![]() |
Dovoljna zaštita?
Danas sam dobio ADSL. Prije toga sam pripremio:
- ZA Pro prema RAKovom How To-u - AV sa rezidentnim modulom Sophos Sweep+Intercheck (redovno updejtam) - Spybot S&D + rezidentni TeaTimer (redovito updejtam) - Firefox (iskljuceno da sajtovi instaliraju softver, blokirani popupovi, java i javascript enejblani) To je uglavnom to. Je li to dovoljna zastita? |
... a kolko možeš biti siguran ... mislim buletproof dok netko ne upotrijebi veći kalibar od 20 mm :D ... ti sa svje strane napravio šta se da, ostalo je u Božjim i "hackerskim" prstima ;)
stavio si FW, AV i SAMR i to je to ... i sada samo još malo pripaziš na šta klikaš YES, YES, OK i to je to ... |
Citiraj:
Pa naravno da znam sto sam stavio. |
Citiraj:
|
Pazi da ti je Java novija od j2re-1_4_2_06, uglavnom stavi zadnju i pazi da je uvijek zadnja.
|
Citiraj:
|
Makni Sophos i stavi bilo koji drugi antivirus. Svaki je bolji pa i ono smeće od bitdefendera.
|
Moja preporuka ti je avast. Bolji u odnosu na sve ostale za pola koplja.... Zaboraviš da ga imaš.... :beer:
|
Re: Dovoljna zaštita?
Citiraj:
No, samom instalacijom Firefoxa i nekakvog firewalla rijesio si 90% sigurnosnih problema. Ostatak otpada na neredoviti update i sami nemar korisnika, te koristenje ostalih M$ poluproizvoda (OE, prvenstveno). |
Ja neam nikakav AV već 2 god, a toliko negdje imam i komp. Koristim Operu 8, ne koristim Outlook ni IE. Ima Spybot i Adaware redovito updejtane. Virusa nije bilo već duuuuuuuuugo vremena. Više se ni ne sijećam kad je Spybot ili Adaware nešto našao. Virus može doći samo ako ga ja instaliram. A pogotovo su mi dobri oni attachmenti sa zip datotekom već poznate veličine od 41kB koje sadrže file sa glupo skrivenom ekstenzijom .scr, to trebaš bit glup da nebi skužio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
kad dobim virus sve vas častim! :D :D
evo mog hijack loga, spasite me! |