![]() |
GTX260 mutna slika
Pozdrav
Imao sam do sada u kompu XFX GTS 250, slika totalno oštra. I danas ubacim XFX GTX260 Black Edition, pobrišem drivere, DC u safe mode, i stavim ponovo 260.99. Slika je mutna, točno se vidi po ikonama onaj blur efekt. Probao sa 197 driverima i ista stvar. Čak sam i uštekao monitor u drugi DVI, nema promjene. Monitor je Xerox XA-19 Ima ko ideju? |
Citiraj:
|
Nema drivera od monitora, čisti Plug 'n' play :goood:
|
Probaj stisnut tipku AUTO ak je imas, ili nadji u postavkama da restiras monitor na def postavke...
|
Citiraj:
probaj druge rezolucija i refresh... |
Da i to probao. Auto sam tiskao više puta, pokušava kalibrirat ali vrača na isto. Probao sam čak i staviti natrag GTS 250, razlika 100:1
Promjena rezolucije ne pomaže. Sad je na 60Hz i loše je. Na 75 ne mogu gledat u sliku duže od minute koliko je mutna |
Imao sam ti ja potpuno identični problem sa XFX GTX 260 Core.Također sam isprobao sve moguće solucije i nije bilo nikakvog učinka dok nisam prodao karticu :goood: . Još su me neki članovi foruma optužili da prodajem smrdanu karticu zbog toga.
|
Sumnjam da je problem u monitoru, imao sam do negdjeprije sličan Xerox XA 17 i na njemu iskipao cijelu masu (sigurno 50-ak) grafičkih, među ostalim i GTX260 koja je sad u glavnoj konfi. Sve radile kao sat preko DVI-ja.
Ili je problem sa karticom ili pločom. Ne razumijem zašto uopće brišete drivere sa drivercleanerom, ja to na neVidiji nikad nisam radio, samo pricvrljiš nove preko starih i stvar uvijek šljaka bez problema. Kako ti uopće spajaš tu karticu, preko DVI ili D-SUB ulaza u monitor kad mijenjaš refresh rate frekvencije? |
DVI i mogu mjenjat refresh rate. 60 ili 75 Hz. Ne vidim zašto bi matična bila problem kad na GTS250 daje kristalno čistu sliku
|
Čudno, ja inače imam samo izbor 59 ili 60Hz na oba Samsunga 22" i 24" kad instaliram drivere i spojim ih preko DVI na svim karticama. Za Xeroxa se više ne sjećam jer sam ga u međuvremenu utopio...
|
Citiraj:
|
Vidio sam ja taj problem na GTX275, kod kolege mutna slika sa bilo kojim driverima, a kod mene radi ok.
|
Jesi li proba neki drugi utor na grafičkoj?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Jel se isplati slati karticu na reklamaciju radi ovog problema?
|
Prvo probaj na nekom drugom računalu da ne ispadneš sobarica.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:59. |