![]() |
(riješeno) Netbook Toshiba NB100 prilično spor
Pozdrav svima.
Imam netbook gore iz naslova koji me zeza dosta. Volio bih veći ekran ali kako je ovaj free ne bunim se (1,6 GHz, 1 GB RAM, 120 GB hard). Ono kaj me muči - koji OS imate na sličnoj knfiguraciji i da li bi 2 GB RAMa značajno ubrzalo rad? Koristim ga najviše za office, mail i surfanje. Najveći problem je surfanje sa bilo kojim browserom, otvara tabove jako dugo. Ali i općenito je dosta spor. Razmišljam i da stavim neki Linux gore, ali nemam s tim iskustva. Čitao sam o netu o raznim distrubucijama i sad još manje znam. Da skratim, kaj mi je najpametnije za napravit da ubrzam stvar? Hvala svima. |
RAM bi pomogao, to je sigurno. Vrtiš W7?
|
Citiraj:
|
Nebi trebao imati problema sa tabovima doduse 1gb rama ga definitovno gusi.
|
Ne bi smio biti toliko spor, pa do prije par godina smo svi vrtili xp na 512mb rama i sve je radilo fino. Sumnjivi su mi malo ti windowsi "za netbook".
|
Khm khm. :D Polako sa windowsima ekipa.
Daj vise podataka, zauzece rama, sshot Task mangera, koji antivirus itd. Mozda jednostavno imas gamadi koja ti prca toshibu otraga. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ljudi, hvala svima još jednom.
Izgleda da je problem ipak bio u šugavoj verziji OS-a...stavio sam Win 7 gore, GMA booster, USB stick od 4GB ka dodatnu memoriju i sad leti:goood:...dobro. nije da leti, ali je poboljšanje neusporedivo. Sad me muči koji antivirus puknut a d ga totalno ne zakolje? Free ako je moguće... |
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:40. |