![]() |
Problem sa C++-om
Zainteresiralo me programiranje pa sam poceo citat neke tutoriale i naucio barem neke osnove (zapravo jako malo).
Napisao sam kao neki kalkulator u kojem unosite bazu i eksponent, a program racuna rezultat. Ovako: #include #include using namespace std; int main () { double baza, eksponent, rezultat; cout << "Baza "; cin >> baza; cout << "Eksponent "; cin >> eksponent; rezultat = pow (baza, eksponent); cout << "Rezultat je " << rezultat; char x; cin >> x; return 0; } Uglavnom, kako bih napiso funkciju koja bi, kada pokrenem program i izracunam broj koji zelim, kako bi ja pokrenuo program da mogu jos dalje racunat bez da zatvaram program pa ga ponovo palim. Jez, upisem bazu i eksponent, stisnem enter i on mi izbaci rezultat. Ali zelio bih da se onda i dalje može računati, više tih brojeva, a ne samo taj jedan. Valjda ste shvatili sto zelim napravit. |
Code:
#include Code:
#include :goood: |
Zadatak??
Ne znam riješiti jedan zadatak u C++ pa ako bi tko mogo pomoć.Treba jednostavno imati ideju ali ja je nemam.
Zadatak: Upisati znak s tipkovnice i provjeriti da li je uneseni znak broj,slovo ili znak. |
Citiraj:
Ucitas char, izguglas kako izgleda ASCII tablica, i provjeris u kojem se opsegu nalazi ucitani char. |
Uz ovo moraš uključiti i ctype.h zaglavnu datoteku. Ukoliko želoš bez toga, koristiš brojeve iz ASCII tablice i uvjet da je veći odnosno manji od određenog broja iz iste.
char znak; printf("unesite znak:"); scanf("%c",&znak); if (isalpha(znak)) printf("Napisani znak je slovo"); if (isdigit(znak)) printf("Napisani znak je broj"); if (iscntrl(znak)) printf("Napisani znak je upravljacki znak"); |
Pokusaj ovako nesto
#include #include using namespace std; void main() { char unos; cin>>unos; if(unos>'A' && unos<'z') cout<<"Unijeli ste slovo!"< if(unos>48 && unos<57) cout<<"Unijeli ste broj!"< else cout<<"Unijeli ste znak!" } system("pause"); } |
napisao sam kod i nekuzim zasto mi neradi jel mi mozete pogledati koji je uzrok tomu jer ja jednostavno gresku nevidim
zadatak je slijedeci Unesi string npr. neku jednostavnu recenicu Mara je dosla doma trazimo rijeci koje imaju ukupan parni broj slova/znakova Mara > 4 znakova znaci parni i ide ispis je > 2 znakova znaci parni i ide ispis doma > isto tako ima parnih 4 znakova i ide isto tako ispis (na ekran) preostali dijelovi recenice dosla > zanemaruje se jer je ukupan broj znakova 5 tj. neparni Citiraj:
|
i kaj od pomoci nema nista, a danas se pise test stim da sam navrijeme stavio na net, cemu sluzi ovaj podforum ? :wtf2:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:51. |