![]() |
DFI infinity
Zanima me kolko revizija ove ploce
ima, te dali ima razlika izmedju dijela zemlje di je ploca proizvedena ko npr kod NF7 taiwan i china... Plz hitno je jer mislim ju uzet rikla mi abitica Tnx |
Mislim da sada postoje dvije revizije... A i A+... ja imam A...
Razlike medju njima su neke sitnice... ne znam koje... Nisam primjetio da se ljudi zale na infinitijice iz nekih drzava... moja je iz Tajvana... a sad dal se rade jos negdje... ne znam... Bas ti i nisam previse pomogao... al jebga... |
Manje-vise sad su svuda A+ revizije po ducanima a i kolko znam sve su Taiwan tak da te to ne muci. Razlika u revizijama je pasivac na SB-u, ostalo je sve isto.
|
Ja sam imao made in china. Išla je oko 250-260 fsb. Tako da te to vjerojatno ne mora brinuti.
|
E hvala vam puno mislim da cu je naruciti sljedeci tjedan,nadam se da ce bit
bolja od abitice ... Btw imate kakav tip za bios jer sam se s abitom dost zajeb dok nisam naso pravi tj modani.. kolko sam vidio za DFI-a netreba modane stavljat jer ide sa stock dosta gore FSB al opet mozda ima kakvih caka pa iskustva dobro dosla ... :D |
Kupih maticnu (LPB)ali imam novih problema..
Napon na 12V mi je nekih 11.66(molex) a ploca pokazuje 11.37 LOL Koliko su senzori od DFIja tocni? Jos nesto sto se tice temp proca prije je sa abiticom bila nekih 45 sad 50 .. kome vjerovati Cold boot me stalno zajebava.. koji je najbolji bios cuo sam 6/19? Ajd udjelite kakav savjet.. :) |
Pokazuje ti slab napon na 12V jer nisi ustekao na maticnu dodatno 4pin napajanje... ustekaj i sve ce bit super...
Meni je ploca znala pokazivati pod 12V i manje od 10V bez tog dodatnog napajanja... Nakon sto sam ga ustekao, osim sto su naponi postali stabilniji, temperatura procesora je pala za 5-10 °C... Najbolji BIOS je 6/19... i to Hellfireova REV3 verzija... http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=789 Nadjes ga pri dnu... zove se: Hellfire Bios for LanParty Rev. #3 (Modified 1/21 RS) |
4pin napajanje je uredno ustekano..
stvarno mi nije jasno u cemu je onda problem? Tnx za link:) |
ček na molexu ti daje 11,66?
Brrrr jako jako jako slabo! Inače nek te ne brinu senzori je rjedan uvjek krivo očitava tak je i bilo kod moje infinityce |
Mene isto hebe taj 12V rail, nekad mi pod full opterecenjem bude i 11.34V a inace je oko 11.60V, uzas... :fuming:
|
Mjenjaj PSU.
|
Meni je 11.98 , dovoljno blizu ;)
Antec 350W |
Imam jos par stvari pod br1 je temp..
sa abiticom je billa max 45 sad se do 50 penje .. ? Znam da nisam krivo montiro blok itd itd ... sad koja je ploca u pravu? Br2. Sa stock biosom je ulazila bez beda u windowse na 266+ Sa 6/19 nece preko 252 a meni treba tocno 254.. je ko primjetio kakve razlike u offisial biosima sto se tice fsb-a? |
1. Kad si zadnji put provjeravao temperature na Abitici? Ovih dana je nešto toplije pa je svima porasla temperature. Tako da je vjerojatno u tome problem. :beer: Imaš i temu o povišenim ljetnim temperaturama na forumu.
2. Ne znam. Mene je mučio isti problem. Sa stock biosom išla je do 260 a sa moddanim do 230MHz-a. |
Ovako meni je Infinityca bila stabilnija s modanim biosom.
Jesi poštelao BIOS nakon flešanja? Inače prvo nakon kaj flešaš si stavi Load optimized defaults, pa F10, bootaj, opet uđu i Bios i poštelaj napone, opet F10, tek onda diži fekvu. ALI najbitnije je Load optimized defaults jer tu je snaga Modanog biosa. |
Citiraj:
|
Update problema .. :D
Probo sve offisial biose i nakraju 24/11 fsb nece 250 -naponi cpu-a poslje 1.9 konacno sredjeni (dodan agp latency) 10.15 zasad najbolji bios fsb i mema ko urica na 252 2.5 2 3 11 ali normalno uvijek taj ali cim stavim bilo koji napon preko 1.850 sve pocne blokat mislim si mosfeti.. stavio vent opet isti kurac.. pomalo mi dize zivce zajebanija je nego abitica nisam probo onaj prvi jos 9/30 cinimise jos je tu nada modani sam imo na abitici al neam herca sad stavit jer nemam para za novu plocu.. ako zna ko neki da radi 100% .. cuo da je hellfire rev3 dobar P.S Di mogu nabavit bios savior? :rambo: |
Meni je hellfireov rev3 bios skoro pretvorio ovog kingmaxa u BH5... :)
Radi mi memorija stabilno s ovim biosom na 40Mhz vecem FSBu nego prije (pri istim latencijama)... Ja sam najvise isao do FSBa 255... i to je bilo stabilno... a vise od toga nisam pokusavao... (to je bilo na onom 1/31 biosu) Ak saznas gdje se da nabavit bios savior, javi mi... |
Citiraj:
Nego, sa službenim BIOSom nisam mogao preći FSB 222, a sa 3D Fire r2 FSB 250 ++ (bez problema) A procesor ti je fakat na mukama - jer ja sam svog držao na 250x10 sa 1,75 a sad ga držim na 1,725 i temperatura nikad ne prelazi 50'C čak ni u ove ljetne dane! Stari, mogao bi ruku u vatru stavit da matična nije ta koja te koči. (Pa nije vrag da ste ti i Srky dobili neke loše primjerke DFI):rolleyes: |
Baj d vej - a kaj je sa SuperTalentom: znam za njega da radi odlično na C2 ali da ide i visoko FSB (preko 250) e to malo teže...
Mislim da sam čitao u nekom domaČem Ćasopisu (kao neki "opsežni memtest") i da je tvoj ST izvrsno radio na C2 do nekih FSB 220 a na C2,5 do nekih 240 (mislim uz napon 2,8V) :rolleyes: |
Citiraj:
|
Citiraj:
238 ide cas2 bar na abitici a eto sad s lanparticom 252 2.5 2 3 11 stabilno prime mislim da ide i vise eda temp se popravila bit ce da su ljetni dani utjecali na temp+pasta je sjela valjda |
Moj SuperTalent je kod masnog digao windoze na 270 MHz i prosao superpi.. I to s 2.85 V :p
|
Citiraj:
|
Citiraj:
E sad ozbiljno - pa mema je ludilo :beer: I ja bi takve (2x512):cool: |
Citiraj:
|
: hitthewa
Reci mi samo: kad bi i meni malo lemio po ploci - do kolko bi išli Gusari BH5? :D Nego, bude jel se slažeš s ovim što moj djed stalno ponavlja: više vrijedi znat nego imat!;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:19. |