![]() |
Nokia X3-02
Jel ima ko ovu Nokiu? Ja sam uzeo u T.Comu uz produljenje ugovora, updejto software, pravilno formirao bateriju, ali djabe...osim sto pojede bateriju u 24 sata, dnevno imam barem 3-4 puta random restartanje mobitela. Nikako da se naucim da treba pricekati ver. 1.1 za svaki fakin novi pis hardvera koji se pojavi.
Nastavicu ovaj thread kao monolog, mozda nekome pomogne moje iskustvo. Dakle nakon što sam nedvojbeno utvrdio da se Nokia X3-02 restarta totalno random posumnjao sad da to nije u vezi sa memorijskom karticom, ali sumnje se nisu ostvarile jer se Njoka restarta i bez nje. Software jos jednom updejtam ovog puta kroz Njoka-apdejter aplikaciju, resetiram tvornicke postavke a ona se i dalje povremeno reboota i to bash kad mi je najpotrebnije, a treba joj vise nego Celeronu 300 da zbuta XP-e. Sjednem u auto odpičim 22km u jednom smjeru do MESC-a (i isto toliko nazad da se razumijemo). U MESC-u dječarac za pultom zaprimi moj telefon ni ne slušajući me da sam ju updejto i da je po mojem skromnom mišljenju hardverski kvar.... Nakon tri dana "rada" (kako piše na njihovom webu) mobitel je "popravljen" i piše da je pazi sad... softwerski ažuriran (???) i da su podešeni kontakti baterije (???) ..'bem ti kontrolu kvalitete u Njoki kad im MESC majstori moraju podešavat kontakte baterije na novom telefonu... Jutros pokupim telefon iz MESC-a (oko 10,00 sati) a u pola 12 pisem frendu sms ... i ... cvrc.. crni ekran.. reboot... matere joj se ... ak ju nisam u pod zviznuo .. necu nikad... Zovem NOKIA CARE CENTAR na 0800 222 781 i prvo 5 minuta slusam automatsku sekretaricu na srpskom..bla bla bla.. da bi mi se javio lik pricajuci neku mjesavinu hrv.-srp. sa slovenskim (lol???) naglaskom. E njemu sam rekao sta ja mislim o Nokiji i podršci i MESC-u.. i naaadam se da je razgovor sniman (kako mi je Automatska Sekretarica na srpskom obećala). Eh sad sam se malo olakšao i nakratko smiren zovem ponovno MESC. Javi mi se žensko čeljade neko, i objasnim ja njoj da sam prije par dana ostavio Njoku i da bla bla bla.. a ona će meni "Ah znate u 80% slučajeva problem rješimo updejtom softwera ali to kod vas očito nije bio slučaj..." .. pa nisam li ja to rekao kad sam prvi put bio na pultu kod Golobradog Dječarca? Jel to oni mene zaje..? Sutra ponovno sjedam u auto i kotrljam se 22 km do MESC-a (i jednako toliko nazad da se razumijemo) ... nastavak slijedi.. |
A gle, dobio si nevaljali proizvod. Greška je to što si ga odmah slao u Mobis, a ne u T-Com gdje si ga kupio. Da si se pravio budala i samo dobro opisao problem u T-Comu, a ne opisivao kako si ga pokušao popravit (nadogradnja softvera ovo-ono - njima je ionako svejedno što si ti pokušavao jer imaju procedure za "popravljanje"), vjerojatno bi dobio novi mobitel u roku nekoliko dana. Ovako te još mogu optužit da si ga sredio nestručnim rukovanjem...
|
Nokia koja ne radi. Big deal. Dogodi se. Očito hardverski kvar. Nitko ti nije kriv osim mobisa kaj ti nisu dali ispravni model. (najvjejatnije su ti samo dali tvoj nazad).
Jedini razlog zašto osobno izbjegavam nokiu je zbog mobisa. (i cijene koja nije u istom omjeru kao što je vani). |
x3 ima poprilicno stabilan software i ne rusi se bas samo tako. Kad ti zamjene mob provjeri koja je zadnja verzija softwarea za x3 i koju ti imas. Imaj na umu da ti imas t-mobile software, pa ponekad treba cca 6 mjeseci da t-mobile preuzme od nokie soft. Ako ti se da zajebavat pronjuskaj jel mozes stavit free soft koristeci Phoenix ili nesto slicno ali to radi samo ako si siguran da znas sto radis i na vlastitu odgovornost
|
Ne kuzim, skinuo sam onaj Nokia Software Updater i updejto mobi na zadnju verziju koja je označena i na svim Nokijinim sajtovima, i u kod nas i u Maleziji, Juznoafrickoj Republici i USA Rusiji, isti soft. Mozda je problem sto koristim 10 godina stari SIM, pa sad cekam zamjenu, ak nebude bolje nosim ju u Mobis ponovo. Zasad stoji u ormaru.
|
Probaj promijeniti SIM. Imao sam slučaj da XM5800 nije htjela prihvatiti stari SIM ('VIP Super SIM' gdje su VIP slova još bila lila boje) nakon updatea na novi software i firmware preko Ovi Suitea. Kad je lik zamijenio SIM novim, mob ga je prihvatio bez problema.
|
Pomoć oko programa za čitanje PDF file-ova na mobitelu
Ovako imam mobitel Nokia X3-02. Treba mi aplikacija (neka dobra jer sam skinuo par aplikacija pa ne rade baš dobro i ne čitaju sve pdf file-ove) za čitanje PDF file-ova. Kratko i jasno. Ako netko zna super!
Hvala :chears: |
Poslužit ću se temom da vas nešto pitam, imam desire S (nije rootan) na kojem sam probao 3 browsera, defaultni, operu i dolphin hd, zadnji mi je najbolji, samo što mi se na njemu javlja jedan problem, a to je da kad pokusam online otvorit pdf file, on mi prikaže u novom tabu blank page, nikako ne mogu vidjeti sadržaj pdf-a.
To mi se događa i na defaultnom browseru, dok na operi mogu otvoriti pdf, jer mi automatski downloada, čim kliknem na link, tako da me zanima kako bih to namjestio u dolphinu, ima li neka caka u settings ili možda nešto drugo? Hvala |
Ako instaliraš neki PDF reader prilikom otvaranja pdfa bi te trebao pitati želiš li nastaviti u browseru ili ga otvoriti u readeru.
|
Citiraj:
edit: i nek netko od modova prebaci moje postove u neku "bolju" temu jer vidim sad da je ovo spojeno sa nokia x3 :S |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:37. |