![]() |
WTX Stacker setup - ili najčudniji High-End u Hrvata :)
|
WTF? Zašto si sve okrenuo?!?!
|
Citiraj:
|
WTX?
|
Citiraj:
Citiraj:
Evo baš sad nakon 4 sata FarCry-a temp proca je 36C pri sobnoj temperaturi od 24C, freezer je na 5V (senzor mu ne može očitati okretaje što znači da je ispod 1200rpm), zalman je isključen a 120mm ventovi su ispod ~700rpm. Kao što sam rekao 'Sa dobrom pilom možeš čuda radit' :cool: : roller : |
Citiraj:
|
Jeben propuh, nema šta.:D
:clap: |
Ista šema kao i na mom Sharku, s time da sam vidio isti princip na još par kučišta. S time da ona imaju i zračni tunel, pa se ti misli...:D
|
da, ali stacker je ipak fleksibilniji... i imho puno bolji izbor. naravno, ako se ima $$$.
|
Citiraj:
U zadnje dosta proizvođača izbacuje kućišta koja podržavaju takav setup (Coolermaster,Lian-Li,TT,Aerocool...) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Stacker mi je stvarno izgledao luđački na slikama i uživo. Onda sam malo bolje gurnuo glavu u njega. I zaključak je da nije to to. Kanta je bez sumnje dobra ali ta cijena svakako nije primjerena. Da košta 600-800 kn, dalo bi se razmišljati. Ima hrpu zanimljivih fičura i zanimljivih rješenja. Za neke od njih bi dao lijevi bubreg. Ali što mi vrijede 2 napajanja kada je pološaj diskova loš? Kao što rekoh, nije to to. Chieftec MASH možda nije najljepša kanta na tržištu, možda je ne možeš naopak okrenuti ali je zato napravljeno u najboljoj maniri Volva. Treba ti viljuškar za prenošenje, 12 cm ventovi, dobar položaj diskova i daaaaaaleko niža cijena. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Cijeli kavez za diskove je na gumenim nosačim što potpuno eliminira vibracije a možeš ga spustiti na dno kućišta i tako dodatno ohladiti disk(ove)... Loše je jedino što moraš otvoriti obe stranice za promijeniti ili dodati disk ali to i nije neki minus osim ako to ne radiš baš svaki dan - a u tom slučaju ladica za disk bi bila puno bolje rješenje ... |
Mesh sam imao na testu i kao što si vidio nije baš bez mana, dapače neke su vrlo iritantne. Kanta u kojoj ne možeš staviti SATA disk i zatvoriti bočnu stranicu? Hm, što mu vrijedi "volvo" izrada. A i kad smo kod nje, nakon nekog vremena cijela kanta počne vibrirati, tako da bez dodatnih zahvata...
Stacker je fenomenalan, ali cijena je prevelika, točno kako si i rekao, da je 600-800 kn po meni nebi imao konkurenciju. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Traje duže ako prvi put otvaraš kućište ali pošto već 'napamet' znam stackera stvar ide rutinski. |
Citiraj:
Nazalost, racunalima se danas bavi svatko i uvodi terminologiju kako ga je volja. Da dodjes negdje gdje ljdui ne prodaju Stekere i Pentijume nego pravi hardver kod kojeg nema spike o "ekipi s foruma", na "WTX mod" ili "WTX setup" bi dobio neku 8U kantu a ne Kulermaster ili LijanLiCungaLunga... Citiraj:
Onda mi se neda, tja, sat vremena... Pfff... Pa pogubit cu pola sarafa... ;) |
Citiraj:
Koji IT, koji stručnjaci - je li ovo možda skrivena kamera ? Bog mama : hello2 : Terminologija se uhvati ili ne - bespotrebno je sad raspravljat o tome. Citiraj:
|
ne želim biti zajedljiv ali ja bi na tvom mjestu JUČE tamjenio onog "lopova" http://img200.echo.cx/img200/279/frontopen0aa.jpg sa ove slike ako on NE DAJ BOŽE dovodi struju u tvoj komp ... mislim okreneš komp naopačke, zdrobiš pare na kutiju, plave ventove Zalmane i onda budeš škrt i nedaš 100 - 200 kn za pošten produžni ili još bolje 300 - 400 kn za kakav UPS ... :rolleyes: ali naće kutija je OK i fora je to naopačke jer si "drugačiji" ali to je to ... :D
|
Citiraj:
Sto se tice obrtanja Stackera, daaaaj, meni treba nesto prosto ko pasulj, ono, stisnes gumbic i okrenes, a ne tu neko odsarafljivanje i sto ti ja znam... :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:49. |