![]() |
(riješeno) Distorzija zvuka kod video fajlova
WinXP SP3 i Realtek (ALC888) HD Audio integriran na asrock 4core1333-fullHD ploci (C2D E8400, 1GB ram)
Kada neki video pustam zvuk je distorziran.. kao da zastajkuje... mozda najbolji opis - kao da govoris dok prema tebi ventilator puse. Sve sam probao, zadnji driveri, ffdshow, usporedba MPC-a i VLC-a (nema razlike)... nista ne pomaze. U biti da ne kompliciramo s kodekima.. Youtube ista stvar! Ali zato kada recimo pustim windows soundove ili winamp, zvuk je normalan. Jos jedna zanimljiva stvar, kada stavim u MPCu renderer na Haali onda bude sve ok (inace koristim VMR9). Imam gore i ATI HD4850 sa HDMI audio outputom (isto realtek), no s tim nema problema, dakle zvuk ide najnormalnije i kod video i audio fajlova. Nemam pojma koji vrag vise.. pomagajte http://www.fer2.net/images/smilies/bye2.gif |
je li što klokano, je li pci stavljen na 33/66?
|
Nista nikad nije radjeno na masini, sve stock.
Zasto bas za PCI pitas? |
Da ... ocito imam zesci problem.
Kad pokrenem DPC lat check onda je oko 40us, pokrenem video neki i skoci na tipa 2000us :sss http://www.deviantpics.com/thumbs/dpclatakag.png ugh |
Odspoji sve komponente koje možeš, isključi sve što možeš u BIOS-u i onda probaj. Moguće da se nešto kolje, bilo hardverski, bilo softverski. Sistemom eliminacije ćeš skužiti što je. Možda pomogne i flashanje drugog BIOS-a, starijeg ili novijeg, svejedno.
|
Ma pokusao sam jedan po jedan device disejblati i svakakve kombinacije.
Na kraju mi je palo na pamet staviti jedan stariji catalyst driver (8.8) koji je bio gore do pred koji tjedan. Zacudo... problema vise nije bilo. Uglavnom rijesio sam. Nastavio sam isprobavati vise verzije i dosao do 9.4 koja posljednja ne radi probleme. Kako i zasto nemam pojma... vidim samo da su u 9.5 uveli unificirani WHQL driver za Vistu i W7 pa mozda to ima veze... Takodjer (losom odlukom ocito) chipset je ni manje ni vise nego od ATIa a vidio sam u ovim driverima za graficku da se spominju i southbridge driveri... tako da... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45. |