![]() |
agp to pci-e bridge by albatron :D
eo opet zbog tog odvratnog pcekspertovog foruma ( nhf onaj koga je pravio ) opet nezam di da stavim vijest, al eto, stavicu tu...
radi se o tome daje albatron napravio bridge ( u smislu pce-e 16x kartice ) na koju sam ukopcas agp grafulju i viola, imas pci-express grafulju :D meni se to nekak cini glupo, iako bi mogla biti prilicno revolucionarna stvar... mislim, mal sam skeptican prema performansama, a i necini mi se dovoljno cvrsto dabi moglo izdrzat tezinu nekoe x850 ili 6800u, a i kad bi izdrzalo pitanje je kako zatvoriti kuciste ( ako kartica vec ima velik layout, kao npr 6800u )... LINK |
Eto, pretekao si me...baš pišem news o tome:D
|
ajde pisi, brzeee, sta cekas :D :beer:
|
Već vidim nadobudne modere kako rade željeznu konstrukciju za pridržavanje cijele stvarčice u horizontali, a i kakvo udubljenje na bočnoj stranici nebi bilo na odmet:D
|
ideja uopće nije loša, samo mi se čini da je to sve na babinim zubima.
A i ona zamjena bracketa niej baš jako praktična, je rmi s ečini da je VGA izlaz zalemljen za Karticu a i upitno mi je da li bi to delalo na velikim karticama. |
Da, baš na babinim zubima; klimavo.
A i nije mi jasna zamjena bracketa, jebote moračeš lemiti... |
Re: agp to pci-e bridge by albatron :D
Citiraj:
|
Neupitna korisnost, bez daljnjega. Ostaje pitanje izvedbe.
|
ALI !
Da se u albatronu nađe iole pametniji inženjer, preporučio bi integraciju te sprave na njihovu matičnu ! Imao bi full speed i AGP i PCIe, obje potpuno funkcionalno itd... ...naravno opet dolazi ALI :( , to je nVidijin bridge chip, ne rialto (koji dolazi sa 850PE AGP @ Beren :rolleyes: :D ) tako da sam skeptičan da li bi radilo sa ATIjevim karticama, al opet AGP je AGP i trebalo bi, ma previše ALI... :beer: Zato molim dobre ljude iz albatrona da razmotre moj prijedlog, onako ubaciš bridgani AGP slot između 2 PEG SLI porta... Hmmm moram ovo poslat nekom u albatronu... :burn: |
Na tome se već i radi, koliko se ja sječam...Ne Albatron, naravno.;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa i sami nisu preporučali da ga se koristi...:mad: |
Da, ali koliko sam našao nešto jesu sprtljali ali i ispravili, trenutno se na E3 nešto događa u vezi toga.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33. |