![]() |
USB ruši sistem
Dakle radi se o sljedećem. Prilikom ubacivanja USB sticka sistem se jednostavno sruši (samo se pojavi crni ekran), pa moram restartati računalo. To se ne događa prilikom svakog ubacivanja već otprilike svaki 20-put, ali bojim se da će to sad biti sve češće. To mi se već događalo prije godinu dana pa je bilo format c i sve nanovo instalirati, i tako radilo uredno jedno godinu dana ali sad evo opet ista priča. Isprva sam sumnjao na neki virus ali mislim da nije do toga. Ima netko sličan problem ili kakvu ideju što bi moglo biti? Pozdrav!
|
U svim USB utorima ili samo u jednom se to događa? Jeli front panel ili onaj iza na ploči USB, te koje napajanje imaš?
|
Kao sto je kolega thermaltake pitao, ako se to ne dogadja u svim utorima nego samo u jednom onda je problem u kratkom spoju pa to restarta komp.
|
Događa se na kad uključujem USB na front panel. Kućište je Sharkoon rebel 9 imam 4 USB utora naprijed, nisam išao za tim ali mislim da se događa na svima. Ali nije mi jasno zašto mi se to nije događalo dugo vremena nakon reinstalacije windowsa, pa onda jednom mjesečno pa jednom tjedno, pa svakodnevno.
|
Ako si 100% siguran da je na svima isto jedino šta ti još možda bi moglo bit je napajanje ako je neko šroteks, naravno i to da si siguran da je taj usb stick 100% ispravan, jesi probao druge stickove dal se isto događa kad i njih staviš?
Mislim da se ne isplati radit tog rušit sistem još pogotovo ako imaš gore dosta toga jel mi se čini da nema veze sa softverom ovaj tvoj problem. |
meni se je to jednom desavalo zato kaj je USB utor bio potrgan i dolazilo je do kratkoga spoja i komp se u tom trenutku restarto. Tak da sam 99% siguran da je i u ovom slucaju problem u kratkom spoju negdje.
Ak mozes i znas rastavi kuciste i pregledaj sve zice i USB utore od front panela. |
Napajanje Seasonic 430W, tako da ne vjerujem da je zbog toga. Rastaviću kućište idućih dana kad stignem pa javim da li ima pomaka.
|
Nemoras rastavljat. Ukljuci direkt iza na maticnu pa vidi ako se gasi.
|
ma to mi je radni komp u kopiraoni i dnevno ubacim 20 stickova unutra a kom je ubačen u radni stol koji je opet smješten do zida pa bih svaki put morao izvlačiti stol za ubaciti stick, malo mi je to sve komplicirano, mislim da ću ipak rastaviti kućište jedan od dolazećih vikenda.
|
Pa izvuci si neki kabel ili hub od iza i uštekavaj do mile volje :D Događa se i meni, samo dotaknem stickom usb utor na kučištu gore i ode slika :D Nije mi se dalo sređivat :D
|
Moglo bi i to proći za prvu ruku, al mi ide na živce to. Hvala svima na savjetima.
|
Ma to kućište je sranje. Mene isto pate problemi sa USB-om. Svaki dan daje sve manju i manju struju. Prvo nisu radili jači diskovi, onda slabiji, a sad više ne radi skoro nijedan USB memory stick. Mislim da bi trebalo očistiti sve kontakte, izgleda da su korodirali...
|
Ma kućište nije A klasa to se slažem ali nije ni tako loše. Mene u cijeloj toj priči najviše zbunjuje zašto je sve radilo normalno nakon reinstalacije windowsa. Kad mi se to dešavalo lani zanimljivo da nije htio čitati USB stickove određenih marki ( npr. takeMS). Ja još nisam siguran da li je to hardverski ili softverski problem.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:04. |