završit sve u dimu :D
|
Ma nabijem ga, ne radi ni ova druga. :D Nema druge, morat ću ga modati. Pucaj linkove, ako ih imaš... :D
|
nemam i ne želim :D :D
|
ja sam ubo ovo
radi na malom jetway-u ko luda.. doma sam na 300 u drugoj sobi.. ali pazi da ti pise (posto imas HP) da je za HP :) meni je bilo svejedno... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
1 - mod BIOS - a lapa da "dozvoljava" više ili sve wireless kartice 2 - mod te Broadcom 4322AG šta je imaš, treba napravit cijeli flash ili barem promjenit samo Device ID (vjerojatno BIOS po tome radi kontrolu). Iz danog linka podržane Broadcom kartice su u sp41680.exe pa se potrudiš i raspakiraš i zaviriš u inf file i dobiješ podržane kartice: Code:
[BROADCOM] 3 - najlakše rješenje, traži Broadcom 4322 ali da joj je Device ID jedan od gore navedenih |
Razmislit ću još o tome... Inače, obje prorade kad isključim WLAN u BIOS-u, spremim, resetiram i ponovo uključim WLAN, ali opet prestane kad izvadim bateriju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:19. |