PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LG 32LH3000 problem... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207148)

tomstrr 10.01.2011. 20:14

LG 32LH3000 problem...

Imam navedeni lcd, i neke stvari mi nisu jasne. Zašto ne mogu gledati RTL2 i DomaTV? obični vanjski dvb-t prijamnici ih hvataju odlično, ali LG ne želi... :wtf2: Probao sam mijenjati regije pošto na HRV regiji nije ni našao signal, i sad "nađe" te programe, ali ne rade! U čemu je problem? Firmware je tvornički 3.55.

I zašto ne pronalazi ni jedan MPEG4 program, pošto ima kao ugrađeni MPEG4 prijamnik?

Antene su 2 vanjske logaritamske...

Sinac 10.01.2011. 20:20

1. Kolika ti je snaga signala?
2. Imaš dvije antene, imaš i nekakvu spojnicu, je li ta spojnica OK što se tiče frekvencijske propusnosti DVB-T signala?

Meni moj TV nađe i Z1, NetTV i OTV ali isto nema slike jer je preslab signal...

tomstrr 10.01.2011. 20:35

Citiraj:

Autor Sinac (Post 1821280)
1. Kolika ti je snaga signala?
2. Imaš dvije antene, imaš i nekakvu spojnicu, je li ta spojnica OK što se tiče frekvencijske propusnosti DVB-T signala?

Meni moj TV nađe i Z1, NetTV i OTV ali isto nema slike jer je preslab signal...

pa velim da na istoj anteni sa običnim nitroboxom primam bez problema rtl2 i domu. na 4 tv-a u kući sa vanjskim dvb-t prijamnicima mi radi, samo ovaj LG neće, a svi su povezani na iste antene...

medo 11.01.2011. 15:49

Ne znam za LG LCD TV, ali Nitrobox ima prilično osjetljiv tuner. Hvata i najslabije signale, dok možda LG nema tako dobar tuner. Možda je u tome kvaka....

Sinac 11.01.2011. 16:50

Citiraj:

Autor tomstrr (Post 1821291)
pa velim da na istoj anteni sa običnim nitroboxom primam bez problema rtl2 i domu. na 4 tv-a u kući sa vanjskim dvb-t prijamnicima mi radi, samo ovaj LG neće, a svi su povezani na iste antene...

Odeš na SETUP>MANUAL SETUP i prebaciš na DVB-T da vidiš snagu signala. Zato sam i pitao da li ti je na LG-u dovoljno jak signal. Nekad je svega par posto razlike u signalu značajno da li uređaj prikazuje ili ne prikazuje TV program. Druga stvar je što starije spojnice znaju raditi prigušenje DVB-T signala. Nytro stvarno ima osjetljiv tuner i neka te ne zavara što on ima sliku a TV nema. Provjeri snagu signala na TV i javi...

BSA<AK-47> 12.01.2011. 07:37

mogu isto potvrditi iz osobnog iskustva,imam toshibu sa ugrađenim mpeg4,isto hvata sve osim rtl2 i domatv zbog slabog signala. ali zato je to riješeno b-netom.
jednostavno nema dovoljno jak signal i nema šanse da dobijem te programe.
ali s druge strane,mi ni netrebaju ,jer ionako nisu kvalitetni programi:),
isti ku*ac koji je bio na rtlu i novoj ,samo ponovo repriziraju...nisi ništa izgubio previše.

medo 13.01.2011. 09:47

Moj philips LCD TV + Philips štapna sobna DVB-T antena bez pojačala za 77kn. Hvatam u Dubravi apsolutno sve šta se može uhvatiti u ZGu uključujući i sve Slovence. Čini mi se da je istina da su Philipsovi tuneri među najosjetljivijima ako ne i najosjetljiviji.

Slažem se da RTL2 i DomaTV trenutno nemaju ništa interesantno za ponuditi. Pogotovo me smeta što je slika na RTL2 rastegnuta na 16:9 format, a ne cropana pa su svima face jajolike.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:08.