PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Dovoljna zaštita? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20741)

pogi 14.05.2005. 17:38

Dovoljna zaštita?

Danas sam dobio ADSL. Prije toga sam pripremio:

- ZA Pro prema RAKovom How To-u
- AV sa rezidentnim modulom Sophos Sweep+Intercheck (redovno updejtam)
- Spybot S&D + rezidentni TeaTimer (redovito updejtam)
- Firefox (iskljuceno da sajtovi instaliraju softver, blokirani popupovi, java i javascript enejblani)

To je uglavnom to.

Je li to dovoljna zastita?

Black Dragon 14.05.2005. 17:52

... a kolko možeš biti siguran ... mislim buletproof dok netko ne upotrijebi veći kalibar od 20 mm :D ... ti sa svje strane napravio šta se da, ostalo je u Božjim i "hackerskim" prstima ;)

stavio si FW, AV i SAMR i to je to ... i sada samo još malo pripaziš na šta klikaš YES, YES, OK i to je to ...

pogi 14.05.2005. 18:04

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
stavio si FW, AV i SAMR
???

Pa naravno da znam sto sam stavio.

Black Dragon 14.05.2005. 18:09

Citiraj:

Originally posted by pogi
???

Pa naravno da znam sto sam stavio.

samo potvrđujem :D da si VEĆ stavio sve kaj si mogao i to je to ... :D

Costa 14.05.2005. 20:04

Pazi da ti je Java novija od j2re-1_4_2_06, uglavnom stavi zadnju i pazi da je uvijek zadnja.

pogi 14.05.2005. 21:30

Citiraj:

Originally posted by Costa
Pazi da ti je Java novija od j2re-1_4_2_06, uglavnom stavi zadnju i pazi da je uvijek zadnja.
E to cu morati promijeniti. Sigurno mi je neka starija.

RAK 15.05.2005. 00:38

Makni Sophos i stavi bilo koji drugi antivirus. Svaki je bolji pa i ono smeće od bitdefendera.

Fleks 15.05.2005. 00:45

Moja preporuka ti je avast. Bolji u odnosu na sve ostale za pola koplja.... Zaboraviš da ga imaš.... :beer:

Bubba 15.05.2005. 00:48

Re: Dovoljna zaštita?

Citiraj:

Originally posted by pogi
Je li to dovoljna zastita?
Naravno da nije. Najsigurniji ces biti kada iskljucis modem iz racunala i samo racunalo iz struje.

No, samom instalacijom Firefoxa i nekakvog firewalla rijesio si 90% sigurnosnih problema. Ostatak otpada na neredoviti update i sami nemar korisnika, te koristenje ostalih M$ poluproizvoda (OE, prvenstveno).

Ivan_1 15.05.2005. 00:58

Ja neam nikakav AV već 2 god, a toliko negdje imam i komp. Koristim Operu 8, ne koristim Outlook ni IE. Ima Spybot i Adaware redovito updejtane. Virusa nije bilo već duuuuuuuuugo vremena. Više se ni ne sijećam kad je Spybot ili Adaware nešto našao. Virus može doći samo ako ga ja instaliram. A pogotovo su mi dobri oni attachmenti sa zip datotekom već poznate veličine od 41kB koje sadrže file sa glupo skrivenom ekstenzijom .scr, to trebaš bit glup da nebi skužio.

tor 15.05.2005. 11:07

Citiraj:

Originally posted by Ivan_1
Ja neam nikakav AV već 2 god, a toliko negdje imam i komp. Koristim Operu 8, ne koristim Outlook ni IE. Ima Spybot i Adaware redovito updejtane. Virusa nije bilo već duuuuuuuuugo vremena. Više se ni ne sijećam kad je Spybot ili Adaware nešto našao. Virus može doći samo ako ga ja instaliram. A pogotovo su mi dobri oni attachmenti sa zip datotekom već poznate veličine od 41kB koje sadrže file sa glupo skrivenom ekstenzijom .scr, to trebaš bit glup da nebi skužio.
A kako znaš jel imaš virus ako ne koristiš AV?:D

Ivan_1 15.05.2005. 12:00

Citiraj:

Originally posted by tor
A kako znaš jel imaš virus ako ne koristiš AV?:D
Skužio bih po aktivnim procesima, Hijack This i Stinger AV bi našli nešto sumnjivo.

tor 15.05.2005. 12:19

Citiraj:

Skužio bih po aktivnim procesima, Hijack This i Stinger AV bi našli nešto sumnjivo.
Pošaljem ti ja par, budeš ih vidio:D

mc_fish 15.05.2005. 21:32

Citiraj:

neces:beer:

Ivan_1 16.05.2005. 14:03

1 privitaka
kad dobim virus sve vas častim! :D :D
evo mog hijack loga, spasite me!

Veki-os 16.05.2005. 14:38

Citiraj:

kad dobim virus sve vas častim! :D :D
evo mog hijack loga, spasite me!

Vidim i ti pogasio pola servisa ko i ja:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51.