![]() |
Problem ABIT FATALITY an9 32x , umro PCIe utor?
posto ovom vise mozda nijemjesto u temi beepovi, otvaram ovu temu u potrazi za savjetom....
..... dugi bip i 2 kratka biiiiiiiiiiiiiiipbibi ... probao zamjeniti graficku i rame i stalno isto... bez rama imam dugi ponavljajuci biiiip ima netko ideju? p.s. sve bilo raskopano, ispuhano i vraceno u kuciste.... i opet isto p.s. zapne na 7f na displeyu na ploci.. ----- vakoc, probao sam iskopcat bas sve s ploce i redom dodavat rame, isprobao 2 razlicite plocice rama i isporbao sva 4 utora... 2 graficke isporbane..probano i bez graficke .... u manualu za 7f kaze: Switch back to text mode if full screen logo is supported -If errors occur, report errors & wait for keys -If no errors occur or F1 key is pressed to continue: Clear EPA or customization logo al meni bas nis ne dize... plocu sam propuhao s kompresorom , probat cu jos ocistiit pcie utor nekako ... ---------------------- ma i napajanje sam bio probao prije... sad sam ukopcao graficku u slave pcie utor i dobio sam sliku, no kaze mi da nije SLI da ukopcam grafu u master utor... znaci nesto je sa glavnim pcie utorom, probat cu kasnije izvaditi plocu i pogledat ispod vodove, mozda malo zagrijati fenom .... procistio sam malo papirom i limicem, no nije pomoglo... kako oziviti pcie utor , ili mogu otpisati tu maticnu? ... probao sma malo obicnim fenom podgrijati ispod tog uroa, al nista... ili, dal se moze na toj ploci namjesitti da slave bude master...tj, da mi grafa radi u slave utoru, a da ne trazi sli ? te dal je moguce i dal se isplati popravlajti pcie utor? thnx :goood: |
Probaj postavit pitanje na hexus.net forum, abitov support se tamo premjestio i ima masa ljudi koja ti može pomoći, ovdje 99% ekipe lupa gluposti koje te mogu navesti na krivi trag....
http://forums.hexus.net/abit-care-hexus/ |
Koju sve memoriju si stavljao? Probaj iskopati točan model...
Ovdje je službena lista: http://www.abit.com.tw/test-report/an9-32x_series.htm?2 |
Ma abitice su nevjerovatno kompatibilne sa cijelim čudom rama, ja sam ih imao jako puno i trpao u njih sve i svašta, od Corsaira, Kingmaxa, Kingstona, Cruciala, G.Skila itd itd...DDR2 radio svaki koji sam stavio.
|
Znam, ali ja sam nekoliko puta imao takve beepove i ispostavilo se da je memorija nekompatibilna s pločom iako po kodovima upućuje na grafičku.
|
probao sam jos jednu plocicu razlicitu i podigao se bios, al mi se slika izgubila nakon posta, mislio sam da je problem sto nisam zasarafio graficku ... probao sa zasarafljenom grafom , pa mi opet nije butalo i beepalo je... pa sam probao sa 2 plocice rama, i opet dobio sliku, pa opet nestala... pa probao zamjeniti rame opet, dobio sliku i diglo bios, ali nista nijs trzalo , i restartam, onda opet bipanje.... sad vise nisam toliko siguran da je neto mrtvo... a taj isti keks rama geil, 1 gb koji je od prje bio ukompu bota normalno na drugoj ploci... grrr
eto ga ... odstojao par sati bez napona... upali se, udjem u bios, dignem fail safe defaults sejvam, izadjem, restarta se i opet beeep bibi edit2: napravio clear cmos promjenio utor memorije i upalio, dosao u bios, vrtio se malo, usao u uguru utilitly i poslikao napone i smrzno se..znaci kad s euspije podignuti , nakon kratkog vrmeena se smrzne ... uspio ga jos jednom nekako dignuti, vise ne kuzim sta ga budi, od svih kombinacija koje sam probao , i stao mi na ononm ekranu di izlista hddove i pci devices i sl ... loodim lagano... any idea? thnx skuzio sam da mi bipove daje na 2B ... sto u manualu kartice kaze : Invoke Video BIOS idem to malo zguglat edit3: nasao u garazi PCI graficku i s njom se sistem lijepo dize , slika ima nekakve artefakte, no to je vj jer je to vrlo stara pci kartica, mislim sa nekih 16ak mb... sto dalje? znaci sad sam puno sigurniji da je problem u pciex master utoru , da pokusam flashati bios? |
Jesi ti postao svoj problem na Hexusu kao što sam ti rekao? Tamo imaš ljude koji su radili biose za abit (oficijelne) i cijelo čudo ekipe iz raspuštenog supporta. Bolja opcija nego sam nagađati i strgati sve do kraja.
|
nisam jos, nema druge nego da je poblesavio pciex utor, sad zbog cega ne znam, ... promjenit ce se ploca , kupit ce se nova, a ako mi vlasnik ostavi ovu plocu, kad nadjem vremena cu se regat tamo, pa se mozda nadje rjesenje kasnije, jer je fora ploca ...
hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:44. |