PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   TV mi ne lovi HD kanale?! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207140)

Sinisazg 10.01.2011. 18:08

TV mi ne lovi HD kanale?!

Moze mala pomoc.

Imam televizor Philips 42pfl5604H koji ima MPEG4 i nikako ga ne mogu natjerati da ulovi slovenske i HD kanale (HRT i NOVA). Inace zivim u Zagrebu, tako da signal nebi trebao biti nikakav problem.

Probao sam sa dizanjem najnovijeg firmware-a i nije pomoglo. Citao sam malo po raznim forumima, pa sam probao i mjenjati drzave i regije (jer navodno Philips zna iskljuciti automatski MPEG4 ako se ne nalazis u drzavi koja ga podrzava?!).

Sta jos da probam jer lagano me vec ovo frustrira? :fiju:.

nino1 10.01.2011. 18:24

ako živiš u zgradi i spojen si na zas(zajednički ant. sustav) a nemožeš skenirat 45 i 56 , to znači da ti kroz antenski sustav nije pušten 45 ili 56 kanal.javi se predstavniku stanara da to riješi, ali ako si sam na anteni , a antena okrenuta prema sljemenu onda bi trebao imati bar 56 ch (hrt hd...), ako okreneš prema sv.nedelji onda buš dobil 45 (slo ....) eto to je to

Sinisazg 10.01.2011. 18:29

Citiraj:

Autor nino1 (Post 1821197)
ako živiš u zgradi i spojen si na zas(zajednički ant. sustav) a nemožeš skenirat 45 i 56 , to znači da ti kroz antenski sustav nije pušten 45 ili 56 kanal.javi se predstavniku stanara da to riješi, ali ako si sam na anteni , a antena okrenuta prema sljemenu onda bi trebao imati bar 56 ch (hrt hd...), ako okreneš prema sv.nedelji onda buš dobil 45 (slo ....) eto to je to

Da, zaboravio sam napomenuti da je kuca u pitanju, odnosno obicna antena. Antena je okrenuta prema Sljemenu ali i dalje nema HRTHD. Na katu je na istu antenu spojen LG koji ima samo MPEG2 i on ulovi barem Slovenske kanale, ali pise samo "HD usluga" pa ih ne prikazuje.

nino1 10.01.2011. 19:46

možda glupo zvuči , daj odnesi telku do lg i spoji je na taj kabel pa probaj

kurta 14.01.2011. 00:19

Imam istu telku takodjer nemogu uhvatit kanale na autoscanu ali kad ručno tražiš kanal po frekvenciji onda ih nađe, pa probaj ukucat frekvenciju i vjerojatno će ti ih nać, sa upgradeom na novi firmware problem barem kod mene nije riješen al ručna pretraga radi.

FitzTN 14.01.2011. 07:35

HRT HD se NE emitira sa Sljemena nego iz Sv. Nedelje, Sesveta i HRT Doma.

Hrvoje xyz 14.01.2011. 13:50

koje frekfencije su za HD programe?ja sam na anteni , od zgrade zajdnickoj doduse ,isto nikad ne nace HD programe.Imam tv koji prima i mpeg2 i mpeg4 tak da nije do tog.

uredno mi nalazi nove programe tipa doma rtl2 .

Gabre 16.01.2011. 19:48

sinisa, ja isto nisam hvatao HD kanale, i onda sam prckao po postavkama tv-a i naletio na neki dio, stavio kvačicu, napravio sken, i voila, evo ga..

drugi par čarapa je što mi je signal preslab i vidim samo kocke šarene, i na trenutke sliku... a novuHD uopće ne mogu vidit, bad signal javlja...

Sinisazg 16.01.2011. 21:18

Citiraj:

Autor kurta (Post 1824122)
Imam istu telku takodjer nemogu uhvatit kanale na autoscanu ali kad ručno tražiš kanal po frekvenciji onda ih nađe, pa probaj ukucat frekvenciju i vjerojatno će ti ih nać, sa upgradeom na novi firmware problem barem kod mene nije riješen al ručna pretraga radi.

Koje su frekvencije HD kanala?

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1826142)
sinisa, ja isto nisam hvatao HD kanale, i onda sam prckao po postavkama tv-a i naletio na neki dio, stavio kvačicu, napravio sken, i voila, evo ga..

drugi par čarapa je što mi je signal preslab i vidim samo kocke šarene, i na trenutke sliku... a novuHD uopće ne mogu vidit, bad signal javlja...

Prcko sam ja po njemu sve zivo, gasio i palio, ali nikako. Jedino probat ovo sa rucnim namjestanjem frekvencija.

FitzTN 17.01.2011. 00:16

U Zagrebu?

56. kanal
754 MHz

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:16.